Kloakmester

En kloakmester er specialist i forhold til arbejde med kloak, afløb og brønde. Hvis du har brug for hjælp til et stoppet afløb, forebyggelse af rotter i kloakken e.l., er det en kloakmester du søger. En kloakmester har dog et meget vidtspændende kompetencespektrum, der dækker over markant flere opgaver, end kun førnævnte.

Du finder mange kloakfirmaer rundt omkring i landet. Derfor er der også nogen, der kan varetage din opgave. Det betyder også, at der er forskel på deres priser, hvorfor din tid er godt givet ud ved at indhente en række tilbud på din opgave. Derved undgår du at betale for høj en pris, når du hyrer en kloakmester til en opgave.

Få 3 gratis tilbud på kloakarbejde

I samarbejde med 3byggetilbud kan du få hele 3 gratis og uforpligtende tilbud på kloakarbejde. Alle tilbud afgives af professionelle firmaer.

Få 3 tilbud hos 3byggetilbud.dk

Hvad koster det at hyre en kloakmester?

Kloakmester arbejderEn autoriseret kloakmester kan varetage et hav af forskellige opgaver. Til disse formål anvendes desuden et bredt udvalg af udstyr. Derfor vil det selvsagt også være dyre at få udført en opgave, der kræver assistance fra en slamsuger, end hvis det kan klares uden. Derfor afhænger prisen bl.a. af opgavens karakter og omfang.

Hvis en opgave kræver brug af specielt udstyr, vil den derfor være forbundet med højere udgifter. Det gør sig bl.a. gældende, såfremt det er krævet, at der er brug for en TV-inspektion, for at identificere, hvor problemet er henne. Derfor er det ikke kun tidsforbrug, men også opgavens karakter, der har indflydelse på prisen.

Timepris: Hvad koster en kloakmester i timen?

Timepriserne hos de mange kloakmestre varierer kraftigt. Du kan dog forvente, at du skal betale en timepris på mellem 350 kr. og 450 kr., når du hyrer en kloakmester. Den endelige pris afhænger dog af opgavens art, og det udstyr, der er påkrævet, for at kunne løse den konkrete opgave.

Hvis der fx er behov for en TV-inspektion eller en slamsugervogn, vil det medføre en højere pris på din opgave. Der er dog en række opgaver, der oftere udføres af kloakmestre, end andre. Et udpluk af disse er præsenteret herunder, hvor du også kan se prisoverslag på de enkelte opgaver, som giver en idé om prisniveauet:

 • TV-inspektion af kloak: 1.200 kr.
 • Spuling af kloak: 550 kr.
 • Montering af rottespærre: 3.000 kr.
 • Billedbehandling inkl. rapportering til forsikringsselskab: 535 kr.

Sådan får du den bedste pris på kloakarbejde

Der er mange faktorer, der har indflydelse på den endegyldige pris. Det afhænger derfor ikke blot opgavens omfang og karakter, men også din geografiske placering. I de danske storbyer såsom København, Århus og Odense er det – som udgangspunkt – dyrere at hyre en kloakmester.

Typisk er en større by ensbetydende med en højere pris. Er du bosiddende i Esbjerg, Vejle eller Randers, vil en kloakmester også være dyrere, end hvis du bor i fx Aabenraa. Uanset hvad, er de fleste dog interesseret i at sikre den bedst mulige pris på deres opgave. Men hvordan gør man så det?

Det gør du ved at få flere tilbud på din opgave, så du får et grundlag at sammenligne ud fra. Disse tilbud kan dog indhentes på forskellige måder. Du kan enten gøre det manuelt, eller benytte en online tilbudstjeneste som 3byggetilbud.dk. Vi anbefaler sidstnævnte løsning, da den er hurtigere og garanterer en bedre pris.

Her skal du blot udfylde en formular med en detaljeret beskrivelse af din opgave samt kontaktoplysninger. Efterfølgende vil du modtage tre uforpligtende tilbud inden for 24 til 48 timer. Det er tilmed 100 % gratis at benytte deres tjeneste. Derfor er det – uden sammenligning – den bedste måde at indhente tilbud på.

Hvilke opgaver varetager en kloakmester?

Din kloak er ikke noget, som du selv kan se til dagligt. Til trods for dette, er det dog en vital installation i alle boliger. Den ligger ganske vist skjult under jorden, men den kan dog alligevel være skyld i mange gener i din bolig. Derfor er det også meget vigtigt, at den til hver en tid virker efter hensigten.

Som navnet også giver antydninger af, er en kloakmester en specialist og fagmand, der har specialiseret sig i alt, hvad der har relation til kloakker. På baggrund af sin uddannelse er en kloakmester i stand til at varetage et hav af opgaver inden for kloakservice – både til private og erhvervskunder.

Blandt de mest gængse arbejdsopgaver for en autoriseret kloakmester, finder du følgende:

 • Afhjælpning af stoppet, toilet, håndvask eller afløb
 • Andre former for autoriseret kloakarbejde
 • Arbejdsopgaver for autoriserede kloakmestre:
 • Etablering af nedsivningsanlæg
 • Højtryksrensning og spuling af kloak
 • Installation af minirenseanlæg
 • Montering af godkendt rottespærre
 • Rensning af kloak og afløb
 • Slamsugning

Få 3 tilbud hos 3byggetilbud.dk

Kloakarbejde kræver autorisation

Du er til hver en tid i din fulde ret til at rense dit afløb, toilet o.l. Det kan være nødvendigt, hvis det er stoppet. Du må dog ikke selv foretage et indgreb i din kloak. Det skyldes, at det per dansk lov er et krav, at du har rette autorisation, før du må foretage kloakarbejde – og det har en uddannet kloakmester selvfølgelig.

Der kan være flere årsager til, at du har brug for at få udført arbejde i din kloak. Det kan være i tilfælde af, at du ønsker at sikre din kloak mod rotter. Det kan du gøre ved hjælp af en rottespærre, som skal installeres af en professionel og autoriseret kloakmester, da det ikke er tilladt at udføre en sådan opgave på egen hånd.

Det kan også være, at det er et nedsivningsanlæg du ønsker at få monteret. Det er også en opgave, der skal overlades til en kloakmester. At udføre en sådan opgave, kræver nemlig en autorisation. Udfører du en sådan opgave uden denne autorisation, vil det resultere i en bøde, hvis det skulle blive opdaget.

Du må godt selv arbejde med afløbet

Oplever du, at dit afløb er stoppet, er der ikke noget, der stopper dig i at løse det selv. Det er kun i tilfælde af, at det kræver arbejde i kloakken, at en autorisation er påkrævet. Du kan forsøge dig med en svupper eller en kloakrenser. Gør du det, kan du have held med at få vandet til at løbe uden komplikationer igen.

Typisk er dette nok til at fjerne mindre tilstopninger i afløbet. Disse opstår typisk, når hår, fedt og sæberester danner en klump, der tilstopper afløbet. Er det din køkkenvask, der driller, kan det hjælpe at rense vandlåsen, hvilket ofte vil afhjælpe dit problem. Den er nem at komme til, og kræver ikke, at du hyrer en kloakmester.

Det sker ofte, at der har samlet sig en klump, der består af både sæberester, fedt fra madlavningen, skidt og jord fra grøntsager i vandlåsen. Det samme er gældende, hvis det er håndvasken på badeværelset. Her er det dog hovedsageligt fedt, sæberester, hår mv., der ender med at forårsage, at der opstår en klump i afløbet.

Dertil er det ofte også muligt at rense afløbet i din brusekabine på egen hånd. Det kan du gøre ved at løfte risten og fjerne hår samt andet skidt, der er omkring flyderen. Den sidder hen over afløbet, og er forholdsvis nem at komme til. Endvidere er det også en god idé at rense vandlåsen, da denne også kan blive tilstoppet.

Kloakmester udfører opgave

Slamsugning er en af de mest hyppige opgaver for en kloakmester

Som tidligere angivet, er der mange opgaver, der kan løses af en kloakmester. Faktisk skal alle opgaver med relation til kloakken, overlades til en autoriseret kloakmester. Til trods for dette, er der dog især én opgave, der udføres hyppigere end andre. Det er naturligvis slamsugning, der er tale om her.

Hvis der er behov for, at din kloak bliver renset meget grundigt, er det ofte nødvendigt med en slamsugning. Til dette formål bruges der en slamsuger, som er en specialvogn, der er udviklet til at rense kloakker. Denne vogn fungerer ved, at din kloak bliver renset og spilet med rent vand, og herefter er den igen klar til brug.

Som navnet antyder, kan den dog også suge. Den kan derfor ikke blot bruges til at spule en kloak ren. Du kan også bruge den, hvis det bliver nødvendigt at suge skidt som grus, slam og fedt ud af din kloak. Faktisk er det især her, at den kommer til sin ret, og ligeledes derfor, at den anvendes til mange forskellige formål.

Faste materialer hører sig ikke til i en kloak. Derfor er det vigtigt, at man kommer af med dem. Faktisk kan de ende med at medføre mange gener. Hvis de stopper din kloak, så vil det ofte også resultere i, at dit afløb, din håndvask eller dit toilet stopper. Derfor er det også vigtigt, at du handler hurtigt, hvis din kloak er stoppet.

Nogle kloakmestre har døgnvagt

Det er ikke altid, at det er på et praktisk tidspunkt, at du får brug for en kloakmester. Som følge af dette, er der mange kloakmestre, der har døgnvagt. Det betyder, at de kan tilkaldes døgnet rundt. Er din kloak stoppet kl. 03 om natten, er det derfor ikke et problem. Du tilkalder blot en kloakmester med døgnservice.

Her skal det selvfølgelig pointeres, at der skal betales et tillæg, hvis det er udenfor normale åbningstider. Det er ofte også en nødvendighed at betale et tillæg, hvis det er et akut problem.

Få 3 tilbud hos 3byggetilbud.dk