Smed

smed

Der kan være mange gode grunde til, at du har brug for hjælp fra en smed både som privat og som virksomhed. Hvis du eksempelvis ønsker en altan, der er lavet af stål eller en trappe i stål, som passer perfekt i mål og udformning, bør du tage fat i en professionel smed.

Virksomheder kan også have brug for hjælp til at få lavet en speciel maskine til en produktion, et anlæg, komponenter eller andet arbejde i stål. Det vil altså sige, at hvis du skal have lavet noget i stål eller metal, er den rette fagperson en smed.

Få 3 gratis tilbud fra smede

I samarbejde med 3byggetilbud kan du få hele 3 gratis og uforpligtende tilbud fra smede. Alle tilbud afgives af professionelle firmaer.

Få 3 tilbud hos 3byggetilbud.dk

Hvad er en smed?

En smed har været gennem en 2 – 5-årig uddannelse, hvor fokus har været på at lære at arbejde med stål og metal. Under uddannelsen lærer smeden at finde frem til det bedste materiale og den optimale arbejdsteknik i forhold til en specifik opgave.

Svejsning, design og det at konstruere elementer er ligeledes en af smedens arbejdsopgaver. I løbet af uddannelsen specialiserer man sig, så man bliver ekspert inden for et bestemt område.

Smede er meget alsidige, da de arbejder inden for mange områder. De kan lave ting såsom:

 • Stålkonstruktioner
 • Vindmøller
 • Maskiner
 • Skibe
 • Pengeskabe
 • Og meget mere

Hvad laver en smed?

Hvis du har brug for en smed, kan du finde en til mange forskellige opgaver. Du kan få designet og fremstillet både store og små specialkonstruktioner. Hvis du for eksempel har en idé til et anderledes møbel, en trappe, en altan eller lignende, der ikke findes på markedet, så kontakt en smed for at høre, hvordan han/hun kan være behjælpelig.

En smed kan have speciale inden for et bestemt bearbejdningsområde såsom at skære, bukke og klippe i metal. Smede kan derfor have meget specifikke kompetencer, når det kommer til at lave forskelligartede konstruktioner i stål og metal.

Nogle smede vælger også at specialisere sig inden for et bestemt felt, så de bliver til en maritim smed, svejser, rustfast smed, klejnsmed eller andet.

smed

Disse opgaver kan en smed klare for dig

Der er nærmest ikke den opgave, som en smed ikke kan hjælpe dig med, så længe det er i stål eller metal. Har du en idé, men brug for hjælp til at videreudvikle den, så står en smed gerne til rådighed med sin erfaring og viden. Smede er gode til at komme med de mest optimale løsninger i forhold til en specifik opgave.

Typiske opgaver for en smed:

 • Fremstilling af porte, der matcher din bolig.
 • Lave ståltrapper og gelændere til indendørs- og udendørs brug.
 • Designe altaner eller terrasser i alle størrelser.
 • Fremstille stålkar, bure og lignende.
 • Lave forskellige former for beslag.
 • Producere inventar såsom hylder, receptionsdiske, serveringsvogne m.m.

Der er altså mange opgaver, som en smed kan løse. Det bedste du kan gøre, når du har brug for en smed, er at henvende dig til din lokale smed. En smed kan hurtigt fortælle dig, hvordan han/hun kan hjælpe med at få et godt resultat ud af dit projekt.

Det er også muligt at finde en smed, der har specialiseret sig i at renovere gammelt smedejern, så det bliver pænt igen. Det kan være alt lige fra smedejerns porte og hegn til lamper og lygtepæle.

Få professionel hjælp fra en erfaren smed til dine stål- og metalopgaver

Tager du kontakt til en smed, når du har en opgave, der skal udføres i stål eller metal, så har du fundet frem til den rette håndværker. Smeden er nemlig ekspert i at finde den mest optimale løsning på projektet både, hvad angår materiale og arbejdsteknik.

En smed kan betragtes som en samarbejdspartner, når du eksempelvis skal have konstrueret noget særligt. Via sin erfaring og kompetencer kan en smed rådgive og vejlede dig, så du får lige præcis det resultat, som du er på udkig efter.

Ligesom inden for så mange andre håndværksfag, er det alfa omega, at du laver en grundig research, inden du vælger en smed til at stå for at løse din opgave. Uanset om du er en privat- eller erhvervskunde, så er det en god idé først og fremmest at undersøge markedet i forhold til hvilke smede, der er i stand til at hjælpe dig med det, du skal have lavet.

Når du har fundet ud af, hvem der rent faktisk kan hjælpe dig med dit projekt, så kig nærmere på de enkelte smede. Det kan du gøre ved at undersøge, hvad smedefirmaet er eksperter i samt ved at finde frem til deres referencer. Hvad siger andre kunder om det specifikke smedeværksted?

Husk på at stål- og metalkonstruktioner er noget, der skal være holdbart i mange år, så det kræver, at det kvalitetsmæssigt er i top. Derfor er det vigtigt at vælge den helt rigtige smed til at udføre din opgave.

Hvad koster en smed?

Der er mange faktorer, der spiller ind, når du skal have en pris fra en smed på en given opgave. En af faktorerne er naturligvis størrelsen på opgaven. En smed kan lave alt fra en mindre vandkande til en kæmpestor altan, hvor prisen vil være meget individuel. Prisen afhænger ikke kun af størrelsen, men også af hvor mange små detaljer, der i forhold til opgaven.

Materialevalget og tiden, der skal bruges på opgaven, er ligeledes afgørende for prisen for en smed. Det er derfor en nødvendighed, at du sætter dig ned og skriver en klar beskrivelse af opgavens art – hvad er det lige præcis, du ønsker. Det kan så godt være, at din opgave ender med at se lidt anderledes ud i sidste ende, da smeden kan komme med en masse gode idéer, som du kan vælge at tage til dig.

Når du beskriver din opgave ned i mindste detalje, har smeden den mest optimale mulighed for at give dig en pris på opgaven. Hvis det, du skal have lavet, ikke findes endnu, er det særlig vigtigt, at du er meget eksakt i forhold til, hvad du skal have fremstillet.

Ved et nyt produkt er det en stor fordel for smeden, at du laver en tegning af det ønskede produkt. Der findes smede, som også tilbyder at lave en tegning sammen med dig, så i er enige om udformningen af produktet.

Hvis dit produkt allerede findes, er det en god idé at tage billeder fra flere sider, så der ikke er nogen tvivl om, hvad der skal fremstilles og hvordan. Herved opnår en smed de mest optimale forhold for at give dig en pris på opgaven.

Hvad koster en smed

Overvejelser du bør gøre, inden du tager kontakt til en smed

Når du skal i gang med at kontakte en eller flere smede for at få et tilbud på dit projekt, så er der flere overvejelser du bør gøre dig udover at beskrive din opgave.

 1. Er der et bestemt tidspunkt, hvor du ønsker produktet skal være færdigt? Så kan smeden forholde sig til, om han/hun har tid til opgaven.
 2. Husk at forventningsafstemme med smeden, så I begge er velinformeret om opgaven. Snak derfor om både materiale, størrelse og så videre.
 3. I forbindelse med at du indhenter tilbud fra forskellige smede, så husk at det skal være et skriftligt tilbud. Herved er du sikret, at du har en fast pris, og hvad du får for din betaling.
 4. Det er ofte en fordel, at du aftaler med smeden, at I lige gennemgår produktet sammen ved overleveringen. På den måde får du mulighed for at tjekke, om alt er efter bogen eller eventuelt få rettet små fejl, inden du modtager produktet.
 5. Når først smeden arbejder på din opgave, så hav altid din mobil på dig. Det gør, at smeden hurtigt kan komme i kontakt med dig via en samtale, SMS eller e-mail, hvis der opstår tvivlsspørgsmål.

Derfor skal du vælge at hyre en smed

Det er de færreste af os, der har erfaring med at udføre smedearbejde, så det er den største grund til, at du skal vælge en smed. Er du i et stadie af dit liv, hvor du har fået lyst til selv at fremstille ting i stål eller metal, så er det en større omgang, da du har brug for en del værktøj m.m.

Få 3 gratis tilbud fra smede

I samarbejde med 3byggetilbud kan du få hele 3 gratis og uforpligtende tilbud fra smede. Alle tilbud afgives af professionelle firmaer.

Få 3 tilbud hos 3byggetilbud.dk

Der vil formentlig også dukke nogle uforudsete udfordringer op undervejs, som kan være svære at få has på. Det er en masse teknikker at tage hensyn til samt viden om de forskellige materialers styrker og svagheder.

Det kan derfor kun anbefales, at du tager kontakt til en professionel smed for at opnå det bedst mulige resultat. Smede kan lave alt fra dekorative til funktionelle elementer.

Gode grunde til at vælge en smed:

 • Du får en kyndig rådgivning og vejledning.
 • Du bliver klædt på til at vælge det rigtige materiale.
 • Du kan få hjælp til design af et produkt.
 • Med flotte porte eller enkle og minimalistiske gelændere kan du forøge værdien af din ejendom.
 • Du ønsker solide og holdbare møbler i et industrielt design.
 • Du kan få fremstillet specielle lysekroner eller lysestager, der matcher din indretning.
 • Du kan få lavet vægdekorationer i metal, som du selv har designet.

I sidste ende er det kun din fantasi, der sætter grænsen for, hvad en smed kan fremstille for dig. Så det er bare med at slippe alle dine idéer løs og at tage kontakt til en dygtig smed.

Indhent tilbud fra flere smede og spar penge på din opgave

Er du på udkig efter en billig og dygtig smed, så kan det betale sig at indhente tilbud fra flere forskellige smede i dit lokalområde alt afhængig af din opgave. Ved at få flere tilbud kan du finde frem til den bedste pris på din opgave.

Ønsker du at indhente tilbud fra en lokal smed, er der flere muligheder. Mange vælger at ringe til de forskellige firmaer. Dette er dog hverken den mest effektive eller rentable måde, du kan gøre det på.

I stedet er det en fordel at benytte dig af en online tjeneste. Her kræver det nemlig ikke det store arbejde fra din side at få et tilbud fra flere smede. Gør du eksempelvis brug af en tilbudstjeneste såsom 3byggetilbud, skal du blot oprette din opgave, hvorefter der kommer tre tilbud fra professionelle og lokale smede.

Alle tilbuddene er gratis og ganske uforpligtende, så du er ikke forpligtet til at vælge et af dem. Det er helt op til dig, om du vælger at gå videre med et af disse tilbud, da nogle af dem måske lever op til dine forventninger, mens andre ikke gør.

Da de tre smede konkurrerer med hinanden, når det kommer til prisen, betyder det, at du kan opnå store besparelser ved at indhente tilbud på denne måde. Har du andre projekter, der kræver en håndværker, som en murer, tømrer, elektriker, anlægsgartner m.m., kan du ligeledes benytte dig af muligheden for at få flere tilbud. Så i sidste ende, kan du ende op med at spare en mindre formue på dine forskellige håndværkerprojekter.

Få 3 gratis tilbud fra smede

I samarbejde med 3byggetilbud kan du få hele 3 gratis og uforpligtende tilbud fra smede. Alle tilbud afgives af professionelle firmaer.

Få 3 tilbud hos 3byggetilbud.dk