Hulmursisolering pris

Hulmursisolering pris
Andreas Thomsen

Skrevet d. 24. juli 2019 af Andreas Thomsen

Hvis du bor i et parcelhus, der er opført før 80’erne, så er der en stor chance for, at du har en tom hulmur. Det betyder, du har et tomrum mellem din ydervæg og indervæg. Det kan koste dig rigtig mange penge, da varmen ganske enkelt siver ud gennem dette hulrum. Det kan du heldigvis rette op ved at isolere hulrummet.

Det er én af de mest populære isoleringsformer, hvilket netop skyldes at det er så effektiv en isolering. Derfor kan du også forvente at en sådan isolering vil skabe en stor årlige besparelse. Det er en klar fordel, da det er ensbetydende med at det tjener sig selv hjem igen over tid. En hulmursisolering er derfor en god investering.

I samarbejde med 3byggetilbud kan du indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud. Det tager ikke mere end to minutter og du er garanteret at få en god pris på din opgave. Derfor bør du ikke tøve med, at benytte dig af denne service. Det tager ikke mere end 2 minutter. Følg guiden nedenfor og du vil modtage 3 gratis uforpligtende tilbud indenfor 1-3 dage.

Få 3 gratis tilbud på en hulmursisolering

Få 3 tilbud hos 3byggetilbud.dk

Hvad er en hulmursisolering?

Hulmursisolering pris

Hulmursisolering kan udføres i alle boliger, der har en ydervæg med hulmur. I murede huse fra ca. 1920 og frem er facaden typisk en hulmur, der har en for mur og en bagmur. De to murer er muret op parallelt og er forbundet med murbindere. Mellem de to mure er der et hulrum, der har en bredde, der lyder på min. 5 cm.

Dette hulrum kan være delvist fyldt med mørtelrester, hvis der er tale om et hus, der er sjusket muret, men typisk vil det dog være helt åbent. Det er selvfølgelig i dette hulrum, der bliver blæst isoleringsmateriale ind. Det er en ret nem måde at isolere din ydervæg på, da der reelt set blot skal blæses granulat ind i hulmuren.

Hvilke isoleringsmaterialer til hulmursisolering er bedst?

Isolering til hulmursisolering kan bestå af mange forskellige materialer. Fælles for dem alle er, at de er meget lette. Det er nemlig den stillestående luft i materialets hulrum, der giver en isolerende virkning. Derfor vil du også opleve at des mere luft og mindre materiale, des bedre isolerende egenskaber vil der være tale om.

Det valgte materiale skal naturligvis også være så dårligt som muligt til at lede varme. Alle materialer, der bliver brugt til hulmursisolering, er altid i granuleret form. Det betyder, at de altid kommer i form af korn eller i meget små stykker. Det medfører også at materialet enten kan hældes eller blæses ind i hulmuren.

Nogle af de mest anvendte samt traditionelle isoleringsmaterialer til hulmursisolering såsom mineraluld og polystyrenkugler (flamingo), er begge mineralske. De er dog i løbet af de seneste par år blevet suppleret af alternative materialer, der typisk er organiske. Det inkluderer blandt andet papirisolering, der er populær.

De fleste alternative materialer til hulmursisolering anses som værende mere miljøvenlige, eftersom de er en mindre belastning for miljøet – det gør sig gældende i forbindelse med både anskaffelse og bortskaffelse. Hvis du går meget op i at vælge et miljøvenligt isoleringsmateriale, så er papirisolering dermed et oplagt valg.

Alle materialer, der bliver brugt til hulmursisolering, skal dog leve op til bygningsreglementets gældende krav om isoleringsevne, brandsikkerhed og modstandsdygtighed over for fugt. Derfor er det ikke længere alle materialer, der kan bruges til isolering i danske hjem. Ureaformaldehydskum må f.eks. ikke længere bruges.

Ureaformaldehydskum (også kaldet UF-skum) blev ellers brugt i forbindelse med hulmursisolering i et stort omfang tidligere. Det er dog ikke længere tilladt at bruge, da det afgiver formaldehyd, der kan resultere i indeklimaproblemer. Endvidere har det vist sig svært at styre, når det skal blæses ind i hulmuren.

Traditionelle isoleringsmaterialer til hulmursisolering

Mineraluld i form af stenuld og gas uld samt polystyren og let klinker i granuleret form er de materialer, der traditionelt set anvendes til hulmursisolering. Fordelen ved at vælge ét af disse materialer er, at de har været brugt i lang tid, og derfor er der generelt set et godt kendskab til deres egenskaber, anvendelse og levetid.

Stenuld

Stenuld (som de fleste også kender som Rockwool) består af et spundet stenmateriale og bliver brugt til hulmursisolering i en smuldret udgave som granulat. Stenuld har rigtig gode isolerende egenskaber, kan ikke brænde og bliver ikke påvirket af vand. Derfor er det et materiale, der egner sig godt til hulmursisolering.

Glasuld

Glasuld er et materiale, der består af spundet glasmasse. Det bliver ofte brugt til efterisolering i en hulmur i granuleret form. Glasulds isoleringsmæssige egenskaber er på samme niveau som stenuld, som er beskrevet herover. I begge tilfælde er der nemlig tale om materialer, der er både vandafvisende og ubrændbart.

Ekspanderbart polystyren (EPS)

Ekspanderbart polystyren (langt de fleste kender det blot som flamingo) er et oliebaseret plastprodukt, der kan skummes op, så det bliver let og luftfyldt. Det er et materiale, der kan bryste sig af at have rigtig gode isolerende egenskaber. Dertil opsuger det ikke fugt og kan anvendes i granuleret form til indblæsning.

Det er dog et brandfarligt materiale, der afgiver en giftig røg. Derfor er det kun tilladt at bruge det i en konstruktion, hvor det er pakket ind af et ubrændbart materiale. Murstenene i en hulmur dækker over dette, hvorfor det er tilladt at gøre brug af ekspanderbart polystyren (EPS), når du skal isolere din hulmur.

Papirisolering

Papirisolering er et materiale fremstillet af genbrugsavispapir, som er blevet tilsat salte og brandhæmmende midler. Disse midler er blevet tilsat med henblik på at reducere brændbarhed og beskytte bedre mod både fugt, mug og skimmel. Det gør det også til et velegnet materiale, hvis du skal isolere din hulmur.

Papirisolering har gode isoleringsegenskaber, og er desuden i stand til både at optage og afgive fugt. For det meste bruges materialet som granulat til at blæse ind i hulmure, men findes også i pladeform. Produktionen af materialet er miljøvenlig, og det er dertil biologisk nedbrydeligt, hvorfor bortskaffelsen også er miljøvenlig.

Hvis du skal isolere en bolig eller en anden form for bygning, der er meget fugtbelastet, fordi der fx mangler sokkelpap, formuren er utæt el.lign., så er det ikke sikkert, at papirisolering er den bedste løsning. Til et sådant formål er du typisk bedre stillet med at vælge et materiale, der ikke bliver påvirket af fugt.

EPS tilsat grafit

Der er blevet udviklet på EPS-isolering i løbet af de seneste år. Det er et materiale, der i høj grad bruges til hulmursisolering. Ved at blande med grafit, er der opnået en forbedring af dets isoleringsværdi på hele 20%. Derfor er det naturligvis også en løsning, der bør overvejes til fordel for ekspanderbart polystyren (EPS).

Dertil bliver der også gjort brug af en lim, der er med til at gøre isoleringen mere formstabil, når den først er kommet ind i hulmuren, hvor den også er blevet blæst på plads. På denne måde kan du også undgå at det falder sammen eller at kuglerne begynder at løbe ud efter et stykke tid.

Murerarbejde

Alternative isoleringsmaterialer til hulmursisolering

Der har været stor debat om miljøet i forhold til både fremstilling, bortskaffelse, indeklima og sundhed, når det kommer til håndtering af materialer og produkter. Det har medført at brugen af diverse alternative former for isoleringsmaterialer er blevet mere udbredt. Dertil bliver der også forsket mere i dem nu til dags.

Det er en generel opfattelse at de alternative materialer er i stand til at isolere lige så godt som de traditionelle. I nogle tilfælde er deres isoleringsevne tilmed bedre. Disse materialer er typisk organiske og skal derfor tilsættes en række kemikalier for at blive modstandsdygtige over for brand og fugtpåvirkning.

Du kan dog kun brug de af disse materialer, der kan fås i granuleret form, hvis du skal efterisolere en hulmur. Det betyder at materialer som halm og høruldsprodukter er udelukket, da disse udelukkende fås i ruller og plader. Foruden disse, så er der dog ikke nogen problemer forbundet med at bruge alternative materialer.

Da det generelle erfaringsgrundlag ikke er så bredt endnu sammenlignet med de traditionelle materialer, så er det vigtigt at vælge en isolatør, der har tilstrækkelig viden og erfaring. F.eks. bør man ifølge SBI-Anvisning 207 ikke gøre brug af papirisolering i en hulmur, hvis der er tale om en mur, der er udsat for kraftig slagregn.

Det er dog fortsat en meget udbredt tendens at man bruger granuleret mineral- og stenuld, hvis der er tale om en hulmursisolering. Det skyldes i bund og grund at de har været brugt i mange år, hvorfor det også er materialer, man har oplevet en dokumenteret virkning af. Papirisolering er f.eks. ikke lige så gennemprøvet.

Få 3 tilbud hos 3byggetilbud.dk

Træfiberisolering

Træfiberisolering (det er samme materiale, der også er kendt som cellulosefiber) findes i granuleret form. Derfor er det et materiale, der også kan bruges i forbindelse med en hulmursisolering. Inden da er det dog vigtigt at sikre sig, at det er tilstrækkeligt fugtbestandigt til, at det faktisk kan blive anvendt i en hulmur.

Perlite

Her er der tale om et kornet, mineralsk materiale, der faktisk er af vulkansk oprindelse. Det kan ved kraftig opvarmning vokse til omtrent 20 gange dets oprindelige volumen. Det bliver gjort afvisende, da det inden brug får en silikonebehandling. Det er et uorganisk materiale og kan derfor ikke angribes af mikroorganismer.

Det kan dertil heller ikke rådne eller blive direkte angrebet af svamp. Hvis du ønsker at isolere med perlite, så kan det enten hældes, pumpes eller blæses ind i hulmuren Det kræver dog en smule mere energi under fremstilling end nogle af de andre alternative isoleringsmaterialer, hvorfor det ikke er helt så miljøvenligt.

Endvidere er det også værd at pointere at det er en kende dyrere end en stor del af de øvrige alternative isoleringsmaterialer, der bruges af de danske isolatører. Til gengæld får du så et materiale, der er både nemt og hurtigt at arbejde med. Derfor er det også ét af de materialer, der er på vej frem til hulmursisolering.

Har jeg brug for at hulmursisolere?

Inden du begynder at vælge materiale og indhente tilbud, så er det en god idé at finde ud af om du reelt set har behov for at isolere din hulmur. Det første du skal gøre, er at finde ud af, om du overhovedet har en hulmur. Det kan du blandt andet gøre ved at tage et kig på husets tegninger, hvis du har dem ved hånden.

Hvis du har en hulmur, så er næste skridt at tjekke, om den har brug for isolering. Det er noget, der kan være brug for, fordi den aldrig er blevet isoleret, eller fordi den gamle isolering er sunket sammen i mellemtiden. Hvis det er noget, du ønsker at tjekke op på, så er der to måde at tjekke, om du skal isolere din hulmur:

  • Ved hjælp af en infrarød måling med et termografisk kamera
  • Ved at bore et hul i en fuge, hvor der stikkes en pind eller en krog ind

Det er selvfølgelig noget, du skal have en professionel isolatør til at hjælpe dig med, uanset om du vælger at bore et hul i en fuge eller du i stedet vil lave en infrarød måling med et termografisk kamera. Du kan samtidig også få professionel rådgivning om, hvorvidt du skal isolere hele hulmuren eller derimod kun gavlene.

Hulmursisolering pris – Hvor meget koster det at hulmursisolere?

Der er vigtigt at understrege overfor dig, at der ikke findes nogle fast pris for at få lavet en hulmursisolering. Der er i stedet for nogle forskellige faktorer som bestemmer prisen. Vi har nedenfor beskrevet nogle af de faktorer, som har den største ind flydeles på prisen.

  1. Det handler først og fremmest om hvor stort et rum, som der skal hulmursisolereret. Prisen afhænger meget af antallet af m2, som skal hulmursisolereret.
  2. Det andet punkt, som har stor indflydelse for prisen af tykkelsen. Det der afgør prisen på tykkelsen af hvor meget mm. På hulrummet, som der skal fyldes ud. Det kan nemlig være alt fra 70 til 190 mm tykkelse som der skal blæses ind i hulrummet.
  3. Det tredje punkt som har betydning for prisen, er hvilket materiale du vælger at fylde hulrummet med. Der kan ofte være penge at spare alt efter hvilket materiale du vælger til udførelsen.
  4. Husets beliggenhed spiller også en rolle for prisen. Hvorfor det? Arbejdslønnen udgør nemlig 30 – 45% af prisen. Derfor er det ikke ligegyldigt hvorhenne i landet du bor, da det kan have en relativ stor betydning for den samlede pris.

Man siger normalt at et normalt dansk parcelhus koster mellem 10.000 til 30.000 kroner at få hulmursisoleret. Det kan lyde af mange penge at skulle have op af lommen, men det er vigtigt at du måler det op i morgen, hvor mange penge du vil spare i fremtiden på din varmregning ved at få foretaget en hulmursisolering.

Ofte siger man, i forbindelse med at få foretaget en hulmursisolering, vil man kunne reducere sin varmeregning med 15-25%. Det er ligeledes derfor at man betegner hulmursisolering som en af de billigste energirenoveringsformer, da din investering normalt er tjent hjem indenfor en overkommelig fremtid. Man vil ofte kunne spare mellem 4000 til 7000 kroner alt afhængig af hvilken varmekilder man benytter sig af.

Som nævnt tidligere findes der ikke en specifik pris for en hulmursisolering, men generelt ligger prisen på en hulmursisolering på 120 – 200 kroner pr. m2. Der er i øvrigt ofte muligt at få mængderabat hos nogle isolatører. Det betyder at de er villig til at sænke kvadratmeterprisen, hvis du skal isoleret store del eller hele din bolig.

Rettigheder: Dansk Isolering

Udvendig efterisolering

Hvis det ikke er muligt at isoleret hulmuren, så fortvivl ikke. Der findes alternativer. Du kan i stedet for enten isolere væggen, enten udvendigt eller indvendigt. Det gøres på den måde, at du opsætter isoleringsplader, som efterfølgende beklædes ved enten at pudse eller ved at beklæde væggen med træ eller lignede.

Udvendig isolering kan være en dyrere løsning, Det er der flere årsager til, men det er i høj grad af, at man skal etablere en beklædning omkring isolering og det er ofte nødvendigt at man flytter døre og vinduer, så de kommer til at passe med den nye og tykkere murkonstruktion.

Indvendigt isolering

Det er ikke kun muligt at isolere udefra, men også indvendigt. Det foregår på den måde, at man ofte sætter et træskelet op, hvorefter det fyldes med isoleringsmaterialer. Derefter skal der etableres nye indervægge. Ulempen ved at foretage en indvendig isolering er, at man får mindre gulvareal efter udførslen af isoleringen.

En anden ting, som der kan skabe store problemer ved at foretage en indvendig isolering er, at du kan få store problemer med skimmelsvamp, hvis isolering bliver foretaget indvendigt fra. Det kommer sig af, at når man isolerer indefra og man ofte bliver nødt til at foretage en ny murkonstruktion, så kan den oprindelig konstruktion pludselig går ind og bliver koldere pga. Isolering. Dermed er risikoen for at du vil opleve med skimmelsvamp større.

Det er også muligt at isolere ydermure indefra. Så opsætter man typisk et træskelet, og udfylder det med isoleringsmateriale. Derefter etableres nye indervægge. Ulempen ved at efterisolere indvendigt er, at man får et mindre gulvareal efter isoleringsarbejdet.

Der har også gennem tiden vist sig meget store problemer med blandt andet skimmelsvamp, når man har efterisoleret indvendigt. Det skyldes at den oprindelige konstruktion pludselig bliver koldere pga. isoleringen – og derved opstår der en større risiko for at skimmelsvamp kan opstå.

Efterisolering af loftet

Når der skal efterisoleret, så foregår det ofte i loftet, da det er der, man kan hente flest penge ved at foretage en efterisolering. Du ved det måske allerede eller har hørt det tidligere, men varmen stiger altid opad og derfor kan det bedst betale sig at sørge for en tilstrækkelig isolering på loftet. Det er desuden let at kontrollerer om det er nødvendigt at for foretaget en isolering på loftet, da det blot kræver en tur op på loftet.

Hvordan får jeg den bedste pris på en hulmursisolering?

Hvis du er nået frem til, at du skal have foretage en isolering på din bolig, så anbefales det altid, at du sørger for at indhente en række tilbud for at få den bedste pris på en hulmursisolering. Du vil opleve, at der ofte vil være meget stor forskel på hvilken isolatør du vælger til at foretage din isolering.

Der findes et stort udvalg af forskellige isolatør. Du kan vælge at indhente tilbud på den traditionelle måde ved at ringe eller skrive mails til de forskellige isolatører. Det kan tog tage meget lang tid og det er samtidig ikke særligt effektiv til at finde den billigste pris på din hulmursisolering.

Vi anbefaler at benytter dig af 3byggetilbud. Der er rigtig mange fordele ved at bruge dem. Det tager 2-3 minutter at indhente en række tilbud fra 3byggetilbud. Du er hermed sikret en god pris på din opgave. Du bør derfor heller ikke tøve med at indsende din opgave med det samme. Det er både gratis og uforpligtende.

  1. Klik på 3byggetilbud.dk
  2. Derefter udfylder du formularen, hvor du beskriver din opgave
  3. Din opgave bliver derefter sendt i udbud blandt de forskellige isolatører som er tilknyttet til 3byggetilbud.
  4. Du vil indenfor 1 – 3 hverdage modtage 3 gratis og uforpligtende tilbud.
  5. Du kan frit vælge mellem de forskellige tilbud. Du kan sagtens vælge den billigste pris, hvis det er det, som du ønsker.

3byggetildbud er den største danske tilbudstjeneste inden for bolig- og byggeopgaver. De har laver mere end 250.000 fornyelser i de danske hjem. De har mere end 1200 håndværkere, som er fordelt over mere end 600 byer rundt i landet, som er ensbetydende med, at der altid er en håndværker i nærheden af dig, som kan løse din opgave.

De har eksisteret siden år 2000. De har altså knap 20 års erfaring på marked og det kan desuden tydeligt ses på deres succesrate, som er på 98%. Det vidner om, at stort set alle er tilfredse med den opgave de har fået udført, når de hr valgt at indhente tilbud og valgt et tilbud igennem 3byggetilbud.

Den største fordel ved at vælge en tilbudstjeneste som 3byggetilbud er, at når du indsender din opgave, så skal de byde mod to andre udbydere. De vil altså komme med den bedst mulige pris, da de ikke vil risikere at miste din opgave til en af deres konkurrencer. Du er dermed garantereret at få tre gode tilbud fra tre professionelle isolatør.

Få 3 tilbud hos 3byggetilbud.dk

Du kan søge om tilskud og få fradrag

Det har aldrig været billigt, når man skal have foretaget en energirenovering. Det mange glemmer er, at man kan søge om energitilskud, samt benytter sig af håndværkerfradraget, som kan gøre prisen en anelse billigere for at få foretaget en hulmursisolering i dette tilfælde.

Håndværkerfradraget

Du kan benytte dig af håndværkerfradraget i forbindelse med du skal have foretaget en hulmursisolering. Du kan få 12.000 kroner i håndværkerfradrag for hver person, som er fyldt 18 år i husstanden. Det betyder, at hvis du sammen med din kæreste har en søn eller datter, som er fyldt 18 år og bor i husstanden, så kan du faktisk bruge optil 36.000 årligt i håndværkerfradrag.

Hvor mange penge jeg sparer? Du kan ca. trække en tredjedel af håndværkerens arbejdsløn fra i skat. I praksis vil det sige, at du får ca. 100 kroner tilbage af skat for hver 400 kroner, som du betaler din håndværker i arbejdsløn.

  • Du kan kun få fradrag for arbejdsløn inklusive moms (Ikke for materialer).
  • Du skal betale elektronisk fx med dankort, Mobile Pay, netbank (Ikke med kontanter).
  • Husk at gemme din dokumentation for det udførte arbejde.
  • Fradragets værdi er ca. 26 %. Så hvis dit håndværkerfradrag er 3.000 kr., sparer du ca. 780 kr. i skat.

Energitilskud

En hulmursisolering er en energirenovering og du kan derfor søge om energitilskud. Når du søger om energitilskud, vil du får et kontant beløb, som en slags tak for hjælpen til miljøet, hvis det godkendes.

Når en isolatør laver en energirenovering, så beregner man samtidig størrelsen på dit tilskud. De autoriserede isolatører vil i den forbindelse klare alt papirarbejdet for dig.

Hvor stort et beløb kan jeg få i tilskud?

Dit energitilskud afhænger af den besparelse du opnår ved at foretage en isolering. Det der har betydning, er hvor mange kilowattimer du i fremtiden vil spare pr. m2 pr. år ved at efterisoler. Tilskuddet som du får udbetalt, er en form for tak for, at du har været med til at nedbringe energiforbruget og gerne skulle motivere andre husejere til at få foretaget en energirenovering.

Få 3 tilbud hos 3byggetilbud.dk

Få det bedste tilbud på hulmurisolering i din by

Jylland:

Fyn:

Sjælland: