Epoxy gulv pris - Alt du bør vide

Det flotte epoxygulv er noget mange ønsker i deres bolig, garage eller noget helt tredje. Det spejlblanke gulv fås i mange varianter, men ligeledes også i mange prisklasser. Vi tager i dette indlæg temperaturen på prisen, så du kan blive klogere.

Udlægning af epoxy gulv
Andreas Thomsen

Skrevet d. 6. februar 2019 af Andreas Thomsen

Et epoxygulv står højt på ønskelisten hos mange danskere. Der er også en god chance for, at det er noget, du selv drømmer om. Det spejlblanke gulv, der fås i et hav af farver, emmer af New Yorker-stil og minimalisme, som i høj grad er noget, der driver den moderne indretning i Skandinavien – og derfor har epoxy gulve vundet større og større indpas.

Før i tiden var det en gulvtype, er hovedsageligt blev brugt på gulve i fabrikker og værksteder. Det skyldes, at det er en gulvtype, der kan klare en høj grad af belastning, da det har en høj slidstyrke. Dertil er det også rigtig nemt at gøre rent. Det er dog kvaliteter, der også har relevans i private hjem, hvilket flere danskere endelig er begyndt at få øjnene op for.

Dertil skader det heller ikke, at det tilfører et moderne touch til boligens indretning. For mange er dette faktisk den primære årsag til, at de ønsker at få et epoxygulv. Hvis du gerne vil have en specifik epoxy gulv pris, så er du kommet til det helt rette sted. Det nemmeste er at klikke på knappen herunder og indhente tre gratis tilbud hos 3byggetilbud.dk.

Få 3 gratis tilbud på nyt epoxy gulv

I samarbejde med 3byggetilbud kan du få hele 3 gratis og uforpligtende tilbud på epoxy gulv. Alle tilbud afgives af professionelle firmaer.
Få 3 tilbud hos 3byggetilbud.dk

Epoxy gulv pris – hvad koster et epoxy gulv?

Et epoxygulv er en moderne gulvløsning, der ses i flere danske hjem. Bliv her på siden klogere på de forskellige epoxy gulv priser.

Der kan ikke gives et helt præcist svar på, hvad du skal forvente, det vil koste at få et nyt epoxygulv. Der er op til flere faktorer, der spiller ind. Et epoxygulv lægges oftest med mindst to lag, og du vil sandsynligvis få en kvadratmeterpris, som gælder pr. lag. Prisen på epoxygulv pr. m2 kan variere, f.eks. kan det være dyrere i hovedstadsområdet end i Jylland.

Hvis håndværkeren er efterspurgt og specialiseret i epoxygulve, kan prisen også være højere på opgaven. Det er derfor en god idé at indhente flere tilbud, så du kan vurdere hvilken håndværker, der har en realistisk og rimelig pris, men også de rigtige kvalifikationer og erfaringer til opgaven. Via portalen 3byggetilbud.dk kan du hurtigt og effektivt modtage 3 tilbud på epoxygulv, og vælge det, der passer bedst til dig.

Beregn en pris på epoxy gulv

Udlægning af epoxy gulv
Bestil 3 uforpligtende tilbud

Hvad koster epoxy gulv pr. kvm?

Prisen pr. kvm på epoxygulv gives som sagt oftest pr. lag, og du kan forvente at kvadratmeterprisen er mellem 150 – 250 kr. ekskl. moms. Underlagets karakter påvirker også prisen, f.eks. er det sværere at lægge epoxygulv på trægulv end på en jævn betonoverflade.

Så prisen afhænger også af hvilken type gulv, du har i forvejen. Ofte vil prisen dog lyde på mellem 300 – 500 kr. pr. kvadratmeter for to lag, selvfølgelig afhængig af tykkelse og egenskaber. Du kan også forvente en højere pris, hvis du ønsker, at der skal være sand i blandingen for at øge skridsikkerheden. 

Du tænker måske at en kvadratmeterpris på 500 kr. ligger i den høje ende? Måske overvejer du at lave epoxygulv selv? Det frarådes dog at man selv kaster sig ud i at lave epoxygulv. Det er der flere årsager til. Én ting er, at arbejdet bliver bedre, men faktisk er der også nogle love på området.

Ifølge Arbejdsmiljøloven om epoxyharpikser og isocyanater er det kun personer med rette uddannelse, der må arbejde med dette. En sådan uddannelse kan tages på AMU-centrene. I og med, at det er lovpligtigt, at en sådan uddannelse skal være gennemført, får du også en garanti for, at en fagperson kan garantere et problem- og fejlfrit resultat.

De giftige og allergifremkaldende dampe i den flydende epoxyblanding gør det slet ikke umagen værd at udføre arbejdet selv. Det er sikrere at lade en dygtig håndværker om at udføre arbejdet, med sikkerheden i orden.

En professionel håndværker har det rigtige sikkerhedsudstyr og er uddannet til at lave epoxygulv på en sikker måde og med smukt resultat, som holder i mange år.

Hvad kræver det at lægge epoxygulv selv?

For private kan det også være særdeles udfordrende at lægge epoxygulve, så resultatet bliver som ønsket. Der er en række opgaver, som gerne skal udføres 100% korrekt, så det ikke går galt:

Inden lægning af epoxygulv skal du f.eks. sikre at overfladen er helt ren, fedtfri og støvfri. Det kræver et rigtigt grundigt rengøringsarbejde, inden du kan gå videre.

Overfladen skal også være helt plan og glat, så epoxyen hærder op uden ujævnheder.

Hvis der er sprækker, furer eller skader i gulvet, skal du også forvente at lægge kræfter i at få fuget med en epoxy-spartelmasse, så du er sikker på at epoxyblandingen hæfter korrekt bagefter. Hvorfor ikke lade en dygtig håndværker om at sikre at arbejdet er 100% optimalt?

Beregn en pris på epoxy gulv

Udlægning af epoxy gulv
Bestil 3 uforpligtende tilbud

Epoxy gulv garage pris

Prisen for et epoxygulv i garagen svinger mellem 400-500 kr. pr. kvadratmeter eksklusive moms. Hvis du skal have blandet materiale i, som sikrer at epoxygulvet er skridsikkert, kan prisen også blive højere. Ved at indhente tre tilbud kan du vurdere hvilken pris der passer bedst til dig.

Et epoxygulv i garagen er en fin og holdbar løsning, som du kan forvente holder mellem 10-30 år. Det afhænger af hvordan gulvet bruges og hvordan det vedligeholdes. Hvis du bruger gulvet korrekt, kan du forvente en rigtig god løsning i garagen med lang levetid.

Hvor tykt er epoxygulv?

Hvor tykt skal et kvalitetsgulv af epoxy være? Generelt anbefales det at man altid påfører epoxy mindst to gange, så resultatet er slidstærkt og holdbart. I den forbindelse rækker epoxyblandinger 5 kvadratmeter pr. kg. Du kan regne med at tykkelsen på et epoxygulv er fra ca. 5 mm tykt.

Et eksempel: 10 kg. epoxymaling rækker til ca. 50 m2, hvis du påfører epoxy én gang. Maler du 2 gange, skal du regne med at 10 kg. epoxymaling rækker til ca. 25 m2 overflade.

Du kan få mere information om rækkeevnen på epoxymaling og få gode råd til epoxymaling her

Der kan også være penge at spare ved at købe materialerne selv. En stor del af prisen går til at dække de materialer, der skal bruges. Hvis du selv er i stand til at købe disse billigere, så er det oplagt. Derfor er det også værd at undersøge dette, inden du begynder at indhente tilbud på din opgave, så du kan gøre det klart, om det skal være inkl. eller ex. materialer.

Sådan får du den bedste epoxy gulv pris

Hvis du har besluttet dig for, at du gerne vil have nyt epoxygulv, så kræver det, at du får indhentet en række tilbud på denne opgave. I og med, at der findes et stort antal danske firmaer, der arbejder med disse opgaver, så er der naturligvis også mange potentielle aftagere til din opgave. Det skal du sørge for at udnytte – bl.a. ved at indhente flere tilbud.

Du kan indhente tilbud på flere måder. Den traditionelle måde er at gøre det på manuel vis ved at ringe eller sende en e-mail til de firmaer, du gerne vil have tilbud fra. Det kan dog tage lang tid og det er ikke synderligt effektivt i forhold til at sikre dig en god pris. I stedet bør du benytte dig af en tilbudstjeneste som 3byggetilbud.dk til at indhente tilbud.

Der er mange fordele ved at indhente tilbud via 3byggetilbud.dk. Det er både gratis og uforpligtende, det tager dig ikke mere end to minutter, og samtidig er du garanteret at få en god pris på din opgave. Derfor bør du ikke tøve med at benytte dig af denne service. Det kan du gøre ved blot at følge de nedenstående trin – det tager kun et par minutter:

 1. Du skal starte med at klikke dig ind på 3byggetilbud.dk
 2. I formularen skal du beskrive din opgave og angive dine kontaktinfo
 3. Efterfølgende behandles din opgave og sendes i udbud på platformen
 4. Efter 1-3 hverdage vil du have modtage 3 gratis og uforpligtende tilbud
 5. Ud fra disse tilbud kan du vælge det billigste tilbud, såfremt du ønsker det

Rettigheder: 3byggetilbud

3byggetilbud.dk er den største danske tilbudstjeneste inden for bolig- og byggeopgaver. De har hjulpet mere end 250.000 danskere med at finde et godt tilbud på deres opgave. De er objektive og uvildige, da de hverken får procent af indtjeningen eller vinder noget ved at favorisere ét firma frem for et andet – du får derfor 100% objektivitet.

Den største fordel ved en sådan tilbudstjeneste er, at de udbydere, der vælger at byde ind på din opgave ved, at de skal byde mod to andre udbydere. Derfor byder de ind med deres bedst mulige pris, fordi de ikke vil risikere at miste din opgave til én af konkurrenterne. Du er derfor garanteret, at du får tre rigtig gode tilbud fra professionelle gulvfirmaer.

Entreprisegaranti fra 3byggetilbud sikrer dig op til 35.000 kroner

Ikke nok med, at du får en bedre pris på din opgave ved at vælge 3byggetilbud, så tilbyder de også en entreprisegaranti, der kan give dig et økonomisk sikkerhedsnet, hvis noget skulle gå galt under dit projekt. Skulle det hænde, at der opstår håndværksmæssige fejl eller mangler ved det arbejde, du har fået udført, så dækker 3byggetilbud med op til 35.000 kr.

Det eneste, du skal gøre for at få tildelt denne garanti er, at uploade et tilbud fra den håndværker, du har valgt til at udføre din opgave. Det er vigtigt, at det indsendes et par dage forud for arbejdets igangsættelse. Er sagen set igennem og tilbuddet er godkendt, vil du være dækket af Entreprisegarantien fra 3byggetilbud både før, under og efter forløbet.

Indhent tilbud på nyt epoxygulv

Er du i tvivl om at hvad det koster at få hjælp til det nye epoxy gulv? Indhent 3 tilbud, så du nemt kan danne dig et overblik, helt uforpligtende.

Få 3 tilbud hos 3byggetilbud.dk
Epoxy Gulv Pris

Hvad er et epoxy gulv helt konkret?

Et epoxygulv er særligt kendetegnet ved sin spejlblanke overflade, der kan findes i et hav af forskellige farver. Det er bl.a. den type gulv, du kender fra fabrikker og virksomheder, der har brug for et slidstærkt gulv i forbindelse med det daglige virke. Det er dog også en gulvtype, der er begyndt at dukke op i flere danske hjem, da det faktisk er rigtig flot.

epoxygulve laves på et fundament af kunstharpiks, der er helt ufarligt, hvis blot det er hærdet. Det er netop denne harpiks, der giver gulvet så unikt et look, og medfører, at det passer ind i de moderne danske hjem. Det kan fås i et væld af farver, så hvad end du vil have: Et hvidt og neutralt gulv eller et rødt og farvesprudlende, så er det muligt med epoxy.

Årsagen til, at det er en gulvtype, der i rigtig mange år har været brugt i industriel sammenhæng er, at det har en rigtig høj slidstyrke og hårdførhed, der gør, at det kan holde til lidt af hvert. Dertil er det også et gulv, der er rigtig nemt at gøre rent. Det er kvaliteter, som de fleste sætter pris på i deres eget hjem, og det har medvirket til populariteten.

Fordele ved et epoxy gulv

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at der er mange fordele ved at vælge et epoxygulv. Derfor er det også kun naturligt, at der er flere og flere, der er begyndt at vælge epoxygulve til deres bolig – og det er ikke kun til køkken og badeværelse, men til rum i hele hjemmet. Nogle af de mest markante fordele ved denne gulvtype finder du herunder:

 • Høj slidstyrke
 • Et meget hårdført gulv
 • Fugefri overflade
 • Passer sublimt til den moderne bolig
 • Har et næsten uendeligt antal valgmuligheder

Der er ikke så mange ulemper forbundet med denne type gulv andet end at det kan være dyrt, hvis ikke du sørger for at få et ordentligt tilbud. Der er også mange, der er bange for de giftstoffer, der er i epoxyharpiksen. Det er dog ikke noget at være bange for, da det kun er i flydende tilstand, det er farligt – og det skal du naturligvis ikke i kontakt med.

Hvis du længe har drømt om at få epoxygulve i hjemmet, så bør du ikke længere tøve. Det kan gøre underværker for indtrykket af din bolig, samtidig med, at det også er en gulvtype, der byder på en lang række øvrige kvaliteter. Det er ikke uden grund, at det for tiden er én af de absolut mest populære gulvtyper i de danske hjem.

Få 3 tilbud hos 3byggetilbud.dk

Hvorfor epoxy gulv?

Hvorfor er det en god ide at vælge et epoxygulv? Den første grund til at et epoxygulv er en klar fordel, er materialets slidstyrke. Hvis det er korrekt påført, med det rigtige forbehandling af underlaget, kan du regne med at et epoxygulv i badeværelset kan holde 10-30 år.

Epoxygulve og -vægge i badeværelset er en prisbevidst læsning, som slår nye fliser i badeværelset med flere længder. Epoxy er også langt mere holdbar end at male fliserne med vådrumsmaling, en løsning som risikerer at skalle af og ikke holde særlig længe. Epoxy i badeværelset er en holdbar og smuk løsning. Du kan forvandle et brunt og gammeldags 70´er badeværelse til et smukt, moderne baderum, som samtidig er rigtigt nemt at rengøre og vedligeholde.

Hvordan lægges epoxy gulv?

Epoxymaling er sammensat af to komponenter – en base, som hedder epoxyharpiks. Epoxyharpiksen skal blandes med en hærder, lige før du skal male. Den kemiske sammensætning gør materialet stift og meget slidstærkt, når de to komponenter hærder op. Bemærk, at du kun kan bruge epoxymaling indendørs, da solstråler kan nedbryde epoxyen.

Der er følgende trin i lægning af epoxygulv:

 1. Forbehandling af underlaget. Underlaget skal selvfølgelig være tørt, rent og fedtfrit, så malingen hæfter korrekt. Blanke flader slibes let, beton med en diamantsliber, træ med slibepapir. Hvis det er en sugende flade, skal den stryges med epoxygrunder.
 2. Ujævnheder fjernes. Revner i underlaget skal repareres med epoxy-spartelmasse, så overfladen er helt jævn.
 3. Epoxyen blandes. Inden du går igang med at påføre epoxygulvet, skal du blande en base og en hærder, selvfølgelig i helt præcise mål, så du sikrer at det hærder op korrekt. Basen og hærderen blandes grundigt med en pisker. Bland kun den mængde, du skal bruge pr. lag.
 4. Hurtig påføring. Når malingen er klar, skal du være opmærksom på at der er kun er ca. 2 timer til at få malet overfladen. Underlaget skal have en temperatur på mindst 15 grader, før malingen kan hærde. Der bruges en korthåret rulle, og blandingen skal rulles på vådt i vådt, ellers risikerer du forskelle i farven. Der skal være god udluftning og det rigtige sikkerhedsudstyr på den, der udfører arbejdet. 

Kan epoxy gulve bruges i alle rum?

Der er ikke nogle regler for, hvor epoxygulve kan bruges. Derfor er det også kun egen fantasi, der sætter grænserne for, hvad der er muligt. Da epoxygulve så småt begyndte at blive populære i de danske hjem, var det primært i køkken og badeværelse, de blev brugt. Det udvidede sig stille og roligt til henholdsvis entré, bryggers og tilmed også til stuen.

I dag bliver epoxy brugt i alle rum, hvilket hænger sammen med, at det også er blevet en langt mere populære gulvtype end for blot fem år siden. Du bør derfor ikke tro, at det er en gulvtype, du ikke kan bruge andre steder end i køkkenet eller på badeværelset, for det er ikke tilfældet. epoxygulve kan bruges i hele dit hus, hvis det er netop det, der ønskes.

Faktisk er der op til flere fordele ved at vælge epoxygulv til fordel for et gulvtype eller et trægulv. Én af disse er, at det er markant nemmere at holde rent. Hvis der bliver spildt kaffe, saft eller mad på gulvet, kan det blot tørres af, hvilket er en helt anden sag, end hvis der er tale om et gulvtæppe eller trægulv. Derfor er det faktisk oplagt at vælge epoxygulvet.

Hvad er forskellen på epoxymaling og epoxybelægning?

Der er mange, der tror, at de kan opnå et epoxygulv ved hjælp af epoxymaling. Det er dog ikke helt tilfældet. Der er nemlig en række forskelle mellem epoxymaling og epoxybelægning. Epoxymaling er et vandfortyndet epoxyprodukt, der har en konsistens og brugsegenskaber, der medfører, at det er stort set lige så let at bruge som eksempelvis akryl.

Det er nemt at påføre epoxymaling, da det har en såkaldt potlife på mellem 45 og 60 minutter. Det betyder, at der er en meget lille risiko for, at det begynder at hærde inden påføringen er afsluttet. Når du bruger vandig epoxymaling, skal du bruge mellem 150 og 300 gram pr. m2 pr. lag – der skal normalt påføres to lag for at sikre, at du får et pænt resultat.

Når malingen er færdig med at tørre og er hærdet, vil vandet forsvinde fra malingen, og der vil blive efterladt cirka halvdelen af den påførte mængde. Det har en god vedhæftning på mange underlag og glansen er mellem 60 og 65, hvilket er relativt blankt, men det er dog ikke muligt at opnå samme resultat som ved en reel epoxybelægning.

Hvordan adskiller epoxybelægning sig?

Vælger du i stedet epoxybelægning, så får du et rent epoxybindemiddel, der er tilsat både fillere, pigmenter og/eller additiver. Det er samtidig ikke fortyndet med hverken vand eller opløsningsmidler. Hvad det betyder er, at det er en belægning, der består af 100% epoxy, som er helt fri for opløsningsmidler. Derfor er resultatet også helt anderledes.

Det er meget vanskeligt at bruge epoxybelægning sammenlignet med epoxymaling. Det er der flere årsager til, men det er i høj grad derfor, det bør udføres af en professionel. Det er mere tyktflydende og har en kortere potlife, hvilket betyder, at det hurtigere hærder. Det bliver dog typisk primet med en form for epoxyprimer inden belægningen påføres.

I og med, at der er tale om et rent epoxybindemiddel, så forsvinder der intet fra underlaget, når det først har hærdet. Det betyder, at hvis du påfører 500 gram epoxybelægning pr. kvadratmeter, så vil der også være 500 gram pr. kvadratmeter, når produktet er hærdet. Skal du have et rigtigt epoxygulv, så skal det være en epoxybelægning.

Indhent tilbud på nyt epoxygulv

Er du i tvivl om at hvad det koster at få hjælp til det nye epoxy gulv? Indhent 3 tilbud, så du nemt kan danne dig et overblik, helt uforpligtende.

Få 3 tilbud hos 3byggetilbud.dk
Epoxy Gulv Pris

Klar epoxy gulv

Du kan vælge at få lavet et epoxygulv iblandet farve, eller du kan vælge et epxygulv i en klar, gennemsigtig kvalitet. Hvis underlaget har en fin struktur eller farve, er det måske en fordel ikke at farve epoxyen, men istedet bruge klar epoxy. Pinterest har fine eksempler på epoxygulve i forskellige farver her

Hvis du hellere ønsker en farve, kan du blandet farvestoffer i den klare epoxy, kun fantasien sætter grænser. Epoxyen kan farves, så den matcher miljøet i rummet perfekt.

Gode råd til valg af gulvfirma

Det kan være svært at vælge et godt gulvfirma, hvis du gerne vil have nyt epoxygulv. Det gør sig særligt gældende, hvis det er første gang, du skal hyre et gulvfirma. Heldigvis har vi herunder samlet en række gode råd, der kan gøre det nemmere at vælge et godt gulvfirma, så du i sidste ende står tilbage med et flot gulv, som du har fået til en god pris.

Se tidligere arbejde

Det er en rigtig god idé, at du beder om referencer eller nogle billeder, hvor du kan se noget af det arbejde, håndværkeren tidligere har udført. Det er en rigtig god måde at vurdere, om det er et firma, der er værd at vælge eller ej. Hvis det respektive firma ikke har i sinde at udlevere referencer eller billeder af tidligere arbejde, så er det bedst at du fortsætte jagten.

Forventningsafstemning forud for arbejdet

Sørg altid for at forventningsafstemme, inden arbejdet sættes i gang. I skal være enige om, hvad der skal laves, hvordan det skal laves, og hvad der ikke skal laves. I samme ombæring bør I også sætte nogle retningslinjer for arbejdet, så alle bliver tilfredse. Det er ikke blot noget, du kan drage nytte af, men er i lige så høj grad vigtigt for den valgte håndværker.

Få flere tilbud

Når du skal finde et godt gulvfirma, så bør du aldrig vælge det første, du støder på. I stedet skal du give dig god tid og indhente tilbud fra flere forskellige udbydere. I denne forbindelse kan du naturligvis med fordel bruge 3byggetilbud, så du ikke spilder tiden. Du kan sagtens udbede dig tilbud af to omgange, hvis du ikke mener, at 3 tilbud er helt nok.