Slamsugning

Slamsugning
Andreas Thomsen

Skrevet d. 4. juli 2020 af Andreas Thomsen

Slamsugning er en af de vigtigste ting, du kan få gjort for at beskytte og forlænge levetiden af en septiktank og en kloak. Hvis der ophobes for meget skidt i en lang periode, vil tanken eller kloakken ikke fungere særlig effektivt, da den bliver stoppet. I og med at du ikke selv kan tømme en septiktank, vil du i disse tilfælde få brug for en slamsuger.

Få 3 uforpligtende håndværkertilbud

Hos 3byggetilbud kan du få 3 uforpligtende tilbud fra håndværkere. Derfor er du ikke tvunget til at vælge ét af de tre tilbud, du modtager.

Få 3 tilbud hos 3byggetilbud.dk

Slamsugning – hvordan?

Ved en slamsugning bliver der anvendt en slamsuger. En slamsuger er en speciel vogn, som bruges til at rense kloakker og septiktanke. Har du eksempelvis en stoppet kloak, vil dette være en yderst effektiv metode til at løse problemet.

Slamsugeren starter med at rense kloakken med vand, som spules ned i kloakrøret. Det sikrer, at alle faste materialer og stoffer bliver løsnet, så slamsugeren kan suge det op. Det kan være alt lige fra fedt til kloakslam eller anden form for skidt, som er endt i din kloak.

Hvad koster slamsugning?

Prisen for en slamsugning afhænger som regel af flere faktorer og opgavens karakter. Det kommer nemlig først og fremmest an på, hvor stor opgaven er. Derudover kan priser for en slamsuger variere alt efter, hvornår du sidst har fået foretaget en slamsugning.

Jo længere tid siden det er, jo mere skidt vil der ophobes i kloakken. Det gør, at opgaven vil tage længere tid og typisk koste mere. Slamsugning er ofte dyrere end en kloakspuling, da denne type opgave er mere omfattende.

slamsugning

Hvad er slamsugning?

Slamsugning er en proces, hvor der suges snavs, kloakslam og skidt ud af din kloak. Den bruges som regel, når det drejer sig om større ophobninger af skidt og snavs samt ved større tilstopninger og propper i kloakrøret. Selve opgaven udføres af en slamsuger, som er en speciel vogn, der er lavet til at udføre dette arbejde.

Den største fordel ved en slamsuger er, at årsagen til tilstopningen bliver fjernet fremfor, at den bliver skyllet videre ud i dit kloaknet. Du ender derfor ikke med at rykke problemet til et andet sted, da det i stedet bliver fjernet helt.

Hvornår er der behov for en slamsugning?

Hvis du oplever, at dine kloakrør er tilstoppede, er der behov for en slamsugning. Det sker for alle en gang imellem, og der vil kunne ses flere forskellige tegn på, at der er noget galt i kloakken. Hvis du eksempelvis oplever, at der kommer en ubehagelig lugt fra kloakken eller, hvis dit afløb lugter, kan det være et tegn på, at der skal foretages en kloakrensning i form af en slamsugning. En anden indikation på, at du skal ringe efter en slamsuger er, hvis vandet stiger op gennem kloakken, så du ender med et stoppet toilet eller et stoppet afløb.

Naturligvis vil de fleste mennesker ikke starte med at kontakte en slamsuger. Mange vil altid prøve at løse problemet selv med en svupper eller med afløbsrens. Men hvis tilstopningen ikke fjernes med disse metoder, er det nødvendigt med en fagmand og professionel hjælp.

Skal jeg vælge kloakspuling eller slamsugning?

Om du skal vælge at få foretaget en kloakspuling eller en slamsugning afhænger af netop din specifikke situation. Ved større propper og tilstopninger i din kloak er det nødvendigt med en slamsuger.

I andre tilfælde kan det være tilstrækkeligt at få udført en kloakspuling i stedet. Her bliver kloakrørene spulet, hvilket er effektivt til at løsne og fjerne mindre tilstopninger i rørene. De opløste materialer bliver ført videre ud i kloaknettet, hvorfor denne metode kun bliver brugt til mindre krævende ophobninger.

For at finde ud af om, hvorvidt det er den ene eller den anden metode, der skal benyttes, bliver der som regel foretaget en TV-inspektion. Fagmændene kan nemlig ikke se problemet med det blotte øje, men kan med hjælp fra et kamera i kloakken identificere det givne problem og afgøre, hvad der er nødvendigt.

Kan jeg selv rense min kloak?                   

Oplever du problemer med dit afløb eller din kloak, vil det altid være en fordel selv at starte med at løse problemet. Viser det sig, at dine egne tiltag ikke er tilstrækkelige, er det som regel fordi, at problemet er større end, hvad der lige kan løses med en svupper eller afløbsrens. Og det er her, at en slamsugning bliver en nødvendighed.

Vælger du at få hjælp fra et firma med speciale inden for slamsugning og kloakrensning, er du sikret, at arbejdet bliver udført på bedste vis. Herved får du ikke brug for at få besøg af slamsugeren igen lige med det samme.

Få råd og vejledning fra en autoriseret kloakmester          

For mange af os kan det være svært at vide, hvornår der er et problem med afløbet eller kloakken, hvis det ikke er tydeligt. Selvfølgelig ved vi overhovedet heller ikke, hvad årsagen til det specifikke problem er. Og det er her, at en autoriseret kloakmester kommer ind i billedet.

Med hjælp fra en autoriseret kloakmester kan du få gode råd og vejledning til, hvad der kan løse problemet samt, hvad du eventuelt skal gøre i fremtiden. Samtidigt er det en god idé, at du altid vælger en autoriseret kloakmester. På den måde er du sikret, at alle råd er baseret på viden, mens du også er garanteret det bedste arbejde.

Indhent tre gratis tilbud fra professionelle fagfolk

Er der problemer med din kloak, ønsker du nok ikke at bruge en masse tid på at finde en lokal autoriseret kloakmester, der kan hjælpe. Heldigvis findes der en nem og effektiv metode til at finde en slamsuger i København, Vejle, Køge, Aarhus eller i netop dit lokalområde, når du har brug for det.

Du kan klikke dig ind på online tilbudstjenesten 3byggetilbud.dk, hvor du kan indhente tilbud på lige præcis din opgave. Herved er du sikret, at du finder de skarpeste priser på slamsugning i din by.

Der er ingen grund til at bruge tid på at ringe rundt til de forskellige firmaer, når du i stedet kan få tilbuddene sendt direkte til dig. Alle tilbud er gratis og uforpligtende, så du skal kun takke ja, hvis du får et tilbud, der er det helt rigtige for dig.

Få 3 uforpligtende håndværkertilbud

Hos 3byggetilbud kan du få 3 uforpligtende tilbud fra håndværkere. Derfor er du ikke tvunget til at vælge ét af de tre tilbud, du modtager.

Få 3 tilbud hos 3byggetilbud.dk