Kloakspuling

Kloakspuling
Andreas Thomsen

Skrevet d. 4. juli 2020 af Andreas Thomsen

Har du bemærket, at der er en grim lugt fra din kloak? Eller måske er din køkkenvask, toilet eller andet stoppet? Så er det på tide, at du får en professionel fagmand ud for at foretage en kloakspuling, inden det bliver værre og dyrere for dig at få bugt med problemet.

Få 3 uforpligtende håndværkertilbud

Hos 3byggetilbud kan du få 3 uforpligtende tilbud fra håndværkere. Derfor er du ikke tvunget til at vælge ét af de tre tilbud, du modtager.

Få 3 tilbud hos 3byggetilbud.dk

Hvad koster en kloakspuling?

Priser på kloakspuling kan variere fra firma til firma. De mest afgørende faktorer for priser på spuling af kloak er omfanget af opgaven. Hvor stor en opgave er det? Er det besværligt at komme til? Hvor lang tid tager det? Priser på kloakrensning er derfor meget individuelt for hver opgave.

Ønsker du en konkret pris på kloakspuling, er du nødt til at henvende dig til et kloakfirma, så de kan give dig et uforpligtende tilbud. Der er ligeledes forskel på prisen i forhold til, om det er nok med en kloakspuling eller, om der også skal en slamsuger ud for at tage alt det grove.

Hvordan spuler man en kloak?

Der anvendes højtryksspuling, når en kloak skal spules ren for diverse efterladenskaber. Når en kloak tilstopper, skyldes det nemlig ofte forskellige former for løse og faste aflejringer såsom sand, jord, sæberester, fedt, okker og rust.

Spulingen foregår ved, at der føres en spuleslange, som normalt kan række 100 meter, ned i kloakrørene. I enden af spuleslangen sidder en dyse, der laver bagudrettede stråler, så slangen føres ind i kloakledningen. Når spuleslangen skal ud igen, trækkes den hydraulisk tilbage under et vandtryk, så aflejringerne spules ud af kloakrørene.

kloakspuling

Hvornår skal jeg få foretaget en kloakspuling?

Hvis du vil undgå problemer med tilstopning af din kloak, anbefales det, at du får foretaget en kloakspuling én gang om året. Forebyggelse i form af kloakspuling er det bedste, du kan gøre for at vedligeholde din kloak på sigt og derved ikke ende med at skulle have en ny kloak.

For ikke at glemme den årlige kloakrensning kan du lave en aftale med en kloakmester om, at han kommer helt automatisk. På den måde behøver du ikke at tænke over, hvornår det er tid til at få renset din kloak.

Hvad er forskellen på kloakspuling og slamsugning?

Kloakspuling og slamsugning er to vidt forskellige metoder, der bruges i forbindelse med en kloakrensning. Alt efter hvilken tilstand din kloak er i, kan det være nødvendigt at gøre brug af dem begge, da de fjerner forskellige ting fra din kloak.

En kloakspuling er ikke ligeså voldsom som en slamsugning. Forskellen på de to metoder er:

  • En slamsugning tager sig af den grove rensning, hvor skidt, snavs og affald bliver suget op i slamsugeren.
  • En kloakspuling tager sig af den finere rensning, hvor det mindre skidt og snavs, som slamsugeren ikke kan tage, bliver fjernet.

Har jeg selv ansvar for rensning af min kloak?

Kloakrørene på din ejendom sørger for, at dit spildevand bliver ledt væk. Det er derfor dit ansvar at vedligeholde dette kloaksystem. Det vil sige, at du har betalingspligten i forhold til, når der sker en eller anden form for skade eller tilstopning. Kort sagt har du ansvaret for rensning af den del af kloakken, der går fra dit hus til skellet.

Hvis du har en brønd, der er placeret maksimalt to meter fra skellet, kan det i visse tilfælde være kommunen, der har ansvaret for rensningen af kloakken.

Brug altid en autoriseret kloakmester til kloakspuling

Har du et stoppet toilet, afløb, håndvask eller vandlås kan du sagtens forsøge selv at rense disse elementer for fedtstoffer og sæbe. Men hvis det ikke løser dine udfordringer med tilstopning, skal du bruge en autoriseret kloakmester.

Ligger tilstopningen i selve kloakken, skal du altid kontakte en fagmand, da han har erfaringen og redskaberne til at foretage kloakrensningen. Forsøger du selv at udbedre tilstopningen af selve kloakrørene, kan du risikere, at du gør mere skade end gavn.

Få et gratis tilbud på kloakspuling nemt og hurtigt             

Når du skal have fat i en kloakmester til at komme og hjælpe dig med din tilstoppede kloak, kan du sagtens begynde at ringe rundt til diverse kloakmestre.

Men når du skal have foretaget en kloakspuling i Aarhus, Aalborg, Odense, København, Nordsjælland, Jylland eller et andet sted i Danmark, skal du nok regne med, at du skal ringe til mange forskellige kloakmestre, da de ofte har opgaver i deres kalender mange måneder ud i fremtiden.

Det bedste, du kan gøre, er at benytte eksempelvis en tilbudstjeneste som 3byggetilbud.dk. Derved sparer du en masse tid på at ringe rundt, da du vil få tilbud fra de kloakmestre, der har tid til din opgave.

Få 3 uforpligtende håndværkertilbud

Hos 3byggetilbud kan du få 3 uforpligtende tilbud fra håndværkere. Derfor er du ikke tvunget til at vælge ét af de tre tilbud, du modtager.

Få 3 tilbud hos 3byggetilbud.dk