Elektriker Roskilde

Vi ved alle nogenlunde, hvad en elektriker laver. De laver nemlig alt det, der har med elektricitet at gøre. Det er en elektriker, du skal have fat i, når du skal have trukket elledninger, sat nye stikkontakter op m.m.

En elektriker kaldes også for en elinstallatør. Det er denne fagperson, der sørger for, at lyset virker, fryseren kan få strøm, tørretumbleren er i stand til at fungere – alt det som vi er vant til bare kører helt af sig selv.

Men så går strømmen! Og det er ikke fordi, at noget gravearbejde har gravet en elledning over eller elselskabet har lukket for strømmen i en kort periode. Hvorfor er der så ikke strøm i din bolig? Det er her, at elektrikeren kommer ind i billedet.

Hvad koster en elektriker i Roskilde?

Når du skal have fat i en elektriker i Roskilde, er det meget rart at være nogenlunde forberedt på, hvor meget du skal punge ud med – for hvad koster en elektriker egentlig?

Det er et meget svært spørgsmål at svare på, da det kommer an på flere faktorer. Det kommer blandt andet an på, hvad du skal have lavet, omkostninger til materialer samt, om elektrikeren tager penge for at køre hjem til dig.

Udover ovennævnte faktorer er der også elektrikerens timepris, og den kan variere meget. Du kan finde elektrikere, der har en timepris på 300 kroner eks. moms, men også nogle der tager helt op til 900 kroner eks. moms i timen.

Hvad laver en elektriker?

En elektriker kan løse mange forskellige opgaver for dig. Når du skal have lavet noget med elektricitet, er der en del opgaver, du godt selv må lave. Dog er det anbefalelsesværdigt, at du altid bruger en autoriseret elektriker. Det gør nemlig, at du er garanteret, at arbejdet er udført sikkerhedsmæssigt korrekt.

Har du en opgave, du er i tvivl om, hvorvidt en elektriker kan løse for dig, kan du se nogle af de ting, som en elektriker kan udføre her:

 • Kigge på el-installationer og lave en fejlfinding
 • Installere gulvvarme
 • Opsætte brand- og tyverialarmer
 • Trække elkabler
 • Tilslutte elvarme og el-gulvvarme
 • Lave et el-tjek
 • Energioptimere din bolig
 • Installere antenne og Tv-signal
 • Montere og vedligeholde solcelleanlæg
 • Tilslutte hvidevarer
 • Installere udendørsbelysning
 • Flytte eller udskifte gamle stikkontakter
 • Sætte lamper og halogenspot op
 • m.

En elektriker er altså i stand til at udføre mange typer af opgaver. Det betyder også, at mange elektrikere har specialiseret sig inden for bestemte områder af elektrikerfaget.

Hvornår skal jeg hyre en autoriseret elektriker?

Der er en høj risiko i forhold til brandfare, når det kommer til elektriske installationer. Derfor er der en masse love, regler og krav til denne form for arbejde. Der er blandt andet regler i forhold til, hvad du selv må lave og ikke må lave. Er du det mindste i tvivl, så kontakt en autoriseret elektriker.

Det siges helt generelt, at du skal have fat i en elektriker, når det har noget at gøre med alle de elledninger og kabler, du ikke kan se. Det betyder, at du eksempelvis ikke selv må trække kabler i væggen uanset, om det er i et gammelt eller nybygget hus.

Det er heller ikke lovligt, at du selv udfører arbejdet og efterfølgende får en elektriker til at godkende det. Det er der i øvrigt heller ingen elektrikere, der vil begive sig ud i, da de ikke ved, om arbejdet er udført ordentligt.

Skal du have halogenspots sat op, må du godt gøre det selv, hvis det er et samlet halogenlampesæt. Du må dog ikke selv gøre det, hvis de indkøbte dele til dine halogenspots er købt hver for sig. Du må ej heller selv sætte dem op, hvis der, i forbindelse med opsætningen, forekommer skjulte installationer, såsom hvis de skal opsættes i et nedsænket loft.

Reglerne på elektrikerområdet er altså meget komplicerede, hvorfor du altid bør hyre en autoriseret elektriker, når du har en opgave.

Indhent 3 uforpligtende tilbud på en elektriker i Roskilde

Hvis du har lyst til at indhente tre gratis og uforpligtende tilbud på din elektrikeropgave, så kan du vælge at ringe rundt til diverse elektrikere i Roskilde eller bruge en online tilbudstjeneste.

Vælger du at ringe rundt, skal du være forberedt på, at du skal have fat i en del elektrikere, før du har fået tre tilbud. Elektrikere har nemlig travlt og er ofte booket langt ud i fremtiden. Hvis du derimod vælger at bruge en online tilbudstjeneste, er du sikker på at få tre tilbud helt automatisk samt, at de har tid til at komme ud og udføre opgaven.

Tips til et godt samarbejde med din elektriker

For at få et godt samarbejde med din elektriker er der nogle ting, du kan gøre. En af dem er, at du ikke selv starter med at splitte noget ad. Det betyder nemlig, at elektrikeren pludselig skal bruge måske tre timer i stedet for en halv time på at løse problemet.

Sørg også for at elektrikeren kan komme til i det område, hvor der skal arbejdes. Fjern alle de ting, der er i vejen, så det er nemmere og hurtigere at komme til opgaven. Lad også gerne være med at stå og kigge elektrikeren over skulderen, da du trygt kan stole på, at en professionel elektriker nok skal få styr på opgaven. Har han/hun brug for din hjælp, bliver du straks tilkaldt.

Det er ligeledes en god idé at være åben, hvis din elektriker kommer med forslag til en bedre løsning på din opgave. En elektriker har med sin store erfaring og viden ofte en bedre og måske billigere løsning, end du selv lige har tænkt på.

Hvorfor bør jeg få flere tilbud på en elektriker?

Du bør altid indhente flere tilbud, når du har en opgave for en elektriker i Roskilde, da du derved er sikret, at du får det bedste tilbud. Ved at have tre tilbud får du et sammenligningsgrundlag og en fornemmelse for, hvad opgaven koster.

Du risikerer derved ikke at stå med et enkelt tilbud, hvor du betaler en overpris eller et billigt tilbud, hvor du ikke får den kvalitet, du ønsker.