Tilstandsrapport Odense

Skal du have udarbejdet en kvalificeret og billig tilstandsrapport i Odense? I så fald er du kommet til det rette sted. Hvis du ønsker at sælge din bolig, så er det en god idé at få udarbejdet en tilstandsrapport. Den kan skabe større tillid mellem dig og en potentiel køber, ligesom den kan pointere en række ting, du bør rette op på, inden du sætter din bolig til salg.

Endvidere, så er det obligatorisk, at der er fremlagt en tilstandsrapport udarbejdet af en beskikket bygningssagkyndig, såfremt du ønsker at ejerskifteforsikring som sælger. Derfor er det anbefalelsesværdigt, at du får denne rapport lavet. Det store spørgsmål er dog, hvordan du kan sikre dig, at du får en god pris på en professionel tilstandsrapport i Odense.

Få 3 gratis tilbud på en tilstandsrapport

I samarbejde med 3byggetilbud kan du få hele 3 gratis og uforpligtende tilbud på en tilstandsrapport. Alle tilbud afgives af professionelle firmaer.

Få 3 tilbud hos 3byggetilbud.dk

Billig tilstandsrapport i Odense

Hvis du ønsker at sikre, at du får en billig tilstandsrapport i Odense, så er det vigtigt, at du ikke blot kontakter det første firma, du finder. Der er store prisforskelle mellem de enkelte firmaer og bygningssagkyndige i byen, og derfor er det af høj prioritet, at du sammenligner forskellige tilbud og priser. På denne måde får du et bedre overblik over prisniveauet.

Det kan du sagtens gøre på egen hånd. På manuel vis er det dog ikke just en hurtig proces, men vil derimod tage dig rigtig lang tid. Derfor rådes du i stedet til at gøre brug af en tilbudstjeneste på nettet. Sådanne tjeneste findes der flere af, men den største og førende er 3byggetilbud, der giver dig 3 gratis og uforpligtende tilbud på din tilstandsrapport.

Hos 3byggetilbud har de allerede givet mere end en kvart million danskere en hjælpe hånd med at indhente tilbud på diverse bolig- og byggeopgaver – herunder også at indhente tilbud på tilstandsrapport. Det er ikke svært at gøre brug af deres service, og faktisk har du mulighed for at udfylde formularen på blot et par minutter, og så skal du bare vente.

Sådan får du en god tilstandsrapport pris i Odense

Hvis du ønsker at gøre brug af en tjeneste som 3byggetilbud.dk til at indhente tilbud, så skal du selvfølgelig starte med at indsende din opgave, så den kan sættes i udbud. Som der også er givet udtryk for herover, så er det dog en proces, der er både nem og hurtigt overstået. Særligt hvis du holder det op imod at skulle gøre alt arbejdet på manuel vis.

Du indsender din opgave og får tilbud således:

 1. Klik dig ind på 3byggetilbud.dk
 2. Udfyld opgavebeskrivelse og angiv kontaktoplysninger
 3. Send din opgave ind til behandling
 4. Opgaven sendes i udbud blandt godkendte byggesagkyndig
 5. Du modtager 3 gratis og uforpligtende tilbud’

Det bliver ikke meget nemmere end dette. Og da der er tale om uforpligtende tilbud, så er det helt op til dig selv at vurdere, om du ønsker at takke ja til de tilbud, du har fået. Du kan sagtens afslå dem alle, og udbede dig tre nye tilbud, hvis dette ønskes. Husk dog at opgaven er i direkte udbud og aktørerne byder derfor altid ind med deres bedste pris.

Tilstandrapport Odense

Hvad er en tilstandsrapport?

Hvis det er første gang, du skal have udarbejdet en tilstandsrapport, så er det ikke sikkert, du ved, hvad det er. Det kan være, du har en formodning om det, men det er dog ikke ensbetydende med, at du har 100% vished om, hvad det egentlig er for en rapport – og det bør du naturligvis have, inden du begynder at betale x antal tusinde kroner for den.

En tilstandsrapport er en byggeteknisk gennemgang under Huseftersynsordningen. Det er dog ikke alle, der rent faktisk er klar over, hvad en byggeteknisk gennemgang rent faktisk dækker over. Derfor er det også nemmere at forklare, at det er en rapport, der dækker over boligens (eller ejendommens) tilstand inklusiv diverse former for synlige skader.

Få 3 tilbud hos 3byggetilbud.dk

En tilstandsrapport bruges ved boligsalg

Det er meget normalt, at man får udarbejdet en tilstandsrapport ved boligsalg. Det gør sig gældende, uanset om der er tale om hus, ejerlejlighed, sommerhus, landbrugsejendom eller en helt femte type bolig. Der er flere årsager til, at sælger får udarbejdet en rapport, men det skyldes primært, at du er ansvarlig for fejl og mangler i 10 år efter salget.

Der findes kun én måde at undgå dette på, og det er, at få udarbejdet en tilstandsrapport og en elinstallationsrapport af en beskikket bygningssagkyndig, da det er et krav, at disse er fremlagt, hvis du ønsker at tegne en ejerskifteforsikring. Skal dette være gældende, så skal der være styr på dette, inden den potentielle køber har lagt et købstilbud på boligen.

En tilstandsrapport er ikke lovpligtig

Der er faktisk mange, der tror, at det er lovpligtigt at få udarbejdet en tilstandsrapport i forbindelse med et boligsalg. Det er dog ikke tilfældet, på trods af, at langt størstedelen af alle boligsælgere vælger at gøre det. Det skyldes, at de ikke ønsker at have et ansvar hængende de næste 10 år, og det kan de undgå ved at få lavet en billig tilstandsrapport.

Det er ikke alle, der mener, en tilstandsrapport er billig, men taget i betragtning af, hvor meget der kan ske med et hus på 10 år, så er det en lav pris. At skulle udbedre en skade kan hurtigt koste på den anden side af 10.000 kr., og så kan det naturligvis bedre betale sig at få lavet en tilstandsrapport af en beskikket bygningssagkyndig ifm. dit boligsalg.

Der er – desværre – mange, der tror, at det er lovligt at lave sin tilstandsrapport på egen hånd. Det er meget vigtigt, at du er klar over, at det ikke er tilfældet. En tilstandsrapport er kun gældende, hvis den er blevet udarbejdet af en beskikket bygningssagkyndig. Samtidig skal den være rapporteret i et skema, der er godkendt af Bygningsstyrelsen.

Sådan bedømmes skader og mangler i tilstandsrapporten

Når en byggesagkyndig gennemgår din bolig i forbindelse med en tilstandsrapport, så bliver skaderne tildelt en karakter. Denne karakter afhænger af, hvor stor eller omfattende en skade eller mangel, der er tale om. Der bruges altid den samme karakterskala, som – på lige fod med det godkendte rapportskema – er blevet udarbejdet af Bygningsstyrelsen.

Skemaet indeholder følgende trin:

 • K0: Denne karakter gives i forbindelse med kosmetiske skader. Eksempelvis en ridset dørkarm eller et loft, der skal pletmales. Det betyder også, at det er anmærkning, der ikke kommer til at have indflydelse på hverdagen.
 • K1: Denne karakter gives i forbindelse med mindre alvorlige skader. Eksempelvis revner i loftet, løstsiddende tapet eller lignende. Det er oftest noget, man godt kan leve med, men som man dog bør sørge for at få fikset.
 • K2: Denne karakter gives i forbindelse med alvorlige skader. Eksempelvis gulvkonstruktioner med revner, revnede ruder eller revner i murværket. Her begynder det at være meget kritisk og du skal handle hurtigt.
 • K3: Denne karakter gives i forbindelse med meget alvorlige skader. Eksempelvis et utæt tag, fugtskader, manglende værn på trapper eller kritiske skade i vådrum. Det er skader, der skal udbedres med det samme.
 • IB: Denne karakter er en forkortelse for “Ingen bemærkning”. Det er en karakter, der kun tildeles, hvis der ikke er nogle problemer overhovedet. Det er naturligvis dét, du skal satse på at få tildelt i din tilstandsrapport.
 • UN: Denne karakter er en forkortelse for “Undersøges nærmere”. Det er en karakter, der tildeles, hvis der er bygningsdele, der skal undersøges nærmere – f.eks. noget, der er skjult i bygningsværket eller et aflåst rum.

En tilstandsrapport er gyldig i seks måneder

Det er ikke altid tilfældet, at du får solgt din bolig inden for seks måneder. Er det tilfældet, så skal du have udarbejdet en ny tilstandsrapport efter seks måneder. Rapporten er nemlig kun gyldig i seks måneder, og herefter skal den fornyes. Får du det gjort af samme byggesagkyndige som lavede den oprindelige rapport, er det dog til et markant mindre beløb.

Der er dog mange, der tror, at hvis de blot har fået udarbejdet en tilstandsrapport, når de sætter deres bolig til salg, så er det godt nok. Det er ikke tilfældet. Derfor er der mange, der bliver overrasket over, at de pludselig skal bruge penge på at få udarbejdet en fornyet rapport. Bliver det aktuelt for dig, så husk at bruge den samme konsulent til fornyelsen.

Brug tilstandsrapporten til at forøge din boligværdi

Der er mange, der er irriterede over, at de skal bruge penge på en tilstandsrapport. Sådan bør det dog ikke forholde sig. Det handler blot om at udnytte den information, du får. Hvis der er en række anmærkninger i rapporten, så er det en oplagt idé, at du udbedrer disse, inden du får vurderet boligen af en ejendomsmægler og sætter din bolig til salg.

Ved at forbedre din bolig og udbedre nogle af de skader og mangler, der er i boligen, så kan du nemlig forøge dens værdi. Det havde du ikke haft muligheden for at gøre, hvis ikke, du havde fået udfærdiget rapporten. Derfor skal du se det som en investering, der kan hjælpe dig med at finde fejl og mangler, der kan elimineres og forøge din boligs værdi.

Få 3 tilbud hos 3byggetilbud.dk