Søger du en havemand til havearbejde

Havearbejde kan være tidskrævende og fysiske udmattende. Derfor er det ikke alle, der nyder at varetage en sådan type arbejde. Er du blandt dem, der foretrækker at overlade disse arbejdsopgaver til en anden, er det en havemand du søger. Heldigvis er der mange gode muligheder for at hyre en dygtig, men billig havemand.

At hyre en havemand kan foregå på flere måder. Du kan hyre vedkommende til enkeltstående opgaver, eller du kan lave en fast aftale. Mange er glade for faste aftaler, da de derved kan udlicitere havepasningen. Andre foretrækker blot at købe sig til hjælp til havearbejde i ny og næ. Det er selvfølgelig en personlig smagssag.

Få 3 gratis tilbud fra havemænd

I samarbejde med 3byggetilbud kan du få hele 3 gratis og uforpligtende tilbud fra lokale havemænd. Alle tilbud afgives af professionelle firmaer.

Få 3 tilbud hos 3byggetilbud.dk

Hvilke opgaver kan en havemand varetage?

En havemand kan varetage et bredt spektrum af opgave i din have. Det inkluderer blandt andet:

 • Beskære buske og mindre træer
 • Bortkørsel af (have)affald
 • Feje fortov og udenomsarealer
 • Klippe græskanter
 • Luge ukrudt
 • Oprydning i haven
 • Opsamle blade
 • Plante blomster
 • Rense tagrender
 • Vande have og drivhusHavemand klipper hæk

Ovenstående arbejdsopgaver kan varetages enkeltstående, men kan også være en del af en serviceaftale. Du kan sandsynligvis også overlade øvrige arbejdsopgaver til din havemand, men dette skal naturligvis aftales indbyrdes. Som udgangspunkt kan samtlige opgaver med relation til pasning af have dog overlades.

Anlæg

Anlæg er et arbejdsområde, der dækker over et hav af arbejdsopgaver. Derfor kan en havemand også være behjælpelig med mange ting i denne sammenhæng. Du kan bl.a. få hjælp til anlæg af indkørsel, terrasse eller en helt ny have.

Det er dog ikke alle havemænd, der arbejder med denne type opgaver. Derfor vælger mange at udlicitere en sådan opgave til enten en brolægger eller en anlægsgartner.

Græsslåning

Er du en af dem, der endnu ikke har investeret i en robotplæneklipper? I så fald er du fortsat nødt til at klare græsslåningen manuelt. Det kan du dog undgå ved at hyre en havemand.

Ikke alle er af den opfattelse, at det er en nødvendighed, hvorfor det hovedsageligt er boligejere med større og mere komplekse græsplæner, der beslutter sig for at få hjælp til vedligehold af græsplænen.

Hækkeklipning

Der kan være mange årsager til, at man ikke ønsker at klippe hæk. Det kan være som mangel på det udstyr, men også blot fordi man har et ønske om at bruge tiden på noget andet. Det er en tidskrævende opgave, som virker flatterende for de færreste.

Derfor er det også en opgave, der ofte ses overladt til en havemand. Derved undgår man det hårde arbejde, ligesom man ikke behøver at gøre plads til opmagasinering af hækkeklipper mv.

Fliserens

Dine fliser skal vedligeholdes og renses kontinuerligt, hvis de skal holde sig pæne og nydelige. Her kan mange havemænd være behjælpelig. Trænger dine fliser på nuværende tidspunkt til en kærlig hånd? I så fald er det oplagt at kontakte en havemand.

Fliserens er ikke blot en tidskrævende opgave. Det kræver også det rette udstyr og rengøringsmidler at opnå et tilfredsstillende resultat. Derfor vælger mange en professionel løsning, i stedet for selv at gå i gang med at rense fliser med sæbe og vand.

Havemand fliserens

Overvej en fast serviceaftale

Det er hårdt at holde haven pæn og nydelig. Til trods for dette, vil de fleste gerne have en veltrimmet have, de kan nyde synet af fra terrassen. Det er dog ikke ensbetydende med, at det er en opgave du skal varetage selv.

Har du brug for en havemand til et fast samarbejde, anbefales det at aftale en fast pris pr. måned. Derved er du ikke i tvivl om, hvad du skal betale hver måned for vedligeholdelse af din have.

Dertil er det ofte muligt at spare nogle penge, ved at forhandle en god aftale på plads med din havemand. I denne forbindelse bør det understreges, at det er vigtigt at få lavet en fornuftig kontrakt. I denne kontrakt er det vigtigt at belyse områder såsom:

 • Hvad der skal laves
 • Hvornår og hvor ofte det skal gøres
 • Hvad det vil koste
 • Øvrige vigtige betingelser og retningslinjer

Faste, månedlige aftale er typisk de bedste aftaler for såvel havemand som haveejer. For havemanden er det en fordel, da han eller hun kan booke frem i kalenderen. Derved er vedkommende garanteret fast omsætning hver måned.

Derfor anbefales det på kraftigste vis, at du forhandler en god aftale på plads. Det vil kun være til glæde for begge parter, hvorfor det sandsynligvis vil resultere i en bedre havemand pris.

 

Hvad koster en havemand i timen?

At være havemand kræver ikke en specifik uddannelse. Derfor kan alle varetage dette job, såfremt de ønsker. Det har selvfølgelig en smule indflydelse på prisen. Derfor koster det typisk mellem 250 kr. og 500 kr., at hyre en havemand.

Det er vanskeligt at give en mere nøjagtig pris end ovenstående. Prisen er nemlig afhængig af flere forskellige faktorer. Det omfatter blandt andet faktorer såsom:

 • Arealet på din have (opgøres typisk i kvadratmeter)
 • Hvilken form for havearbejde det er (stor forskel på græsslåning og anlægsarbejde)
 • Er der behov for brug af større havemaskiner?
 • Skal du betale et startgebyr?
 • Hvornår skal du have det udført?
 • Forskel på prisniveauet hos hvert haveservice-firma
 • Hvor I landet dit arbejde, der skal udføres

Mange vælger dog ikke blot at få hjælp til enkeltstående opgaver, men derimod at etablere en fast ugentlig eller månedlig aftale. Derved ændres afregningsmetoden også til en fast afregning.

Få 3 tilbud hos 3byggetilbud.dk

Du kan bruge dit håndværkerfradrag

Det er ikke alle, der er klar over, at man kan bruge sit håndværkerfradrag ved almindeligt havearbejde. Vidste du ikke, at man kan det? Det ved du i hvert fald nu. Det er værd at benytte sig af, hvis ikke det skal bruges til andet.

Derved bliver regningen fra haveservicefirmaet også en kende nemmere at overskue. Der er mange opgaver, der betragtes som værende almindeligt havearbejde. Derfor kan du også bruge dit håndværkerfradrag til et væld af opgaver.

Det inkluderer blandt andet nedenstående opgaver:

 • Beskæring
 • Fliserensning
 • Græsslåning
 • Klipning af hæk
 • Lugning
 • Snerydning

Sådan får du den bedste pris på en havemand

Det frarådes på kraftigste vis, at du blot accepterer det første tilbud du får. Gør du det, er der ganske enkelt for høj en risiko for, at du ikke får en af de bedste priser på haveservice.

Du bør som minimum indhente tilbud fra to til tre forskellige aktører. Det betyder, at du har de bedst mulige forudsætninger for at sammenligne priser og vurdere, hvilket af de forskellige firmaer, der er det bedste til prisen.

Herunder kan du blive klogere på, hvordan du gratis og uforpligtende kan indhente tilbud på havearbejde. Der er tilmed tale om tilbud fra godkendte og professionelle haveservice-firmaer.

Indhent gratis tilbud på havearbejde eller -service

Ønsker du at indhente gratis og uforpligtende tilbud på havearbejde, anbefales det, at du benytter en online tilbudstjeneste til formålet. Du bør benytte vores trofaste samarbejdspartner 3byggetilbud.dk til dette. Det er nemlig landets største formidler af bygge- og haveopgaver.

Tjenesten er nem at bruge, hvad enten du har brug for tilbud på en større eller mindre opgave. Du skal blot udfylde en formular med information om din opgave samt dine kontaktoplysninger. Inden for 24 – 48 timer modtager du tre uforpligtende tilbud.

3byggetilbud.dk er desuden en landsdækkende tjeneste, hvorfor du kan indhente tilbud, hvad enden du er bosiddende i Århus, Odense, Aalborg eller måske Christiansfeld. Derfor kan alle få glæde af denne tjeneste, hvis de ønsker at indhente tilbud på diverse bygge- og haveopgaver.

Mangler du en indretningsplan for din have? Så hyr en havearkitekt med mange års erfaring.

Få 3 tilbud hos 3byggetilbud.dk