Tilstandsrapport Kolding

Leder du efter en beskikket bygningssagkyndig, der kan udfærdige en kvalificeret og billig tilstandsrapport i Kolding? Hvis dette er tilfældet, så har du fundet vej til den rette side. Det er altid en god idé, at få udarbejdet en tilstandsrapport i forbindelse med et boligsalg. Det skaber ikke blot tillid til en potentiel køber, men sikrer bestemt også dig som sælger.

Ønsker du at tegne en ejerskifteforsikring i forbindelse med boligsalget, er det ligeledes et krav, at der er udarbejdet en tilstandsrapport. Derfor er der også mange årsager til at få rapporten udfærdiget. Som så mange andre, så vil du – med garanti – gerne sikre, at det sker til den billigst mulige pris. Det kan du læse mere om, hvordan du bedst sikrer herunder.

Få 3 gratis tilbud på en tilstandsrapport

Få 3 tilbud hos 3byggetilbud.dk

Billig tilstandsrapport i Kolding

Hvis du skal gennemgå hver enkelt bygningssagkyndige i Kolding på manuel vis, så bliver det ikke nemt at sikre den billigste pris. På den anden side, så er det dog vigtigt, at du heller ikke blot kontakter det første firma, du støder på. Der er nemlig store prisforskelle på de enkelte udbydere, hvorfor det er essentielt, at du sammenligner både priser og tilbud.

Du kan godt gøre det på manuel vis, men det vil tage dig lang tid. I stedet bør du gøre brug af en tilbudstjeneste, som du kan finde flere af på nettet. Én af de mest populære og mest brugte er 3byggetilbud, hvor du kan få 3 gratis og uforpligtende tilbud på din tilstandsrapport. Derfor får du hurtigt og nemt en række tilbud, du kan frit kan vælge mellem.

3byggetilbud har allerede leveret tilbud på diverse bygge- og boligopgaver til mere end en kvart million danskere. En stor del af disse har også brugt tjenesten til at indhente tilbud på tilstandsrapporter. Der er flere årsager til, at der er mange, der har valgt denne tjeneste, men det handler i høj grad om, at det er en nem og effektiv måde at få tilbud på.

Sådan sikrer du en god tilstandsrapport pris i Kolding

Hvis du gerne vil være sikker på, at du får en god pris på din tilstandsrapport, så skal der ikke være nogen tvivl om, at du skal gøre brug af 3byggetilbud. For at komme i gang, skal du indsende din opgave, så den kan behandles og dernæst sættes i udbud. Det tager dig dog ikke mere end et par minutter at gøre, hvis du blot følger de beskrevne trin herunder:

 1. Start med at klikke dig ind på 3byggetilbud.dk
 2. Udfyld dernæst felterne i formularen
 3. Send din opgave ind til behandling
 4. Din opgave sendes i udbud blandt beskikkede bygningssagkyndige
 5. Du modtager 3 gratis og uforpligtende tilbud inden for 1-3 hverdage

Som du også kan se i listen herover, så bliver det ikke meget nemmere for dig at indhente tilbud på en tilstandsrapport. I og med, at det er uforpligtende tilbud, du modtager, så er du ikke forpligtet til at tage mod nogle af dem. Din opgave sendes dog i direkte udbud, hvorfor du er garanteret, at de byggesagkyndig byder ind med deres absolut bedste priser.

Tilstandsrapport Kolding

Hvad indeholder en tilstandsrapport?

Skal du sælge din første bolig? I så fald er det ikke sikkert, du ved, hvad en tilstandsrapport er. Det er vigtigt, du sætte dig ind i dette, inden du bestiller den. En tilstandsrapport koster flere tusinde kroner, og derfor er det en god idé, at du har et vidst kendskab til, hvad du har bestilt. Heldigvis er det relativt enkelt at forstå, hvad en tilstandsrapport dækker.

Rapporten er en byggeteknisk gennemgang, der er udført i henhold til Huseftersynsordningen. Det er dog ikke alle, der ved, hvad en byggeteknisk gennemgang er, hvorfor en tilstandsrapport ofte beskrives som værende en rapport, der gennemgår boligens generelle tilstand og forskellige bygningsdele, hvorefter der gives karakter ud fra en fast skala.

Få 3 tilbud hos 3byggetilbud.dk

De fleste får lavet en tilstandsrapport ved boligsalg

De fleste får udarbejdet en tilstandsrapport i forbindelse med et boligsalg. En sådan rapport bør udarbejdes, uanset om du skal sælge et hus, en lejlighed eller en stor landejendom. Der er flere årsager til, at du som sælger bør få lavet en tilstandsrapport, men det handler hovedsageligt om, at du dermed kan strege 10 års ansvar for fejl og skader i boligen.

Hvis ikke, du har fået udarbejdet en tilstandsrapport og en elinstallationsrapport af en beskikket bygningssagkyndig, så kan du ikke undgå ansvaret. Derfor er det en god idé, at du får det gjort. Det er ligeledes et krav, at du kan fremvise en godkendt tilstandsrapport, hvis du skal gøre dig forhåbninger om, at få lov til at tegne en ejerskifteforsikring ved salget.

Der er ikke lovkrav om udfærdigelse af en tilstandsrapport

Mange tror, at de af loven er forpligtet til at få udfærdiget en tilstandsrapport. Det er dog ikke tilfældet – uanset om det er i forbindelse med et boligsalg eller ej. Det er dog ikke noget, der ændrer på, at de fleste vælger at gøre det alligevel. Det gør de, fordi de ønsker at undgå ansvaret for boligens fejl og mangler de følgende 10 år efter deres salg af boligen.

Set i dette perspektiv, så er det billigt at få udarbejdet en tilstandsrapport. Hvis ikke, den er udarbejdet, og du skal stå til ansvar for fejl og mangler i 10 år, så kan det ende med at koste dig dyrt. Der kan nemlig ske meget med et hus i løbet af 10 år. Derfor skal der slet ikke herske tvivl om, at det sagtens kan betale sig at få lavet en godkendt tilstandsrapport.

Hvis du tror, det er tilladt at lave din egen tilstandsrapport, så tager du fejl. Det er ikke tilladt. Og hvis du vælger at gøre det, så er den ikke gyldig. En tilstandsrapport skal være udarbejdet af en beskikket bygningssagkyndig og i et skema, der er godkendt af Bygningsstyrelsen. Er disse kriterier ikke opfyldt, så kan du ikke bruge din tilstandsrapport til noget.

Hvad bliver undersøgt til rapporten?

Hele din bolig bliver undersøgt. Der kigges bl.a. på vådrum, vinduer, murværk og tagkonstruktion. Endvidere, så kigges der på sokkel, kældre, krybekældre og fundament. Alle rum inde i boligen slipper heller ikke for en tur, ligesom en byggesagkyndig også vil tage et nærmere kig på døre, ydervægge, indervægge, lofter og gulve i samtlige rum i boligen.

Det er med til at sikre, at der ikke er noget, der springes over eller overlades til tilfældighederne. Når du først har en sådan rapport i hånden, så har du en fagpersons ord for, at det, der står i den rapport er korrekt. Det er netop dét, der gør, at den er med til at skabe mere tillid fra køber, da det viser, at du spiller med fuldstændig åbne kort ifm. salget.

Hvordan bedømmes skader og fejl i tilstandsrapporten?

Der bruges altid den samme skala til bedømmelse af skader, fejl og mangler i din bolig. Derfor er det også nemt at finde ud af, hvad det, som din byggesagkyndige har skrevet egentlig betyder. Skalaen er naturligvis udarbejdet specifikt med henblik på udfærdigelse af tilstandsrapporter af Erhvervs- og Byggestyrelsen, inden denne blev opløst og omdannet.

Den brugte karakterskala lyder som følgende:

 • K0: En karakter, der tildeles, hvis der er tale om kosmetiske skader. Det kan være alt fra en ridset skabslåge til en væg, der mangler en klat maling.
 • K1: Er der tale om mindre alvorlige skader, så er det denne karakter, der tildeles. Det dækker blandt andet over revner i loftet, løstsiddende tapet og fejl af samme kaliber.
 • K2: Hvis den byggesagkyndige støder på alvorlige skader karakteriseres det som en K2. Det kan være revner i gulvet, revner i ruder eller en sokkel med revner.
 • K3: En karakter, der tildeles, såfremt der er tale om meget alvorlige skader. Det kan være alt fra et utæt tag til manglende trappeværn. Det er skader eller mangler, der skal udbedres med det samme.
 • IB: En forkortelse for “Ingen bemærkning”. Det betyder, at der ikke er noget galt, og at alt er i den skønneste orden med den respektive bygningsdel.
 • UN: Dette er en forkortelse for ”Undersøges nærmere”. Det er en karakter, der gives, hvis den byggesagkyndige vurderer, at der er områder eller bygningsdele, der skal undersøges nærmere af en fagperson.

Få ikke tilbud fra ejendomsmæglere eller forsikringsselskaber

Hvis du er i færd med at sælge din bolig og i den forbindelse skal have udfærdiget en tilstandsrapport i Kolding, så er det meget vigtigt, at du ikke tager imod et tilbud fra hverken dit forsikringsselskab eller din ejendomsmægler. Det kan virke som en nem løsning, at du blot kan lade én af disse to firmaer stå for det hele, men det er dog ikke et billigt valg.

På trods af, at de har faste samarbejdspartnere, de kan trække på, så er det ikke med til at gøre det billigere for dig. Tværtimod, så ender det typisk med at blive dyrere, fordi de også kræver et honorar for at have sat det hele i stand for dig. Derfor er det vigtigt, at du ikke vælger denne løsning, men i stedet selv sørger for at indhente en række tilbud.

Få 3 tilbud hos 3byggetilbud.dk