Loftisolering pris

Loftisolering pris
Andreas Thomsen

Skrevet d. 1. maj 2020 af Andreas Thomsen

En høj varmeregning og et sløjt indeklima er ikke just ønsketænkning. Begge dele kan dog afhjælpes ved at loftisolere din bolig. Det er en relativ billig isoleringsform, men er samtidig en af de mest effektive. Isolerer du dit loft, er du næsten garanteret en mærkbar besparelse på varmeregningen.

Vær dog opmærksom på, at der er mange muligheder i forbindelse med isolering af loft. Loftet kan ikke blot isoleres på mange måder, men du kan også vælge blandt et hav af isoleringsmaterialer.

Få 3 gratis tilbud på loftisolering

I samarbejde med 3byggetilbud kan du få hele 3 gratis og uforpligtende tilbud på loftisolering. Alle tilbud afgives af professionelle firmaer.

Få 3 tilbud hos 3byggetilbud.dk

Hvornår kan det betale sig at loftisolere min bolig?

LoftisoleringIkke alle boliger har mangelfuld loftisolering, eller vil kunne nyde mærkbar gavn af det. Bor du i en forholdsvis nybygget bolig, er den sandsynligvis loftisoleret efter bygningsreglementets krav til isolering. Har du i sinde at foretage øvrige renoveringer af loft, tag e.l., er det oplagt at isolere loftet i samme ombæring.

Som udgangspunkt kan det næsten altid betale sig at isolere loftet i en ældre bolig. Inden du giver dig i kast med dette, bør du dog få en isolatør til at vurdere nuværende stand på loftisoleringen – hvis der er noget. Er der behov for yderligere isolering af loftet, er der ofte en god sjat penge at spare på næste varmeregning.

Det skyldes, at taget udgør en stor flade i boligen. Dette medfører, at en stor del af boligens varme og energi vil forlade loftet, hvis det er mangelfuldt isoleret. Derfor er det ikke nogen dum idé at få efterisoleret dit loft. Besparelsen i varmeregning vil medføre, at du efter en årrække har tjent din investering ind igen.

Loftisolering pris: Hvad koster en loftisolering?

Har du besluttet dig for at isolere loftet i din bolig, har du formentlig en interesse i at gøre dette på økonomisk fornuftig vis. Det skal dog foregå på en sådan vis, at du ikke går på kompromis med kvalitet og tykkelse af dit isoleringsmateriale. Ved valg af isoleringsmateriale skal kvalitet altid prioriteres over pris.

Prisen udgøres dog af mange faktorer. Blandt andet har de valg af isoleringstype stor betydning for prisen. De forskellige isoleringsmaterialer har nemlig forskellige priser. Som udgangspunkt findes der to forskellige metoder, hvorpå lofter kan isoleres.

Den første metode er isoleringsmåtter, som fx kunne være Rockwool. Det andet alternativ er indsprøjtning af et granulat såsom papiruld. Herunder kan du blive klogere på det forventede prisleje for begge løsninger. Med udgangspunkt i dette kan du vurdere, hvilken af de to løsninger du foretrækker.

Isolering med granulat

Ønsker du at isolere loftet med granulat, er der ikke tale om gør det selv-arbejde. Tværtimod skal du benytte en professionel, idet det rette indblæsningsudstyr er påkrævet, for at kunne udføre denne type isolering. Du kan forvente en pris på 175 – 500 kr. pr. m2, der skal isoleres. Denne pris er inkl. moms.

Isolering med isoleringsmåtter

Foretrækker du i stedet at isolere loftet med isoleringsmåtter, er den forventelige pris mellem 75 kr. og 250 kr. inkl. moms pr. m2. Den endelige pris afhænger dog af tykkelse, kvalitet og u-værdi. Der findes desuden flere materialer, der bruges til fremstilling af isoleringsmåtter, hvorfor det også har indflydelse.

Vær dog opmærksom på, at de priser, der er angivet herover, udelukkende er prisen for isoleringsmaterialet. Foretrækker du at overlade indblæsning eller lægning af isoleringsmaterialet til en professionel, skal der også afsættes penge til dette. Du kan også gøre det selv, om end dette frarådes.

Isolering af loft

Hvad lyder timelønnen på?

I tilfælde af, at du ønsker professionel hjælp, skal du forvente en timeløn på ca. 150 – 500 kr. pr. m2. Denne pris skal tillægges førnævnte priser på isoleringsmaterialet. Kan isoleringen klares med granulat, er der ofte penge at spare. Arbejdet er nemlig mindre omfattende, end at skulle lægge isoleringsmåtter.

Få energitilskud til loftisolering

Du kan få tilskud til isolering af dit loft. Vær dog opmærksom på, at din ansøgning skal sendes, før materialer indkøbes og arbejdet påbegyndes. Er ansøgningen ikke indsendt og godkendt forud for indkøb og påbegyndt arbejde, kan du ikke tildeles et tilskud.

Endvidere kan dit håndværkerfradrag bruges i denne forbindelse. Du kan få et fradrag på 12.500 kr. pr. person pr. år i 2020. Har du ikke i sinde at få udført andre håndværksmæssige opgaver i boligen, er det derfor værd at benytte dit håndværkerfradrag i forbindelse med efterisolering af dit loft.

Via 3byggetilbud kan du også indhente tilbud på andre isoleringsformer, herunder hulmursisolering og isolering af krybekælder, der ligeså kan udføres til skarpe priser.

Få 3 tilbud hos 3byggetilbud.dk