Hulmurisolering i Odense

Leder du efter en, som kan udføre en hulmurisolering på netop din bolig i Odense, hvis dette er tilfældet, så har du netop fundet frem til den rette side.

Vil du også gerne spare penge på din varmeregning eller slippe af med træk fra kolde vægge og dermed få et forbedret indeklima? En hulmursisolering er en af de billigste og nemmeste måder at nedbringe ens varmeforbrug på og skabe et bedre indeklima. Desuden er det en rentabel forretning, da man vil opleve, at ens investering er tjent hjem i løbet af 2-5 år. Det er derfor både miljøvenligt og en god investering, at få foretaget en hulmurisolering, hvis du ikke allerede har gjort det.

Isolering i en hulmur kan nemt falde sammen over tid. Det er især i ældre huse, at du kan opleve kolde områder på indervæggen, hvor isoleringen er faldet sammen. I langt de fleste tilfælde vil det være kuldebroer, som er årsagen til, at man oplever et forringet energiforbrug over årene. Det kan nemt udbedres, ved at få lavet en hulmurisolering.

Få 3 gratis tilbud på en hulmursisolering

Få 3 tilbud hos 3byggetilbud.dk

Hvorfor 3byggetilbud?

Vi anbefaler 3byggetilbud. Du modtager 3 gratis og uforpligtende tilbud indenfor 3 hverdage. Desuden har de løst mere end 300.000 opgaver siden år 2000. Der findes 1246 aktive håndværker, som er fordelt over 689 byen, der vil derfor altid være en i nærheden af netop dig. Desuden har de en succesrate på indsendte opgaver som er på 98%.

Hvad er hulmursisolering?

Langt størstedelen af de danske boliger er blevet bygget og opført før 80`erne. Det betyder, at de er blevet opført med en hulmur, dvs. En ydervæg der har et mellemrum mellem den yderste og inderste del af muren, altså mellem inder- og ydermuren. Det er det mellemrum der bliver isolering ved at få foretaget en hulmursisolering.

Før i tiden var det ikke særligt populært, at få foretaget en isolering af hulmuren. Det betød at varmen ikke kunne blive i muren, men i stedet for siver den ud af ydervæggen. Desuden kommer der både kold luft og kuldestråling fra de utætte vægge. Vi skal helt tilbage til slutningen af 1980`erne, at de fleste boliger blev opført med en isolering, men selv op igennem 1980`erne blev boliger opført uden isolering.

Der er dog ingen garanti for, at den isoleringen der blev foretaget ved opførselen i 1980`erne og 1990erne er lige så effektiv efter 30 år. Der er sket en stor udvikling af isoleringsmaterialerne. De isoleringsmaterialer som anvendes i dag, var ikke dem, som man anvendte for 30 år siden. Desuden har de materialer, som anvendes i dag en langt bedre isoleringsevne end de materialer, som blev anvendt for 30 år siden.

En anden ting, som der kan være sket i mellemtiden, kan være at din isolering er sunket eller er blevet nedbrugt, hvilket betyder at din isolering i virkeligheden kun er sporadisk isoleret. Det kan eksempelvis være, at der er blevet anvendt Leca-nødder eller diverse skummaterialer. Hvis dette er tilfælde, så anbefaler vi dig, at få lavet en om-isolering af din hulmur, hvor du får suget de gamle isoleringsmaterialer ud og erstattet med nye og forbedre isoleringsmaterialer.

Sagt med andre ord er det en god ide, at finde ud af, hvornår dit hus sidst blev isoleret og hvilke isoleringsmaterialer der er blevet anvendt.

Rettigheder: Dansk Isolering

Hvad koster en hulmurisolering i Odense?

Prisen for at foretaget en hulmurisolering er meget svært at sige helt nøjagtig. Det afhænger af flere forskellige faktorer. Det afhænger eksempelvis hvor mange kvadratmeter ydervæg der skal isoleret og hvor tyk en isoleringen man ønsker at få hældt eller blæst ind imellem inder- og ydervæggen.

Selvom det er svært at sige et nøjagtigt tal for en hulmursisolering i Odense, så findes der nogle estimeret tal, så man har en fornemmelse af, hvad det koster. En hulmurisolering i Odense ligger på et sted mellem 120 til 200 kr. Pr. M2 inklusive moms. Det kan dog også være dyrere og billigere, men det afhænger af opgavens omfang. Når man skal finde en pris på, så afhænger prisen også meget af, hvor mange mm du ønsker at få isoleret. Det kan være alt fra 70-190 mm. Og desto tykkere isolering desto dyrere bliver det.

Der vil typisk være mulighed for at få rabat, men det afhænger af hvor stor en del af huset, du ønsker at få isoleret, men du kan være heldig at få sænket din kvadratmeterpris med omkring 25%, hvis du skal have isoleret store dele eller hele huset.

4 gode grunde til at få foretaget en hulmurisolering

 1. lavere varmeforbrug og dermed opnår en besparelse på flere tusindvis af kroner
 2. Du kan trække det fra i håndværkerfradrag
 3. Pengene er tjent ind inden for 2-5 år igen typisk
 4. En bedre isolering øger værdien på ens bolig

Hulmursisolering i Odense

Isoleringsmaterialer til hulmursisolering – Hvad er bedst?

Som der allerede er blevet givet udtryk for i artiklen, så findes der mange forskellige materialer, som du kan anvende i forbindelses med en hulmursisolering. Der findes ikke et materiale, som er kåret til det bedste, men der er derimod tale om små marginaler i forskel på isoleringsevnen mellem de forskellige isoleringsmaterialer.

Derfor afhænger det mere af, hvilken type isolering din bolig har brug for. Hvis vi eksempelvis tager en bygning, som er unormalt fugtbelastet, fordi der mangler sokkelpap eller formuren er utæt, så bør man ikke vælge papirisolering, men et andet materiale, som ikke bliver påvirket af fugt.

Du kan med fordel tag fat i en energikonsulent, som kan give dig råd og vejledere dig i forhold til, hvilket isoleringsmaterialer, som vil være ideelt til netop din bolig.

Det seneste årti har der dog været en tendens til, at langt de fleste vælger papiruldsisolering. Først og fremmest er det populært,  men anses også for, at være et af de mest miljøvenlige materialer der findes på marked. I forhold til de andre materialer, så har papirulden den evne, at det har en større støjdæmpende virkning. Hvis du er plaget af støj eller bor tæt ved stærk trafikeret vej, så vil papiruld være det helt rigtige valg for dig.

Men det er ikke sådan, at du skal vælge papiruld nu, fordi det har hverken en bedre isoleringsevne eller er specielt meget billigere end de andre isoleringsmateriale. Uanset om du vælger papiruld eller en af de mange andre isoleringsmaterialer, så vil du opleve en besparelses på din varmeregning.

De 6 mest anvendte isoleringsmaterialer:

 1. Papiruld
 2. Rockwool
 3. Isover
 4. Træfiberisolering
 5. Lecakugler
 6. Flamingokugler

Hjælp til udgiften

Når du foretager en hulmursisolering, er der tales om en energiforbedring og du kan derfor søge om hjælpe til udgiften.

Der findes flere forskellige alternativ finansieringsmuligheder du kan benytte dig af.

 1. Håndværkerfradraget
 2. Energitilskud
 3. Energilån i banken

Håndværkerfradraget

Håndværkerfradraget er noget som blev genindført tilbage i 2016-2017. Du kan få fradrag  for arbejdslønnen på en håndværker op til 12.000 kr. Pr. person om året. Det gælder også, hvis man har hjemmeboende børn, som er fyldt 18 år inden udgangen af det år, hvor du får foretaget en hulmursisoleringen.

Hvis i er to voksne og har et hjemmeboende barn, som er fyldt 18 år, så kan i få fradrag op til 36.000 kroner for arbejdslønnen.

Energitilskud

Du har også mulighed for, at søge om energitilskud. Du kan søge ved alle de energiselskaber du ønsker og vælger den, som vil give mest i tilskud. En hulmursisolering er en relativ lav investering set i forhold til mange andre energirenoveringer og med energitilskud og håndværkerfradrag, vil regningen ofte være mindre end 10.000 kroner, men afhænger igen af opgavens omfang.

 Energilån

Der er flere og flere banker, som tilbyder særlige energilån i forbindelses med energirenoveringen og herunder tæller hulmursisoleringen.

En hulmursisolering er ikke den dyreste eller største energirenoveringsform, derfor er det ikke sikkert det bliver nødvendigt for dig, men hvis du på længere sigt har mod på, at få foretaget en større energirenovering, kan sådanne lån være en stor økonomisk hjælp for dig. Denne typelån er anderledes end almindelig banklån ved, at renten er mellem 4-6% lavere end normale banklån, dog er der et loft på 250.000 kr. Kravet for et energilån er, at tiltaget er at energioptimere din bolig.

Få 3 tilbud hos 3byggetilbud.dk