Tagpap

Tagpap
Andreas Thomsen

Skrevet d. 16. juli 2020 af Andreas Thomsen

De seneste år er tagpap blevet populært som valg af tag hos mange boligejere. Dette er der mange grunde til. Først og fremmest er tagpap en type af tag, som passer til de fleste huse uanset, om der er tale om nybyggeri eller en ældre bolig. Derudover er tagpap en holdbar løsning, som oftest kan laves til en god pris.

Da tagpaptag er bøjeligt, er det ydermere nemt at forme, hvorfor det også er velegnet til et tag med en mere anderledes udformning. Er du interesseret i at vide mere om denne type tag samt, hvordan du nemmest muligt finder et godt tilbud på tag, kan du læse med videre her.

Få 3 gratis tilbud på tagpap

I samarbejde med 3byggetilbud kan du få hele 3 gratis og uforpligtende tilbud på tagpap. Alle tilbud afgives af professionelle firmaer.
Få 3 tilbud hos 3byggetilbud.dk

Hvad er tagpap?

Et tagpaptag er lavet af flere baner af tagpap. Disse baner er brændt fast på enten en plade eller en bræddebeklædning, som befinder sig ovenpå selve tagspærene.

Tagpap er anderledes end andre typer af tage, såsom tegltag og eternittag, da det er yderst bøjeligt. Desuden er tagpap tyndt og let, hvorfor det ikke kan sammenlignes med de andre tagtyper.

Tidligere benyttede man pap til taget, men dette gør man ikke længere. I stedet for pap anvendes der polyesterfibre, der gør, at taget er ekstra holdbart og pålideligt.

Kan jeg bruge tagpap på alle typer af tage?

Da et tagpaptag er fleksibelt og bøjeligt, er anvendelsesmulighederne mange. Det betyder, at du kan bruge tagpap til stort set de fleste typer af tage. Dog skal du være opmærksom på, at der kan være nogle specifikke regler og krav vedrørende anvendelsen af tagpap i dit lokalområde.

Der kan nemlig være nogle lokalplaner, hvor du kan finde ud af, om der er nogle specifikke krav til selve tagbelægningen og udformningen af taget. Det er essentielt, at du undersøger dette grundigt, så du ved, om du kan benytte dig af tagpap, hvis du er interesseret i dette.

Alle tagpaptage kræver desuden et fast underlag. Det kan både være tagbrædder, en trædefast isolering eller krydsfiner til tagpap.

Hvad koster det at få lagt tagpap?

Prisen på tagpap varierer alt efter det specifikke tagpap samt håndværkeren, der udfører projektet. Tagpap kommer nemlig i forskellige varianter, hvilket har en stor indflydelse på prisen.

Derudover afhænger prisen på tagpaptag af:

 • Hvor mange lag af tagpap vil du have?
 • Hvor mange m2 er dit tag?
 • Skal taget være med eller uden lister?
 • Er der nogen hældning på taget?
 • Er der vinduer i taget?
 • Håndværkerens tilbud eller timepris

I et nedenstående afsnit kan du læse mere om, hvad tagpap koster pr. m2. Herved kan du nemmere få en fornemmelse for, om det er et tag for dig samt, om du skal give dig i kast med dette projekt eller få en professionel håndværker til at hjælpe dig.

Hvad koster det at få lagt nyt tag?

Prisen på et nyt tag afhænger hovedsageligt af hvilken form for tagbelægning, du ønsker. Selvom tagpap ikke er en løsning af dårlig kvalitet, kan du finde billigt tagpap, hvorfor dette er den mere budgetvenlige løsning. Derimod er et tegltag en del dyrere, hvilket er værd at tage med i dine overvejelser.

Naturligvis spiller andre faktorer også ind såsom størrelsen på taget, konstruktionen samt, om du ønsker tagrender, kviste, vinduer m.m. Derfor er det altid en god idé at få et tilbud på et tag, inden du går i gang.

Hvad koster tagpap pr. m2?

Helt generelt ligger tagpappriser pr. m2 på mellem cirka 900 kroner og 1.500 kroner. Dette inkluderer både materialerne samt selve prisen på monteringen af tagpap.

Prisen på et nyt tagpap tag samt tagpappriserne pr. m2 varierer en del, da det i sidste ende kommer an på, hvad den pågældende håndværker tager for det. Skal du have et nyt tag, kan du bruge en prisberegner for at få et godt bud på selve prisen på et tagpaptag.

Må jeg selv lægge tagpap som tag på min bolig?

Du må gerne selv gå i gang med at lægge tagpap som tag på din bolig. Dog skal du være forberedt på, at det er en forholdsvis krævende opgave, der kræver erfaring, viden og et godt håndelag. Du skal nemlig ikke kun arbejde oppe på et tag, du skal også få materialerne derop samt være opmærksom på eventuelle brandskader og andre former for risici.

En korrekt tagpapmontering er desuden essentiel i forhold til, hvor holdbart taget er. Det vil altså sige, at hvis det ikke bliver gjort ordentligt, kan du ende med et tag, som ikke holder i særligt mange år fremfor, hvis du fik en professionel håndværker til at udføre opgaven for dig.

Vælger du selv at gøre det, kan du finde tagpap, som er selvklæbende. Herved skal du ikke stå og bakse med en svejsebrænder.

Hvordan får jeg den bedste pris på tagpaptag?

For at få den bedste pris på et tagpaptag er det vigtigt, at du indhenter mere end et enkelt tilbud. Kontakter du minimum tre håndværkere, kan du sammenligne de forskellige tagpaptilbud med hinanden og se, om de indeholder det samme, hvad prisen er m.m.

Du kan altid ringe rundt til de forskellige håndværkere i dit lokalområde. Men hvis du ønsker at gøre det på en mere effektiv måde, der sparer dig en masse tid, er det en fordel at gøre brug af en online tilbudstjeneste.

Her skal du blot indtaste din opgave, hvorefter minimum tre håndværkere vil komme med et gratis og uforpligtende tilbud. Da håndværkerne ved, at de er i skarp konkurrence mod hinanden på sådan en side, er du sikret, at du får et godt tilbud og herved kan få et nyt tagpaptag til den bedste pris.

Er du usikker på noget i forhold til tilbuddet, kan du altid henvende dig til de pågældende håndværkerfirmaer for at høre mere om, hvordan de kan hjælpe dig samt, hvad deres tanker er omkring projektet. De fleste håndværkere vil også komme hjem til dig for at se nærmere på dit tag for at kunne give dig i et fast tilbud.

Derfor er det vigtigt, at du minimum indhenter 3 tilbud på tagpap

Som minimum bør du altid indhente tre uforpligtende tilbud fra forskellige firmaer, som kan hjælpe dig med din opgave. Dette er vigtigt, da du herved får et godt sammenligningsgrundlag, hvilket ikke er muligt, hvis du kun indhenter et enkelt eller to tilbud.

Med to tilbud kan du nemlig risikere, at du lige netop har valgt at kontakte de to dyreste håndværkere. Ender du med at få tilbud, hvor prisforskellen er markant, anbefales det ikke, at du altid blot vælge det billigste.

Her er det en fordel, at du tager kontakt til den specifikke håndværker for at høre mere om, hvad du helt præcist får med i tilbuddet samt, hvorfor prisen er så meget billigere end de andre tilbud, du har fået. Dette kan hjælpe dig med at foretage det helt rigtige valg.

Selvom tagpap er i den billige ende, er et ekstra billigt tilbud ofte for godt til at være sandt. Samtidigt skal du altid have in mente, at pris og kvalitet ofte går hånd i hånd. Det betyder naturligvis ikke, at en billig håndværker udfører arbejdet dårligere end en dyrere håndværker. Det er bare værd at undersøge firmaerne grundigt og være opmærksom på dette, inden du foretager et valg.

Kan man få tilskud til tagpap?

Som boligejer kan du som regel få et tilskud til energiforbedringer. Men dette er ikke sådan rigtigt gældende, hvis du eksempelvis ønsker et nyt tag. Dog betyder det ikke, at du ikke kan drage fordel af et tilskud, hvis du ønsker et nyt tag.

Du kan nemlig få et tilskud til ekstra isolering. Her kan du tage kontakt til dit energiselskab for at høre mere om dine muligheder. Hvis du ønsker et nyt tag, kan det derfor være en god idé at kombinere dette med en energiforbedring samt isolering under taget. På den måde får du god nytte af tilskuddet.

En anden form for tilskud og god mulighed er selve håndværkerfradraget. Dette er den bedste mulighed, da dette specifikt omhandler dit tag. Håndværkerfradraget virker på den måde, at du får fradrag på selve håndværkerens arbejdstimer.

Det betyder, at du ikke selv kan gå i gang med at lægge dit eget tag og så herefter få glæde af fradraget. For at få gavn af håndværkerfradraget skal du derfor have et tilbud fra en håndværker, hvor der både står selve materialerne og arbejdstimerne.

Håndværkerfradraget varierer som regel fra år til år, hvorfor det er en god idé at holde dig opdateret om dette, hvis du ønsker at gøre brug af det i forbindelse med et nyt tag. Hvis du samtidigt ønsker mere end blot et nyt tag, kan det være en stor fordel ikke at få lavet de to forskellige projekter det samme år, så du kan få mere ud af fradraget.

Selvom du ikke skal i gang med eksempelvis dit tag lige med det samme, men ønsker det om et par måneder eller lignende, kan du allerede nu starte med at indhente tilbud på tagpaptag. Herved får du en fornemmelse for, hvad det kommer til at koste dig, så du er forberedt, når du er klar til at igangsætte opgaven.

Holder tagpap i lang tid?

Før du beslutter dig for, om du ønsker tagpap til dit tag, skal du overveje hvilke kravspecifikationer, du har til selve tagets holdbarhed og kvalitet. Materialet – altså selve tagpappen – er ikke den eneste faktor, som har betydning for, hvor længe dit tag kan holde.

Levetiden og holdbarheden afhænger ligeledes af bygningen i forhold til, hvad for en bygning det er samt, hvor gammel den er. Selve tagkonstruktionen har også en indflydelse på holdbarheden.

Generelt set er tagpap dog en holdbar og pålidelig løsning, der under de mest optimale betingelser kan holde i op til 50 år. Holdbarheden afhænger, som du kan se, af en del forskellige faktorer såsom:

 • Hvilken form for materiale vælger du?
 • Hvor mange lag?
 • Hvilken kvalitet er underlaget i?
 • Er tagbelægningen udført i høj kvalitet?
 • Hvilken fastgørelsesmetode er der brugt?
 • Hvor meget hælder taget?
 • Bliver taget vedligeholdt, eller er det ikke noget, du har gjort?
 • Hvor meget færdsel er der på selve taget?

Får du et professionelt firma til at udføre opgaven for dig, vil nogle af dem give dig en garanti på selve udførelsen og produktet. Dette er ikke kun en fordel for firmaet, men også for dig, da du herved er garanteret, at dit nye tag i hvert fald holder i et bestemt antal år. Det giver dig en større tryghed samt mere tillid til håndværkeren, da du kan stole på, at de udfører arbejdet i høj kvalitet.

Hvad er fordelene ved at vælge tagpap?

Når du skal have et nyt tag, er det en rigtig stor beslutning, om du skal vælge den ene eller den anden type. Da der findes et hav af forskellige tagtyper, kan det være svært at overskue, hvad der vil være den bedste løsning for dig og din bolig. Har tagpap fanget din interesse, vil du naturligvis gerne vide mere om, hvilke fordele sådanne et tag kan tilbyde dig.

Der er en del fordele ved tagpap, hvor især prisen og selve holdbarheden er i højsædet. Det er desuden et tag, som er nemt at vedligeholde, hvilket altid er et plus. Af andre fordele ved tagpap kan der nævnes:

 • Forholdsvis nemt at montere
 • Er en flot løsning til de fleste typer af huse
 • Er velegnet til både boliger, garager, skure m.m.
 • Har en lang holdbarhed, hvis det monteres på den korrekte måde.
 • Nemt at bruge, hvis du skal i gang med en tagpapreparation eller renovering af dit tag.
 • Billig løsning i forhold til andre former for tage.
 • Er fleksibelt og kan anvendes på tage med en utraditionel udformning.
 • Simpelt og enkelt look.
 • Kan bruges på alle former for hældninger.

Der er derfor et hav af gode grunde til, hvorfor det er en fordel med et tagpaptag på din bolig.

Derfor skal du hyre en erfaren håndværker til at lægge dit nye tag

Når det kommer til at montere et tagpaptag på din bolig, er det op til dig, om du vil hyre en håndværker eller selv stå for projektet. Da der ikke er noget krav om, at du skal benytte dig af et professionelt firma, kan du selv vælge at gøre det.

Dog giver det en vis form for tryghed og sikkerhed at lade en erfaren håndværker stå for det. Det er nemlig din garanti for, at det bliver udført korrekt og ordentligt.

Med hjælp fra en håndværker får du, som tidligere nævnt, også ofte en garanti på, at hvis der er nogle former for problemer med taget, så vil de stå for at ordne det. Dette er især en god grund til at lade en håndværker lægge dit nye tag.

En håndværker kan være en stor hjælp uanset, om du skal have et helt nyt tag eller blot en renovering af dit tag. Hvad enten det er det ene eller det andet projekt, bør du altid indhente minimum tre tilbud, så du ender med den helt rigtige håndværker til at hjælpe dig i mål med dit projekt.

Skal jeg vælge et tagpaptag til min bolig?

Om du skal vælge tagpaptag til din bolig eller en helt anden form for tag kommer an på, om du mener, at det er den bedste løsning til dine behov. Da et tagpaptag er en billig løsning, kan det være en fordel for mange, hvis budgettet ikke er det store.

Er du i tvivl om, hvorvidt du skal vælge tagpap, stålplader, teglsten, eternitplader, cementtagsten eller lignende, kan du altid tage kontakt til en professionel håndværker for at få rådgivning og vejledning inden for dette område. Sådan en håndværker vil helt sikkert kunne vejlede dig i forhold til, hvad den mest optimale løsning vil være.