Byggesagkyndig Roskilde

Hvis du enten skal købe, sælge eller bygge et nyt hus, bør du kontakte en byggesagkyndig. Den byggesagkyndige kan nemlig hjælpe med både at lave en tilstandsrapport, en energirapport eller give dig købsrådgivning, når du har fundet din drømmebolig.

Men en byggesagkyndig er så meget mere end bare en syns og skønsmand og rådgiver i forbindelse med enten salg eller køb.

Skal du eksempelvis have renoveret en gammel bolig, eller ønsker du en tilbygning, der ligger i forbindelse med din allerede eksisterende bolig, kan en byggesagkyndig også være en stor hjælp. Hjælpen består i, at du undgår fatale fejl eller lignende undervejs i processen, som kan føre til yderligere udgifter for dig.

Hvad laver en byggesagkyndig?

En byggesagkyndig i Roskilde er din sikkerhed for, at alt går rigtigt til samt, at du får de oplysninger, du har brug for i forbindelse med mangt og meget. En byggesagkyndig har flere primære arbejdsopgaver, som er følgende:

Udfærdigelse af tilstandsrapporter

Når du har en tilstandsrapport i hånden, kan du få et overblik over, hvilken tilstand den aktuelle bolig er i. Det fremgår hvilke fejl og mangler, der er på boligen, hvor slemt det står til og hvilke forbedringer, der anbefales.

En tilstandsrapport giver sælger et indblik i, hvad der vil være smart at få lavet, inden boligen sættes til salg, så salgsprisen kan øges. Køberen har ligeledes en fordel af tilstandsrapporten, da vedkommende kan se, om der skal laves meget eller lidt ved boligen. Derved kan eventuelle købere tage stilling til, om det er noget, de vil gå i gang med eller, om de vil droppe købet.

En tilstandsrapport er ikke lovpligtig, men bestemt en fordel for især købere. Dog skal der foreligge en tilstandsrapport, hvis der ønskes tegning af en ejerskifteforsikring.

Ejerskifteforsikring

Det er også en byggesagkyndig, der laver ejerskifteforsikringer. I forbindelse med salg af en bolig hæfter sælger for eventuelle fejl eller mangler i 10 år efter salget. Det kan hurtigt komme til at koste en del penge, hvorfor de fleste vælger at tegne en ejerskifteforsikring, som dækker eventuelle kommende udgifter til boligen.

For at kunne få lavet en ejerskifteforsikring skal du have en tilstandsrapport og en elinstallationsrapport fra en godkendt elinstallatør.

Forsikringstvist

Selvom der er en ejerskifteforsikring i forbindelse med dit køb af en bolig, kan der opstå fejl og mangler, som ejerskifteforsikringen ikke vil dække, når du anmelder det. Derved er der opstået en såkaldt forsikringstvist.

I et sådan tilfælde kan du alliere dig med en byggesagkyndig, som kan gå ind i sagen. Den byggesagkyndige vil gennemgå skaderne og vurdere omfanget af disse. Efterfølgende vil den byggesagkyndige hjælpe dig med at få skaderne dækket af ejerskifteforsikringen, hvis det menes, at der er grundlag for dette.

Energimærkning

I forbindelse med salg af en bolig er det i Danmark påkrævet, at der foreligger en energimærkning. Energimærkningen viser en boligs energimæssige tilstand og hvilke forbedringer, der anbefales. Denne energimærkning foretages af en byggesagkyndig.

Energimærkningen kan også indeholde forslag til, hvordan du eksempelvis kan få en besparelse på vandforbruget i boligen. Skal du sælge, er det en fordel med en så høj energimærkning som mulig, da det øger salgsværdien.

Køberrådgivning

Sidst men ikke mindst kan en byggesagkyndig rådgive dig, når du skal købe en ny bolig. Her kan den byggesagkyndige være behjælpelig med eksempelvis at gennemgå tilstandsrapporten sammen med dig. I kan sammen gennemgå den punkt for punkt, hvor den byggesagkyndige kan gøre dig opmærksom på hvilke detaljer, du skal have et ekstra fokus på.

En byggesagkyndig kan ligeledes fortælle dig, hvor længe taget holder endnu, hvornår det bliver tid til at skifte vinduer og døre m.v., så du er forberedt på kommende udgifter til renovering af boligen.

Hvad koster en byggesagkyndig i Roskilde?

Hvad en byggesagkyndig i Roskilde koster afhænger af flere punkter. Prisen varierer i forhold til, hvad du skal have hjælp til samt, om du har mulighed for at samle flere opgaver. Har du flere opgaver, kan du som regel få et bedre tilbud end ved kun en enkelt opgave.

Nogle af den byggesagkyndiges opgaver er dog fastsat af staten. I disse tilfælde er omkostningerne til den byggesagkyndige ens. Det betyder dog ikke, at du skal undlade at få tilbud fra flere byggesagkyndige, da kvaliteten, servicen, og hvor hurtigt det enkelte firma er til at løse en opgave svinger meget.

Alt efter opgavens art skal du regne med, at prisen for en byggesagkyndig ligger på mellem 3.000 og 10.000 kr.

Få flere tilbud fra byggesagkyndige i Roskilde

Om du har en eller flere opgaver til en byggesagkyndig, skal ikke afholde dig fra at få mere end et tilbud fra professionelle byggesagkyndige. Det er optimalt at få mindst tre tilbud, da du derved har den bedste baggrund for at vurdere prisniveauet i dit område.

Du bør ringe rundt til tre forskellige byggesagkyndige for at få et tilbud på, hvad det koster hos dem at få løst din opgave. Den byggesagkyndige vil ofte kunne give dig en pris med det samme, da vedkommende ikke skal forbi din bolig, før det er aktuelt at lave en energimærkning, tilstandsrapport m.v.

Sådan får du nemt og hurtigt indhentet 3 uforpligtende tilbud fra byggesagkyndige i Roskilde

Hvis du vil undgå besværet med at ringe rundt, kan du nemt og hurtigt få tre tilbud fra byggesagkyndige ved at bruge en online tilbudstjeneste. Det er ganske gratis og uforpligtende for dig, så du løber ingen risiko ved at prøve. Det er helt op til dig at beslutte, om du vil lade en af tilbudsgiverne stå for dit arbejde.

Du kan spare penge ved at bruge en tilbudstjeneste, da de byggesagkyndige ved, at de er oppe imod andre, der også gerne vil udføre din opgave. Du sparer også tid, da du ikke skal ringe rundt og vente på, at en byggesagkyndig har tid til at tage telefonen. Du får nemlig helt automatisk tilbuddene sendt direkte til dig, når de er udfærdiget.

Fordele ved at bruge en byggesagkyndig

Det er især en fordel at bruge en byggesagkyndig i forbindelse med et nybyggeri. Du får nemlig en kompetent rådgiver, der ved alt om både det håndværksmæssige og lovmæssige i forbindelse med nybyggeri.

Du kan få en byggesagkyndig til at hjælpe dig i starten, ved slutningen eller gennem hele processen alt efter, hvad du føler dig mest tryg ved. Med en byggesagkyndig ved hånden under hele forløbet er du sikret, at alt går lige efter planen.