Kloakrensning

Kloakrensning
Andreas Thomsen

Skrevet d. 4. juli 2020 af Andreas Thomsen

Noget af det sidste, vi tænker på, er, hvordan vores kloak har det. Men en kloak har faktisk brug for en jævnlig vedligeholdelse i form af en kloakrensning, men det er ikke ligefrem den første opgave en husejer kommer i tanke om. Der er nemlig ofte så mange andre ting, der skal vedligeholdelse og renoveres.

De fleste opdager først, at der er problemer med kloakken, når toilettet er stoppet, afløbet lugter grimt, vandet ikke vil ud af køkkenvasken m.v.

Dette sker, fordi du har en stoppet kloak, og det er derfor på tide at få en professionel ud for at få bugt med problemet ved hjælp af en kloakrensning. Det får du ved at henvende dig til en kloakmester eller et kloakservicefirma.

Få 3 uforpligtende håndværkertilbud

Hos 3byggetilbud kan du få 3 uforpligtende tilbud fra håndværkere. Derfor er du ikke tvunget til at vælge ét af de tre tilbud, du modtager.

Få 3 tilbud hos 3byggetilbud.dk

Hvad koster kloakrensning?

Der findes ikke et entydigt svar på, hvad en kloakrensning koster. Prisen for en kloakrensning afhænger nemlig af en lang række af faktorer. Eksempelvis har det betydning for prisen, hvad problemet er, og hvad det helt præcist kræver for at få det løst.

Nogle problemer kan løses ved hjælp af en spuling, mens andre kræver en kloakrensning. Sidst men ikke mindst kan det være, at der skal foretages en TV-inspektion, hvis det er svært at lokalisere kernen til problemet. Kloakrensningen har en pris, kloakspulingen en anden og TV-inspektionen en tredje pris.

Den letteste måde for dig at finde priser på kloakrensning er ved at kontakte en autoriseret kloakmester, et firma med kloakservice i Randers eller i dit lokalområde for at få priser på arbejdet. Du kan indhente tilbud fra forskellige firmaer, så du har et sammenligningsgrundlag. Hertil skal det siges, at en helt almindelig kloakrensning koster i omegnen af 500 – 800 kroner.

kloakrensning

Hvordan renser man en kloak?

Hvordan en kloak renses kommer an på hvilken form for kloakrensning, der er tale om. Metoden til rensning af kloakken vælges ud fra din kloak og dens tilstand. Er problemet ikke umiddelbart til at gennemskue, udfører kloakmesteren typisk en TV-inspektion for at sikre sig, hvad og hvor problemet er.

Viser det sig, at problemet blot kræver en effektiv kloakspuling, kommer kloakmesteren hjem til dig med en spulevogn. Spulevognen er speciallavet til at udføre spulingsopgaver i kloakker og afløb. Det foregår ved en højtryksspuling med vand, som sikrer, at aflejringer i form af mindre skidt og snavs i kloakrørene løsner sig. Disse aflejringer fjernes ikke i forbindelse med en slamsugning.

Kloakspuling udføres ofte i forbindelse med:

 • Tilstoppede faldstammer
 • Et stoppet toilet
 • En tilstoppet håndvask
 • Et stoppet afløb
 • Et tilstoppet nedløb
 • Tilstopning af selve kloakledningerne

Det er dog langt fra altid, at det er en højtryksspuling, der skal til for at løse problemerne. I nogle tilfælde skal der nemlig en slamsugning til. Slamsugning er en grovere form for kloakrensning.

Når du får foretaget en slamsugning, bliver alt materiale suget ud af kloakken ved hjælp af slamsugeren. Slamsugning fjerner tørstof, flydende affald og diverse andre væsker og bruges i forbindelse med en kloakrensning af:

 • Kloakledninger
 • Brønde
 • Sandfang
 • Trixtanke
 • Sivebrønde
 • Pumpebrønde
 • Septiktanke
 • m.

Hvis din kloak ikke har været udsat for hverken kloakspuling eller slamsugning i lang tid, kan det være en god idé at benytte sig af begge metoder, når du nu alligevel er i gang. Herved kommer du nemlig helt til bunds i skidt og snavs, så problemet ikke opstår igen lige med det samme.

Hvornår er der brug for en kloakrensning?

I tilfælde af tilstopning er det yderst vigtigt, at din kloak bliver renset, da du ellers kan få yderligere problemer.

Når først skaden er sket, og du står med en frygtelig lugt, ulækkert spildevand, der stiger op fra gulvafløb og toiletter eller andre problemer, så tag kontakt til en kloakrenser med det samme.

Hvis du vil undgå at få problemer med din kloak, så aftal en fast kloakservice med din kloakmester.

Kan jeg selv rense min kloak?

Du kan sagtens selv gøre noget for at rense din kloak. Du kan eksempelvis starte med at kigge på vandlåsen for at rense den for sæbe- og fedtrester. Du har også altid mulighed for at bruge en svupper for at se, om det er løsningen på dit problem med afløbet i vasken.

Men så snart problemet er i selve kloakken, skal du have fat i en fagmand, som kan komme med en spulevogn eller en slamsuger for at hjælpe dig af med problemet.

Hvor ofte skal en kloak renses?

Det anbefales, at du får en kloakrensning 1 gang om året uanset, om der har været problemer eller ej. Det kan faktisk spare dig penge på den lange bane, hvis du sørger for at vedligeholde dit kloaksystem, da det holder i flere år. Det er også en langt mere omfattende opgave og derved dyrere, hvis du først får en kloakrensning, når der er opstået problemer.

Hvad kan en TV-inspektion bruges til?

TV-inspektion er den hurtigste og nemmeste metode til at fastslå, hvor tilstopningen befinder sig. Det foregår ved, at et lille kabelført kamera sendes ned i kloakken, så kloakmesteren kan få et overblik over problemets omfang.

Hyr en professionel og autoriseret kloakmester til at rense din kloak

Ved valg af kloakmester er det alfa og omega, at du går efter en, der er autoriseret. Det er nemlig din garanti for, at vedkommende er uddannet og ekspert på området. Du får ligeledes en kloakmester, der er underlagt kvalitetskontrol, hvilket betyder, at du er sikker på, at arbejdet bliver udført efter alle kunstens regler.

Oplever du akutte problemer? Få hjælp fra en kloakmester inden for kort tid

Problemer med kloakken opstår ofte meget akut. Og problemer såsom et stoppet toilet kan være til store gener for dig og din familie. Heldigvis findes der mange kloakfirmaer, der yder en døgnservice, så du kan få hjælp inden for få timer.

Spar penge på din kloakrensning og indhent tre gratis tilbud

Har du brug for kloakrensning i Tåstrup, Silkeborg, Aarhus, Aalborg, Odense, København eller et andet sted i landet? Så kan du spare penge på kloakrensningen ved at indhente tre gratis og uforpligtende tilbud hos en online tjeneste.

Ved at bruge en online tjeneste får du tilbudt skarpe priser på din opgave, da kloakfirmaerne ved, at de konkurrerer med hinanden. Det er efterfølgende op til dig, om du vil benytte dig af et af tilbuddene.

Få 3 uforpligtende håndværkertilbud

Hos 3byggetilbud kan du få 3 uforpligtende tilbud fra håndværkere. Derfor er du ikke tvunget til at vælge ét af de tre tilbud, du modtager.

Få 3 tilbud hos 3byggetilbud.dk