Tilstandsrapport Greve

Hvis du skal sælge din bolig i Greve, så skal du også have udfærdiget en tilstandsrapport. Det er en opgave, der skal udføres af en beskikket bygningssagkyndig. Dem finder du mange af i Greve og omegn, hvorfor det ikke bør være et problem at finde en aftager til opgaven. Problemet består blot i, at der er stor forskel på både pris, service og kvalitet.

Derfor er det vigtigt, du ikke blot vælger en vilkårlig bygningssagkyndig til at udføre arbejdet. Det er essentielt, at du får udført din tilstandsrapport i Greve af en dygtig og kvalificeret sagkyndig med mange års erfaring – dog uden at betale overpris for det. At finde frem til netop denne konsulent er dog lettere sagt end gjort, hvis du skal gøre det på egen vis.

Få 3 gratis tilbud på en tilstandsrapport

Få 3 tilbud hos 3byggetilbud.dk

Vær dog opmærksom på, at der ikke er nogen måde at undgå den sagkyndige på. En tilstandsrapport skal til hver en tid være udfærdiget af en beskikket bygningssagkyndig, der er godkendt af Sikkerhedsstyrelsen. Er dette ikke tilfældet, så er din tilstandsrapport ugyldig, og kan derfor ikke bruges til noget. Få den derfor altid udført af en bygningssagkyndig.

Få en billig tilstandsrapport i Greve

De fleste kan blive enige om, at det ikke er sjovt at bruge penge på en tilstandsrapport. Det er dog ikke noget, der betyder, at du kan slippe udenom det. Du kan dog spare penge ved at sikre, at du får udført arbejdet af en firma, der kan klare det til en god pris. Blandt de mange bygningssagkyndige i og omkring Greve er der store forskelle på priserne.

Derfor er det vigtigt, du sørger for at få flere tilbud. Du skal ikke blot vælge en vilkårlig udbyder, selvom det kan virke som den nemmeste løsning. Gør du det, så kan det hurtigt blive dyrt. Sørg i stedet for at få et udvalg af tilbud, du kan vælge blandt og sammenligne med hinanden. På denne måde er du sikret, at du ikke vælger den dyreste udbyder.

Det kan tage lang tid at indhente tilbud. Én ting er, at du først skal finde et udvalg af sagkyndige, du kan indhente tilbud fra, men noget helt andet er, at du også skal udbede dig tilbud fra dem alle. Derfor er det bedre, du i stedet gør brug af en tilbudstjeneste, hvor du blot skal beskrive din opgave én gang – dernæst kan du blot vente på at tilbuddene kommer.

Én af de tilbudstjenester, der er særligt populære på det danske marked er 3byggetilbud.dk. De har allerede hjulpet mere end 250.000 danskere med at indhente tilbud på bolig- og byggeopgaver. Derfor kan du naturligvis også få hjælp til at indhente tilbud fra bygningssagkyndige i nærområdet, så du er sikret, at du får en billig tilstandsrapport i Greve.

Sådan får du den bedste tilstandsrapport pris i Greve

Det er ikke svært at gøre brug af en tilbudstjeneste som 3byggetilbud.dk. Derfor er du også sikret, at du sagtens kan finde hoved og hale i det. Faktisk er det rigtig nemt, og du kan gennemgøre hele processen på blot et par minutter. Hvis du har besluttet dig for at få 3 gratis og uforpligtende tilbud via 3byggetilbud, så skal du blot gennemføre følgende trin:

 1. Du skal selvfølgelig starte med at klikke dig ind på 3byggetilbud.dk (KLIK HER)
 2. Dernæst skal du udfylde formularen med opgavebeskrivelse og kontaktinformationer
 3. Efter formularen er udfyldt, behandles din opgave og sendes i udbud på platformen
 4. Inden for 1 til 3 hverdage har du modtage 3 gratis og uforpligtende tilbud

Som du kan se, så er det nemt at bruge 3byggetilbud.dk til at indhente tilbud. Det kan du gøre på et hav af bolig- og byggeopgaver. I øjeblikket er det dog en tilstandsrapport i Greve, du har brug for, og det kan du også sagtens få hjælp til. Du er oven i købet sikret, at tilbuddene er rigtig gode, og bl.a. derfor har de en score på 8.8 ud af 10 på Trustpilot.

Få 3 tilbud hos 3byggetilbud.dk

Hvorfor får jeg en billigere pris via 3byggetilbud?

Hvis du ikke har et indgående kendskab til konceptet bag denne tilbudstjeneste, så kan det være svært at regne ud, hvorfor du er sikret en god tilstandsrapport pris. Årsagen til dette er, at din opgave sendes i direkte udbud. Derfor kan de tilknyttede byggesagkyndige byde ind på opgaven – og det er der selvfølgelig to andre virksomheder, der også kan.

I og med, at de byder direkte mod hinanden, så vælger de enkelte byggesagkyndige selvfølgelig at byde ind med deres bedst mulige pris. De ønsker nemlig ikke at risikere, at de taber opgaven til en konkurrent, fordi deres prisstrategi har været for aggressiv. For dig som boligejer er det en klar fordel, da tilstandsrapporten ikke just er en spændende udgift.

Tilstandsrapport Greve

Hvad indeholder en tilstandsrapport?

En tilstandsrapport kan bedst beskrives som værende en skriftlig vurdering af boligens stand. Den bygningssagkyndige undersøger hver enkelt del af bygningen. Der tages højde for både skader og mangler, men tilstandsrapport udfærdiges dog udelukkende med henblik på de bygningsdele. Det betyder, at skjult bygningsværk o.lign. ikke bliver inkluderet.

Når en beskikket bygningssagkyndig udfærdiger en tilstandsrapport, så sker det med udgangspunkt i både et skema og en karakterskala, der er udarbejdet og godkendt af Byggestyrelsen. Derfor er det samme skema og karakterskala, der bruges til alle tilstandsrapporten. Den karakterskala, der tages udgangspunkt i, indeholder de følgende karaktertrin:

 • IB – Ingen bemærkninger: Denne karakter gives, hvis der ikke er nogle bemærkninger. Det er den bedste karakter, der kan gives. Des flere steder, IB står anført, des bedre for boligejer.
 • K0 – Kosmetisk skade: Denne karakter gives, hvis der er tale om en kosmetisk skade. Det kan være mange ting, men en ridset dørkarm eller manglende pletmaling er gode eksempler.
 • K1 – Mindre alvorlig skade: Denne karakter gives, hvis der er tale om en mindre alvorlig skade. Her er der typisk tale om skader såsom revner i loftet eller noget løstsiddende tapet.
 • K2 – Alvorlig skade: Denne karakter gives, hvis der er tale om en alvorlig skade. Det er skader, der gerne skal rettes hurtigt. Det kan f.eks. være revner i gulvet eller revner i soklen.
 • K3 – Meget alvorlig skade: Denne karakter gives, hvis der er tale om en meget alvorlig skade. Det er den dårligste karakter, der kan gives, og gives til fejl eller mangler, der skal løses med det samme.
 • UN – Undersøges nærmere: Hvis den bygningssagkyndige ikke kan få adgang til en bygningsdel eller har mistanke om, at der er problemer, så markeres det med et UN – at det skal undersøges nærmere.

I forbindelse med udarbejdelsen af tilstandsrapporten, er det hele din bolig, der står for skud. Der er ikke nogle dele af boligen, der springes over. Som sælger kan du derfor heller ikke skjule noget. Alle rum og bygningsdele gennemgås grundigt af den bygningssagkyndige, mens der gives karakter for hver gang, en bygningsdel er blevet undersøgt.

Indeholder rapporten andet?

Det er ikke kun en vurdering og karakter af bygningens overordnede tilstand, der gives. En tilstandsrapport indeholder også sælgers egne bemærkninger om eventuelle skader eller mangler i boligen. Hertil er der også en sektion med information om bygningskonstruktioner og nogle oplysninger, der er relevante i forbindelse med ejerskifteforsikringen.

Den beskikkede bygningssagkyndige, der står for at udfærdige tilstandsrapporten, skal desuden også afgive en vurdering af den gennemsnitlige restlevetid for de bygningsdele, han eller hun mener, har den korteste restlevetid. Igen tages der udgangspunkt i en generel skala, der bruges i alle tilstandsrapporter. Den er inddelt i tre trin og lyder som følgende:

 • Op til 5 år
 • Mellem 5 år og 10 år
 • Længere end 10 år

Slutteligt, så er der til en tilstandsrapport også vedhæftet en hustypebeskrivelse. Det er blot en generel beskrivelse, der vedlægges, og har til formål at informere om særlige forhold for den boligtype, der gennemgås i rapporten. F.eks. er der forskellige hustypebeskrivelse for bindingsværkshuse og patriciervillaer, men også diverse andre former for boliger.

Er det lovpligtigt, at få lavet en tilstandsrapport?

Der er mange, der tror, det er lovpligtigt at få lavet en tilstandsrapport, når de skal sælge deres bolig. Det er det faktisk ikke. Det er dog kun i meget få tilfælde, at der ikke laves en tilstandsrapport ved salg af en bolig, da det er et krav, hvis du skal tegne en ejerskifteforsikring. Derfor er det ikke lovpligtigt, men dog reglen fremfor undtagelsen at den laves.

Lad ikke forsikringsselskab eller ejendomsmægler vælge

Der er mange, der lader deres forsikringsselskab eller ejendomsmægler står for udvælgelsen af den sagkyndige. På trods af, at det kan virke som en god idé, da det er nemt og du dermed slipper for at have noget med det at gøre, så er det faktisk slet ikke en god idé. Det er der flere årsager til, men den primære årsag er, at det ganske enkelt bliver for dyrt.

Hvis du får et forsikringsselskab eller en ejendomsmægler til at finde en bygningssagkyndig til dig, så skal du ikke blot betale for selve udfærdigelsen af rapporten, men også et gebyr til det firma, der har fundet den sagkyndige. Derfor kan det ikke betale sig taget den tid i betragtning, du skal bruge på at udfylde en formular hos 3byggetilbud og selv få tilbud.

Få 3 tilbud hos 3byggetilbud.dk