Hvordan finder man det bedste lån til boligforbedringer?

Sponsoreret. 

Hvordan finder man det bedste lån til boligforbedringer?
Lau Christensen

Skrevet d. 7. juli 2022 af Lau Christensen

Har du planer om at optage et lån til forbedringer i eller på din bolig? I så fald er det vigtigt, at du er opmærksom på, at der er stor forskel på de lån, du finder på det danske marked.

Det betyder bl.a., at der er stor forskel på, hvor dyre lånene er. For at sikre, at du ikke optager et lån, der er for dyrt, er du derfor nødt til at gå struktureret til værks.

Har du ikke den store erfaring med at optage lån, er det dog ikke sikkert, at du ved, hvordan du skal bære dig ad med dette. Heldigvis kan du læse mere om dette herunder.

1. Start med at skabe et overblik

Først og fremmest skal du starte med at skabe et godt overblik over dine muligheder. I og med, at der er tale om boligforbedringer, er det ikke udelukket, at du kan få et lån i banken.

Hertil er det også værd at overveje at optage et lån i din friværdi. Det er som regel den bedste løsning, da det ofte er billigere, end at låne penge på anden vis.

Ydermere finder du en lang række lån på nettet, der også kan medtages i dine overvejelser. For at få et godt overblik over disse, kan du benytte dig af Loanscouter

2. Indhent flere lånetilbud

Rigtig mange begår den fejltagelse, at de udelukkende indhenter et enkelt lånetilbud, når de skal optage et lån. Det er en skam, at det forholder sig således, da det betyder, at mange optager for dyre lån.

Når du skal låne penge, er det vigtigt, at du indhenter flere tilbud, da det er den eneste måde, hvorpå du kan sikre, at du ikke optager et lån, der er for dyrt.

Heldigvis er det ikke videre vanskeligt at indhente lånetilbud, hvorfor du ikke skal være bekymret for, om det er tidskrævende. Du kan læse mere om hvordan der kan sikres gennemsigtighed i en låneproces her

3. Sammenlign de modtagne tilbud

Sidste, men også vigtigste skridt, er at sammenligne de modtagne lånetilbud. Når du sammenligner, er der flere parametre, der skal være i fokus, hvilket bl.a. gælder:

  • Månedlig ydelse
  • Løbetid
  • ÅOP (Årlige Omkostninger i Procent)
  • Kreditomkostninger

Hertil er det dog også værd at se nærmere på mulighed for afdragsfrie måneder, tidligere indfrielse m.m. Ligeledes skal det også påpeges, at der er stor forskel på, hvor hurtige udbyderne er til at udbetale deres lån.

Skal du bruge dit lån hurtigt, kan du derfor være tvunget til at acceptere et dyrere tilbud med en hurtigere udbetalingstid. Er det ikke et krav, at du får dine penge inden for kort tid, er det naturligvis en god idé at fokusere på at vælge det billigste lånetilbud.