Brolægning Århus

Har du en terrasse som ikke fungerer optimalt? En terrasse af ældre dato kan have nogle alderdomsproblemer: Måske er terrassens belægning nedsunket, fliserne kan være vanskelige at rense for ukrudt, eller terrassen kan være for lille til at kunne bruges rigtigt.

Det kan også være at du drømmer om at få anlagt en ny, ekstra terrasse i en hyggelig krog i haven?

Læs mere om mulighederne for professionel brolægning, hvordan du kommer godt fra start i projektet. Du får også ideer til en smuk og funktionel terrasse, som du kan nyde sammen med familie og venner hele året.

En dygtig brolægger i Århus kan lave ny terrasse

Hvordan finder du den bedste brolægger i Århus? En god brolægger er selvfølgelig pålidelig, kompetent og erfaren. Det er også et plus, hvis han kan rådgive dig og komme med inspiration til terrassen.

Du starte processen ved at få et sammenligningsgrundlag: Brug gerne en portal, når du skal vælge en håndværker. På den måde kan du indhente flere tilbud og danne dig et indtryk af forskellene i det der tilbydes. På onlineportalen 3byggetilbud.dk får du nemt kontakt til dygtige brolæggere i Århus.

Gode råd til indhentning af tilbud

Ifølge Videncenter Bolius, er det vigtigt, at du præcist ved, hvilke opgaver du skal have udført på din nye terrasse. I indhentning af tilbud er det en fordel, at du tydeligt beskriver hvordan du ønsker at slutresultatet skal se ud.

Hvorfor er det en god idé? Fordi uklare ideer om terrassen kan resultere i at tilbuddene også bliver uklare.

Du kan skabe klarhed over dit projekt ved at beslutte hvad du præcist ønsker til terrassen:

 • Hvornår kommer du til at bruge terrassen mest?
 • Vil du have sol eller skygge på terrassen?
 • Hvor stor skal terrassen være? Skal det være en hyggekrog eller masser af plads til mange mennesker?
 • Skal der laves læ på terrassen, f.eks. ved etablering af en plantemur?
 • Hvilken form for belægning skal terrassen bestå af? Betonfliser, klinker, tegl eller måske natursten?

Derudover er det en god idé at bruge en forbrugeraftale til at definere opgaven, når du har besluttet dig for hvilket tilbud du vælger.

En forbrugeraftale sikrer en tydelig forventningsafstemning mellem dig og brolæggeren, så du har tryghed og brolæggeren ved præcist hvilket arbejde der skal udføres.

I forbrugeraftalen aftales der:

 • En præcis beskrivelse af opgaven og de arbejdsopgaver der skal laves
 • Hvor arbejdet skal finde sted
 • Hvor meget arbejde der udføres
 • I hvilken kvalitet arbejdet skal laves
 • Hvem der skal lave arbejdet
 • Hvornår arbejdet begynder og hvornår det skal være færdigt
 • En fast pris for arbejdet
 • Hvilke sanktioner der træder i kraft, hvis aftalen ikke overholdes

Forbrugeraftalen er udarbejdet af Forbrugerrådet i samarbejde med Dansk Byggeri, Tekniq, Håndværkerrådet og Energistyrelsen og kan hentes her

Hvad koster en brolægger i Århus?

Hvis du skal have lavet din forhave om med ny belægning og beplantning, er der forskellige faktorer, der har betydning for prisen:

Forskel på prisen på Sjælland og i Jylland

Brolægning er generelt billigere i Jylland i forhold til Sjælland, især i Hovedstadsområdet. Undersøg prisen ved at vurdere de tre tilbuds indhold og vilkår. Det billigste tilbud er ikke nødvendigvis det rigtige.

Pris og kvalitet

Ønsker du en billig håndværker eller en erfaren og fagligt dygtig håndværker? En erfaren brolægger med speciale i forhaver kan fremvise en portfolio og troværdige kundeudtalelser. En god brolægger er også opmærksom på at forudse eventuelle problemer ved anlægsarbejdet og guider dig selvfølgelig på en objektiv facon. Disse forhold afspejler sig i prisen.

Materialer og opgavens omfang

Prisen på opgaven afhænger også af hvor stort projektet er. Hvilken form for belægning skal lægges? Er der gammel belægning der skal tages op først? Hvordan skal fundamentet til terrassen forberedes?

Få grundig information om fordele og ulemper ved valg af materialer og træf beslutninger, der matcher dine behov bedst muligt.

Hvilke andre opgaver kan en brolægger lave for dig?

En brolægger kan hjælpe dig med andre opgaver mht. brolægning og belægning. En dygtig brolægger hjælper også gerne med inspiration til opgaven og gode råd til et tilfredsstillende resultat.

Du kan få hjælp af brolæggeren til disse opgaver:

 • Indkørsel
 • Gangarealer, fortorve og stier
 • Bedafgrænsing i haven, f.eks. omkring frugttræer og blomsterbede
 • Bygning af stentrapper
 • Hegn af natursten og støttemure
 • Stensætning og stendiger

Tips til indretning af terrassen

Terrassen som spiseplads

Terrassen er et uderum, som benyttes flittigt i de danske, milde sommermåneder. Du vil sikkert gerne kunne bruge terrassen som et uderum, hvor familien griller og hygger sig i solskinnet.

Når du får lavet ny terrasse, skal der gerne være plads nok, til f.eks. en grill. Der skal være rum til et hyggelig spiseplads og rigelig gangplads på arealet.

En overdækket spiseplads kan ofte give større muligheder for at bruge terrassen, selvom det drypper lidt med regn.

Med et espalier kan du skabe større rum på terrassen. Plant en slyngplante, f.eks. en Klatrehortensia eller Arkitektens trøst, der gror op ad espalieret og skaber et grønt rum over spisepladsen. En kæde med lysende lygter i espalieret kan oplyse spisepladsen i de mørke timer og skabe hyggelig stemning.

Terrassen som grønt afslapningsrum

Din terrasse kan indrettes som et grønt rum, hvor du og familien kan nyde solen og slappe af. En solseng er ofte et velkomment indslag på terrassen, kombiner gerne med minitræer i høje krukker. Blomster på terrassen er også et element, der skaber et dejligt uderum.

Vælg f.eks. sommerblomster, der blomstrer længe og som er relativt nemme at passe:

Lavendel

En biplante, som er umulig at slå ihjel. Den dufter desuden dejligt og har smukke blåviolette blomster fra juli til august. Skal kun vandes sjældent.

Marguerit

En smuk og naturlig blomst, som blomstrer længe. Husk at vande blomsten en gang imellem, da den ikke tåler udtørring. Blomstringen forlænges ved at nippe blomsterhovederne af.

Citronverbena

Hvorfor ikke dyrke nogle krydderurter i krukke på terrassen? Krydderurter kan bruges til grillmarinader eller til grønne salater. Citronverbena er en hårdfør krydderurt, som nemt kan dyrkes i krukke. Hvis den står beskyttet, kan den overvintre og fortsætte væksten i den nye sæson.