Ny græsplæne pris - Her er prisen

Skal du have anlagt en ny græsplæne? Sået græs? Eller have lagt rullegræs? I så fald er det en god idé at lade en specialist stå for det. Bliv i dette indlæg klogere på prisen ved anlæg af ny græsplæne.

Anlæg af ny græsplæne
Andreas Thomsen

Skrevet d. 1. maj 2020 af Andreas Thomsen

Skal du have anlagt en ny græsplæne? Sået græs? Eller have lagt rullegræs? I så fald er det en god idé at lade en specialist stå for det. Gør du det, er du garanteret et professionelt og fejlfrit resultat. I denne forbindelse er du garanteret interesseret i at vide, hvor lang tid det tager, og hvad det koster. Det får du svar på herunder.

Pris på anlæg af græsplæne – rullegræs og såning

Den specifikke græsplæne pris afhænger af, hvorvidt du ønsker såning eller rullegræs. Du bør ikke lægge ny græsplæne ovenpå gammel græsplæne, hvorfor den gamle plæne skal fjernes. Priserne herunder er derfor regnet med udgangspunkt i, at der ikke skal fjernes eksisterende plæne først.

  • Såning af græs på 500 m2: 12.600 kr.
  • Såning af græs med grubning på 500 m2: 16.200 kr.
  • Rullegræs på 500 m2: 29.700 kr.
  • Rullegræs med grubning på 500 m2: 33.000 kr.

Beregn prisen på din nye græsplæne

I tvivl om hvad det kan koste at få professionel hjælp til anlægning af ny græsplæne? Start med at beregne en pris her

Få 3 tilbud hos 3byggetilbud.dk
Ny græsplæne pris

Få den bedste pris via 3byggetilbud

Skal du have anlagt en ny græsplæne, ønsker du naturligvis at få den bedst mulige pris på opgaven. Det gør du bedst ved at benytte en tilbudstjeneste som 3byggetilbud. Benytter du denne tilbudstjeneste, sendes din opgave i udbud blandt et hav af dygtige aktører, hvoraf tre af dem vil byde ind på din opgave. Du kan ud fra disse tilbud finde en dygtig havemand, som du føler dig tryg ved.

De byder i direkte konkurrence med hinanden. Derfor er du selvfølgelig garanteret, at de byder ind med deres bedste pris. Det er en betydelig fordel for dit vedkommende, eftersom du får en god pris på din opgave, hvad enten den omhandler såning af en ny græsplæne eller anlæg af rullegræs.

Husk dog at holde øje med, hvorvidt alle tilbud dækker over det samme. Nogen inkluderer fx ikke materialer, herunder rullegræs, gødning mv. Derfor kan et sådant tilbud virke markant billigere end andre. Læs derfor alle dine tilbud grundigt igennem. Husk også, at det er uforpligtende, hvorfor ét af dem ikke skal vælges.

Få 3 gratis tilbud på en ny græsplæne

I samarbejde med 3byggetilbud kan du få hele 3 gratis og uforpligtende tilbud på en ny græsplæne. Alle tilbud afgives af professionelle firmaer.

Modtag 3 tilbud på en ny græsplæne

Ny græsplæne pris
Bestil 3 uforpligtende tilbud

Jordforbedring er vigtigt ved anlæg af græsplæne

Er jorden dårlig, leret eller mangler den muld i forbindelse med anlæg af ny græsplæne, er det vigtigt, at det øverste lag jord blandes med ny muldjord og sand. Det er dog i særdeleshed gældende, hvis græsplænen skal anlægges på lerjord. Det har nemlig særligt godt af at blive blandt med sand.

Ved at blande det med sand, kan det nemlig fungere som dræn. Det betyder, at vandet hurtigere vil blive ledt væk. Det er ikke helt uden betydning, da græsset derved får de bedst mulige vækstbetingelser.

Hvornår kan man anlægge græsplæne og rullegræs?

Har du i sinde at anlægge en ny græsplæne, så anlæg ny græsplæne på det rette tidspunkt. Det kan nemlig ikke lade sig gøre hele året rundt. Det fungerer bedst fra midten af april til starten af oktober. Det betragtes som værende sæson for anlæg af græsplæne og lægning af ny rullegræs.

Det bedste resultat opnås i september måned. Her er jordtemperature nemlig fornuftig, ligesom der også er gode fugtighedsforhold. Det er nemlig vigtigt, at jorden er tilpas porøs, da dette tillader nedsivning af vand og rødder.

Ny græsplæne pris

Derfor er jordgrubning vigtigt

Er jorden hårdt pakket, forhindrer det – som sagt – vand og planterødder i at trænge ned i jorden. Dette vil få konsekvenser for din græsplænes vækst. Heldigvis kan dog undgå et sådant scenarie vha. grubning. Det er nemlig en teknik til at løsne undergrunden i ca. 60 centimeters dybde.

Det er vigtigt, at der grubbes på kryds og tværs. Dette skal gøres for at sikre, at jorden kan ånde frit. Derved kan den også optage næringsstoffer og vand, som kan lagres i jorden. Selve grubningen skal foretages med en såkaldt grubbetand, der eksempelvis monteres på en minigraver.

Består jorden af tung lerjord, opnås det bedste resultat, hvis du gruber jorden om efteråret og lader den ligge brak om vinteren. Om vinteren vil jorden fryse, og her hjælper det at løsne den, så den er nemmere at arbejde med til foråret. Det er desuden vigtigt at understrege, at jorden ikke må være våd, når der grubes.

Få 3 tilbud hos 3byggetilbud.dk

Ofte stillede spørgsmål

Hvad koster en ny græsplæne?

Prisen for en ny græsplæne er afhængig af om du ønsker den sået eller med rullegræs. Rullegræs er ofte cirka dobbelt pris af hvad det vil koste af så en græsplæne. For 500 m2 svinger prisen mellem 12.000 og 35.000 kr.

Det fungerer bedst fra midten af april til starten af oktober. Det betragtes som værende sæson for anlæg af græsplæne og lægning af ny rullegræs.

Er jorden hårdt pakket, forhindrer det – som sagt – vand og planterødder i at trænge ned i jorden. Dette vil få konsekvenser for din græsplænes vækst. Heldigvis kan dog undgå et sådant scenarie vha. grubning. Det er nemlig en teknik til at løsne undergrunden i ca. 60 centimeters dybde.