Hvilke boligforbedringer kan det betale sig at låne penge til?

Sponsoreret. 

hus-projekt
Lau Christensen

Skrevet d. 15. august 2022 af Lau Christensen

Der findes rigtig mange boligforbedringer, der koster mange penge at få udført. Derfor er det ganske naturligt, at man har et behov for at optage et lån, før man kan udføre disse forbedringer af eller i boligen.

Faktum er dog, at det ikke er alle boligforbedringer, det kan betale sig at låne penge til – heller ikke, selvom du har fundet billige lån online. Overvejer du at optage et lån til en eller flere boligforbedringer, er det derfor vigtigt, at du overvejer det nøje.

Energiforbedringer, der sænker dine udgifter

Som udgangspunkt kan det godt svare sig at optage lån, såfremt pengene bliver brugt til at betale for en eller flere energiforbedringer.

Når man investerer penge i sådanne forbedringer, vil det nemlig relativt hurtigt kaste noget af sig. Allerede kort tid efter, vil der nemlig være penge at spare på dine energiregninger, om end der er forskel på størrelsen af disse besparelser.

Derudover bliver din bolig også mere salgbar og mere værd, hvis en potentiel køber kan undgå at foretage energiforbedringer. Det er naturligvis også med til at gøre, at det kan være værd at optage et lån til disse forbedringer.

Forbedringer før et boligsalg

Hvis du har i sinde at sælge din bolig, gør du det markant lettere for dig selv, hvis den er i god stand. Derfor er det som regel også værd at udføre en række forbedringer på boligen, inden den sættes til salg.

Her er der dog ikke tale om større forbedringer, som f.eks. nyt køkken eller bad, da du ikke kan være sikker på at få pengene hjem igen. Derimod er der blot tale om at male og udføre småreparationer, der giver et bedre helhedsindtryk af boligen.

Ender du med at investere i en større forbedring, hvad enten det er nyt køkken, bad eller deslige, er det vigtigt at understrege, at du løber en risiko, da du ikke kan være sikker på at holde pengene hjemme.

Om- og tilbygning

I rigtig mange tilfælde vil det være muligt at skabe en mere attraktiv bolig med enten om- eller tilbygning. Derfor kan det i nogle tilfælde også give mening at låne penge til disse.

Vælger man at kaste sig ud i et projekt af en sådan kaliber, er det dog vigtigt, at man får tilbud fra flere håndværkere. Det kan nemlig blive en bekostelig affære, hvorfor det er afgørende, at man ender med at acceptere et godt tilbud på arbejdet.

Vil du gerne have en vis sikkerhed for, at du kan holde dine penge hjemme, er du nødt til at holde dine potentielle investering op mod, hvad andre boliger, der minder om din, når den er færdig, er blevet solgt til på det seneste.