Facaderenovering pris

Facaderenovering pris
Andreas Thomsen

Skrevet d. 1. maj 2020 af Andreas Thomsen

Danmark er et land, hvor vejret kan være meget omskifteligt og til tider meget voldsomt – med store mængder regn og kulde. Det medfører slitage og skader på husfacaderne. Derfor kan det sommetider være en nødvendighed at renovere facaden på boligen. Faktisk er der et væld af fordele ved renovering af husfacade.

En facaderenovering kan – som sagt – være til gavn på flere områder. Det vil give et bedre indeklima, forøge boligens værdi, og du undgår, at varmen siver ud gennem væggene.

Få 3 gratis tilbud på en facaderenovering

I samarbejde med 3byggetilbud kan du få hele 3 gratis og uforpligtende tilbud på facaderenovering. Alle tilbud afgives af professionelle firmaer.

Få 3 tilbud hos 3byggetilbud.dk

Facaderenovering pris: Hvad koster en facaderenovering?

Der er mange faktorer, der har indflydelse på prisen på facaderenovering. For at estimere en forventet pris, er der derfor mange faktorer, der spiller ind. Priserne kan derfor også variere en del. Faktisk kan den variere fra blot 10.000 kr. til 500.000 kr. De mest relevante faktorer er nedenstående:

  • Areal: Arealet har stor indflydelse på prisen. Der er betydelig prismæssig forskel, alt afhængigt af, om det blot er en del af husfacaden, eller det er hele facaden. Jo større areal, der er tale om, des dyrere vil det også være. Ofte gives tilbud på facaderenovering pr. m2.
  • Type: Skal facaden vandskures eller sandblæses? I så fald vil det ikke koste dig det store. Opgaven er nemlig klaret relativt hurtigt. Er der derimod behov for en omfugning af hele boligen, er det en helt anden sag. Det vil ikke blot koste mere tid, men også flere penge,
  • Skadeomfang: Omfanget af skader på facaden har naturligvis også indvirkning på prisen. Jo større et antal skader, der skal udredes, des højere en pris vil det resultere i. Det er en god idé at få en fagmand til at vurdere skadernes omfang.
  • Lokation: Din geografiske placering har faktisk også indflydelse på prisen. Prisniveauet i de store byer er generelt højere end andre steder i landet. Er du bosiddende i fx København eller Aalborg, skal du derfor forvente en højere pris, end hvad der er forventeligt i en sønderjysk provinsby.

Hvad indebærer en facaderenovering?

FacaderenoveringDer findes et hav af behandlinger og arbejdsopgaver, der betragtes som værende en type facaderenovering. Derfor er der også betydelige forskelle på, hvilken type renovering og reparationer folk udført. Herunder er en række af de mest udbredte arbejdsopgaver relateret til renovering af facade.

Vandskuring

Vandskuring er en relativt simpel opgave. Der kommes blot et tyndt lag mørtel på murstenen. Efterfølgende vil murstenene kun kunne ses svagt. Enten kan du lade væggen stå rå, eller du kan male mørtlen over. Mange vælger at male over med hvid maling.

Er der enten maling eller kalk på væggene i forvejen, skal der først sandblæses. Det kræver, at vejret er tørt og min. +5 °C. Er der ikke det, kan arbejdet ikke udføres ordentligt. Er fugerne mere end 4 mm dybe, skal de først fuges. Det gøres for at undgå, at der opstår revner i facaden over tid.

Sandblæsning

Er din facade præget af gammel maling, der er begyndt at krakelere og falde af, er sandblæsning den bedste løsning på problemet. Efterfølgende vil du stå tilbage med en rå væg, som kan efterbehandles efter eget ønske.

Nogen anser dette for at være en gør det selv-opgave. Det kan også være, om end det er en nødvendighed at have det rette udstyr. Dertil er det også vigtigt at have styr på sikkerheden. For at garantere det bedste resultat, anbefales dog at overlade det til en fagmand. Læs mere om sandblæsning af hus via linket.

Få 3 tilbud hos 3byggetilbud.dk

Omfugning

Hvis der er huller, revner eller sprækker i murværkets fuger, er det ensbetydende med, at varmen kan sive ud. Det betyder også, at kulden nemmere kan trænge ind i boligen. I det hele taget resulterer det i et dårligere indeklima i boligen, hvilket du aktivt bør modarbejde.

Ved en omfugning fjerner man først den gamle mørtel mellem murstenene. Der skal graves minimum 30 mm ind, så den nye mørtel har de bedste forudsætninger for at hæfte sig til stenene. Derfor er det også en opgave, der skal udliciteres, da det er vanskeligt at sikre et flot og vedvarende resultat.

Renovering af facade

Sætningsskader

De fleste boliger oplever med tiden, at der opstår sætningsskader i såvel sokkel som murværk. Det er skader, der bør udbedres, inden de forværres. Er du god med hænderne, kan du sandsynligvis selv gøre det. Er det ikke tilfældet, at der heldigvis rig mulighed for at udlicitere en sådan opgave til et professionelt firma.

Få 3 tilbud hos 3byggetilbud.dk