Blikkenslager

En blikkenslager kan være behjælpelig i et bredt spektrum af sammenhænge. Hvad vedkommende kræver i betaling afhænger af opgavens omfang og karakter. Derfor er det svært at konkretisere, hvad prisen er, når du skal hyre en blikkenslager. Heldigvis kan du blive en kende klogere på netop dette herunder.

Pris: Hvad koster en blikkenslager?

En blikkenslager koster mellem 200 kr. og 600 kr. i timen. Som angivet herover, afhænger den endelige pris af bl.a. opgaven omfang, men også vedkommendes erfaringsniveau, og hvor i landet du bor. Udgangspunktet er nemlig, at det er dyrere at hyre en blikkenslager i storbyer som København, Århus og Odense.

Det er svært at sige, hvor lang tid en given opgave vil tage. Det er derfor også svært at beregne en konkret pris på din opgave. Når du skal indhente tilbud på din opgave, er det en god idé at få faste tilbud. Derved har du nemlig en idé om, hvad det vil koste dig på forhånd. Så undgår du også overraskelser undervejs.

Få 3 gratis tilbud fra blikkenslagere

I samarbejde med 3byggetilbud kan du få hele 3 gratis og uforpligtende tilbud fra blikkenslagere. Alle tilbud afgives af professionelle firmaer.

Få 3 tilbud hos 3byggetilbud.dk

Sådan får du den bedste pris

Hvis du skal have udført et stykke arbejde af en blikkenslager, er det vigtigt, at du indhenter flere forskellige tilbud. Du bør som minimum indhente tilbud fra tre forskellige aktører. Derved har du nemlig et godt grundlag at sammenligne ud fra, hvilket vil garantere en sublim pris på din opgave.

Derfor skal du bruge 3byggetilbud

Blikkenslager arbejderDisse tilbud kan indhentes på forskellig vis. Du kan enten indhente dem på manuel vis, eller benytte en mere effektiv løsning. Du kan nemlig indhente tre gratis tilbud via vores samarbejdspartner 3byggetilbud, der er en tilbudstjeneste. Her skal du blot udfylde en formular, hvorefter du modtager tre uforpligtende tilbud.

Fordelene ved at benytte denne tjeneste er mange. Det sparer dig ikke blot tid, men også penge. Din opgave sendes i direkte udbud blandt aktørerne, der er tilmeldt 3byggetilbud. Derfor ved de, at de byder i direkte konkurrence med andre aktører. Det medfører, at de alle byder ind med deres skarpeste pris.

I sidste ende betyder det, at du kan vælge mellem tre gode tilbud. Derfor er du garanteret, at du vil få en pris, der er bedre end, hvis du selv indhentede tilbud. Ofte vil det betyde, at den løn, som du skal betale, vil være lavere pr. time. Derfor er der selvfølgelig størst besparelse at hente i forbindelse med større opgaver.

Automatisk omfattet af deres entreprisegaranti

Accepterer du et af de tre modtagne tilbud, er du automatisk omfattet af deres entreprisegaranti. Det er en relativt nyindført garanti, der sikrer dig med håndværksmæssige fejl og mangler for op til 35.000 kr. Derfor er du godt dækket ind, i tilfælde af, at et sådant scenarie skulle opstå.

Dette er naturligvis en landsdækkende garanti, der omfatter samtlige partnere på 3byggetilbuds platform. Derfor er du omfattet af garantien, hvad enten du er bosiddende centralt på Amager eller i en provinsby i det sydlige Jylland.

Hvad laver en blikkenslager?

En blikkenslager kan hjælpe dig med en lang række forskellige opgaver. Det er gældende, hvad enten det er i privat eller erhvervsmæssigt regi, at du påtænker, at du har brug for en blikkenslager. Vedkommende kan være behjælpelig med alt fra at lægge et tag på dit hus til at udforme tagrender, døre, riste m.m. i metal.

Hovedparten af det arbejde, der udføres af en blikkenslager, er arbejde i og med metal. Deraf er navnet også opstået: blik-kenslager. Det er dog ikke blik, at den moderne blikkenslager arbejder med. Det er også andre materialer såsom zink og kobber, der både er nemme at forme, men som også er yderst holdbare.

Står for både små og store opgaver

En blikkenslager kan – som sagt – hjælpe med et hav af opgaver. Disse opgaver varierer og adskiller sig på op til flere punkter. Derfor dækker det også både små og store opgaver i såvel hjem som hos virksomheder. Det dækker over alt lige fra at lægge et nyt tag på et privat hjem til at udforme en ny trappe til en virksomhed.

Fordelen ved at få en blikkenslager til at udføre en sådan opgave er, at du kan få hver en detalje skræddersyet til dine ønsker. Derfor kan du også få udformet dit tag, en ny trappe e.l., så det passer til dit hjem. Det er ikke blot med til at garantere et flottere resultat, men faktisk også et mere holdbart resultat.

Der er mange, der tror, at en blikkenslager laver det samme som en VVS-installatør. Det er dog blot en skrøne. Faktisk er det langt fra tilfældet. Blandt de mest gængse opgaver for en blikkenslager finder du blandt andet nedenstående:

  • Fremstilling og montering af tagrender
  • Lægning af tag på carport
  • Lægning af tag i naturskifer
  • Afdækning af skotrender
  • Afdækning på altaner, i karnapper og på kviste
  • Facadearbejde i zink og kobber
  • Fremstillinger af døre, riste, trapper, rækværk og andre stålkonstruktioner

Få 3 tilbud hos 3byggetilbud.dk

Hvad er forskellen på en blikkenslager og en VVS’er?

Som det også fremgår af teksten herover, er der mange, der tror, at der ingen forskel er på en blikkenslager og en VVS’er. Derfor tror mange også, at de udfører stort set den samme form for arbejde. Som også tidligere angivet, er det dog slet ikke tilfældet. Faktisk er der store forskelle på, hvad de to håndværkere laver.

En blikkenslager står især for at udføre arbejde, der har med metal at gøre. En VVS’er tager sig derimod af de opgaver, der har relation til afløb og kloak. Desuden er der en anden vigtig forskel på de to fag. Der er nemlig krav om, at en VVS’er er autoriseret og har rette uddannelse. Det er ikke et krav for en blikkenslager.

Du kan dog støde på blikkenslagere, der også er autoriserede inden for VVS-området. Er de det, kan de derved udføre reparationer af afløb og kloakker. Har du brug for hjælp til begge dele, er det derfor en god idé, at du henvender dig hos en blikkenslager, der kan være behjælpelig med begge typer opgaver.

Her er det vigtigt, at du sikrer, at vedkommende er autoriseret. Når du skal sælge din bolig igen, skal du kunne fremvise kvitteringer på det arbejde, der er blevet udført. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt en given aktør har den rette autorisation til at udføre et stykke arbejde for dig, an du finde en liste hos Sikkerhedsstyrelsen.

Blikkenslagerarbejde

Må man selv lave blikkenslagerarbejde?

Der er ikke noget, der forhindrer dig i at gå i gang med selv at udføre blikkenslagerarbejde. Som det også er angivet herover, er der ikke et krav om, at du skal have en autorisation for at udføre det. Grunden til, at det er en god idé at udlicitere det er, at du får et stykke arbejde, der håndværksmæssig og æstetisk er bedre.

En blikkenslager er nemlig uddannet inden for sit fag. De fleste af dem har også stor erfaring med at udføre de konkrete opgaver. Derfor kan du tillade dig at forvente, at du får leveret et resultat, der er fejlfrit. Det vil ikke blot medføre, at det tager sig pænt ud, men også, at det vil holde i mange år fremover.

Der er en stor del af de opgaver, der normalvis udføres af en blikkenslager, der skal kunne holde til vind og vejr. Det inkluderer bl.a. overdækning af kviste, tag på carporte samt montering af tagrender. Derfor er det også opgaver, som du skal være meget påpasselig med at varetage selv, hvis ikke du har rette ekspertise.

Hvis du har i sinde at give dig i kast med at udføre denne type arbejde selv, er det vigtigt, at du har hænderne godt skruet på. Det er dog mindst lige så vigtigt, at du har styr på sikkerheden i forhold til at arbejde med div. metaller. For at være på den sikre, anbefales det derfor at hyre en blikkenslager til din opgave.

Bør jeg vælge et stort eller lille blikkenslagerfirma?

Hvis du skal hyre en blikkenslager til at udføre en opgave for dig, er der flere ting, der skal overvejes. Det er især en god idé at overveje, om du ønsker at hyre en blikkenslager fra et stort eller lille firma. Her bør du tage højde for, hvorvidt det er en stor eller lille opgave, da omfanget af opgaven er vigtigt i denne sammenhæng.

Hvis det er en stor opgave, som du skal have løst, hvor der vil være behov for brug af flere håndværksfag, er det ofte bedst at vælge et større firma. Typisk har de flere håndværkere ansat, som har hver deres ekspertise inden for forskellige erhverv. Fx kan det være et firma, der har både blikkenslagere og VVS’ere ansat.

Er alle nødvendige kompetencer samlet hos ét firma, er der ikke kun bedre forudsætninger for en veludført opgave. Du er ligeledes garanteret, at opgaven hurtigere er udført. Er der tale om en mindre opgave, kan du sagtens vælge et lille firma, der fx er drevet af én person – det er ofte det billigste valg i denne anledning.

Når alt kommer til alt, afhænger det selvfølgelig af de tilbud, du modtager. Hvis et større firma er både bedre og billigere, bør du ikke tøve med at hyre dette til at udføre din opgave – uanset størrelsen.

Få 3 tilbud hos 3byggetilbud.dk