Brolægning København

Har du brug for en brolægger i København til et nyt haveprojekt?

En dygtig brolægger kan hjælpe dig med mange former for opgaver udendørs. I denne artikel kan du få mere inspiration til en nyttehave med højbede i sten. Få også gode råd til at indhente tilbud på en brolægger i København og information om priser på en brolægger. Der er også tips og ideer til at hvordan du hjælper nyttedyr i haven ved at lade haven være “vild med vilje”.

Dyrk din have med højbede i sten

Der har i en del år været stigende efterspørgsel efter at kunne dyrke nyttehave i København, f.eks. i form af urban gardening. Du kan nemt dyrke grøntsager og blomster i København, selv med ganske lidt jord til rådighed. Det kan være, at du bor i lejlighed med fælles arealer, hvor der er jord, som gerne må dyrkes – måske i hyggeligt fællesskab med gode naboer?

Hvis du har en lille grøn plet i forbindelse med dit hjem, er der mange muligheder for at dyrke din have. En brolægger i København kan f.eks. hjælpe dig igang ved at lave et smukt højbed i sten.

Fordele ved højbede i sten

Et højbed i sten er en meget langtidsholdbar løsning, der holder mange år. Derudover kan en professionel brolægger i København i samarbejde med dig designe en løsning, som er æstetisk indbydende.

Nogle vælger at bygge højbede af pallerammer. Det er ganske vist en billig løsning, men den er ikke særlig holdbar i forhold til et højbed af sten. Dertil indeholder nogle pallerammer skadelig kemi. Med et højbed i sten skal du ikke bekymre dig om at kemi fra træbeskyttelse trænger ind i grøntsagerne.

Med et højbed af sten undgår du også problemer med ukrudt, der har en tendens til at trænge ind i højbede af træ. Brolæggeren sørger for den rigtige ukrudtssikring. Istedet kan du nyde dine grøntsager og slippe for en masse lugning.

Når du skal have bygget et højbed af sten, kan du overveje følgende ting:

Stil og udseende

Hvordan ser den øvrige belægning ud? Hvis du vælger belægning i samme stil, skabes en bedre sammenhæng mellem f.eks. terrasse og højbede. Spørg brolæggeren til råds, en god brolægger har gerne inspiration og viden på området.

Hvilke sten kan en brolægger bygge et højbed i sten af?

Der er mange muligheder og forskellige prisniveauer:

 1. En brolægger i København kan lave et højbed af betonblokke, som er en prisbevidst løsning.
 2. Herregårdsblokke kan også være en velegnet løsning, der har et mere naturligt præg, men prisen er dyrere.
 3. Støttemursten med skiferoverflade kan også være en mulighed, som giver et smukt og særligt præg på stenbedet.
 4. Knækfliser kan også bruges til stenbed, hvis du ønsker et endnu mere råt udtryk.

Sådan indhenter du tilbud på brolægning i København

En nem og effektiv måde er at indhente tilbud via en online portal, der har tilknyttet brolæggere i København.

Jo grundigere du beskriver opgaven, jo mere nøjagtig kan brolæggerne afgive tilbud. Det er naturligvis uforpligtende og uden bindinger at få tre tilbud på brolægning i København.

Når du vurderer tilbuddene, kan du se på sammenhængen mellem opgavebeskrivelsen. Er tilbuddet grundigt beskrevet? Er der undtagelser, der oplyses? Er der sammenhæng mellem materialer, arbejdsløn og den samlede pris? Læs tilbuddene grundigt igennem og vælg det bedste.

Forbrugeraftale på brolægning i København

Du kender sikkert talemåden: “Et ord er et ord.” Men det er tryggere at aftale ting på skrift, både for dig og for brolæggeren. En grundig, skriftlig aftale sikrer, at I er enige om alle detaljerne i projektet – også i tilfælde af forsinkelser og lignende.

Du kan med fordel bruge en forbrugeraftale når du skal indgå en aftale om håndværkerarbejde med din brolægger. Den kan hentes her og er lavet af Forbrugerrådet, i samarbejde med Dansk Byggeri, Tekniq, Håndværkerrådet og Energistyrelsen.

Hvad koster brolægning i København?

Prisen på et højbed af sten afhænger af størrelsen på bedet, hvilke materialer der bruges, og hvor meget du investerer af kræfter i projektet.

Skal det være et færdigt projekt, hvor brolæggeren sørger for etablering af underlag, opsætning af stenbed og fylder jord i højbedet? Eller vil du f.eks. selv sørge for at skaffe og fylde velegnet jord på?

I forhold til udgiften til materialer, kan du købe nye sten i forskellige materialer og stilarter, eller du kan overveje at købe brugte sten, som brolæggeren kan lave stenbedet af.

I det følgende kan du se nogle priseksempler fra Bauhaus, der kan give dig en idé om prisniveauet på stenbede. Bemærk, at prisen afspejler materialerne og ikke inkluderer arbejdsløn til brolæggeren:

 • En lille plantekumme i sten koster 200 kr i materialer
 • Fundablokke i sten er en billig løsning til ca. 30 kr pr. meter bedkant
 • Granitkantsten til højbed er den dyreste løsning, som koster ca. 170 kr. pr. meter bedkant

Tips til en have, der er “vild med vilje”

I Danmark har mange efterhånden fået øjnene op for at naturens nyttedyr, f.eks. bier og sommerfugle, har svært ved at overleve. F.eks. i de velfriserede private haver, hvor der ikke roder eller er ukrudt.

Du kan hjælpe bier og andre nyttige insekter, ved at have en have der er “vild med vilje”.

I forhold til brolægning i København, kan en brolægger f.eks. lægge natursten som belægning i haven. En brolægger kan også hjælpe nyttedyrene ved at bygge en plet i haven med fuglebad og vandkilde til insekterne. Det kan f.eks. være i form af et fuglebad i granit, med chaussesten som belægning. Eller måske et smukt større havebassin med naturlig stensætning.

Der er fordele ved at have en have, der er “vild med vilje”: F.eks. kan du nyde din have, istedet for at halse rundt og fjerne alt ukrudt og uønskede vækster. Du sparer også penge på dit havebudget, når du ikke skal købe en masse udstyr til ukrudtsbekæmpelse.

Nyttedyr såsom pindsvinet, vil takke dig for en have med rodede områder og ukrudt. Pindsvinet lever i grenbunker og spiser skadedyr, såsom dræbersnegle.

Her er nogle tips til at hjælpe dyr, insekter og biodiversiteten i din have:

 • Indret rodede områder med grenbunker
 • Lad gamle, døde træer være i haven, så insekterne kan flytte ind i dem
 • Lad brændenælder, tidsler og vilde blomster gro i forskellige områder i haven
 • Dyrk gerne insektvenlige blomster, der giver mad til bierne
 • Giv havens dyr en kilde til vand, f.eks. i et lavt stenbassin
 • Lad dele af græsplænen springe i blomst og slå stier igennem
 • Blomstrende træer og buske hjælper havens dyr og insekter som fødekilde
 • Undgå gift i haven