Altan pris

Altan pris
Andreas Thomsen

Skrevet d. 11. februar 2020 af Andreas Thomsen

En altan er en stor investering. Det er dog også en investering for livet. Når du får monteret en altan, foretager du også en givende investering i din bolig, da det som regel vil hæve ejendommens værdi. I samarbejde med et professionelt altanfirma kan du finde en løsning, der harmonerer med dine behov, ønsker og dit hjem.

Det er ikke nemt at vælge, da der findes et væld af løsninger og muligheder, hvad angår altaner. Det er derfor, at det altid er en fordel, at du har en professionel rådgiver med på sidelinjen. Endvidere er der mange faktorer, der har indflydelse på dit altanprojekt.

Ovenstående understreger blot vigtigheden af professionel rådgivning. Involvér derfor et altanfirma tidligst muligt i processen – gerne i forbindelse med projektering og planlægning af selve projektet.

Få 3 gratis tilbud på en altan

I samarbejde med 3byggetilbud kan du få hele 3 gratis og uforpligtende tilbud på en altan. Alle tilbud afgives af professionelle firmaer.

Få 3 tilbud hos 3byggetilbud.dk

Pris: Hvad koster en altan?

Der er for stor variation i altan priser til, at der kan gives et specifikt svar på, hvad en ny altan koster. Der er et hav af variabler, der spiller ind ift. prissætningen. En række af de mest afgørende faktorer er følgende:

  • Materialevalg
  • Størrelse
  • En eller flere altaner
  • Tilvalg

1. Materialevalg

Altaner findes i mange udformninger, størrelser og materialer. Derfor varierer de også meget iht. design. De fleste boligejere har en idé om, hvordan deres altan skal se ud. Derfor afhænger materialevalget typisk af de præferencer, man har i forhold til udseendet.

Det er dog en god idé at etablere en altan i materialer, der harmonerer med udseendet af bygningen. Det vil som regel også gøre det nemmere at få godkendt byggeprojektet hos kommunen. Dertil vil det også se mere harmonisk og æstetisk korrekt ud.

Endvidere er det også en god idé at tage højde for, hvor megen vedligeholdelse du har tid og lyst til. Der kan bruges materiale, der kræver minimal vedligeholdelse, mens brug af andre materiale vil resultere i, at du skal allokere mere tid til vedligeholdelse.

Altan pris

2. Størrelse

Altanens størrelse har også stor indflydelse på prisen. Des mindre altanen er, desto mindre koster den. Det kan virke som en fordel at vælge en stor altan, men rækker budgettet ikke, skal man huske, at størrelsen har stor indflydelse på prisen. En billig altan er derfor typisk kendetegnet ved en klejn størrelse.

Endvidere kan prisen også blive højere, hvis montering af altanen foregår på et højt sted. Det kræver nemlig ekstra arbejde for altanfirmaet. Her skal der bl.a. tages højde for sikkerhedsprocedurer, ophængning m.m.

3. En eller flere altaner?

En faktor, der har stor indvirkning på prisen, er antallet af altaner, der skal etableres. Er I flere beboere i et lejlighedskompleks, der ønsker en ny altan, vil I som regel kunne få billige altaner. Det skyldes, at volumen af arbejde er stor, men også at omkostninger fordeles på flere beboere.

Når en altan skal etableres, er der en del omkostninger, der skal tages højde for. Dette kan være udgifter til beregning og tegning, men også hejs over tag, rådgivning samt etablering af firmaets byggeplads. Sådanne udgifter skal betales, hvad enten det er én eller hundrede altaner, der skal etableres.

4. Tilvalg

Hvis du har i sinde at etablere en ny altan, er der mange ting, du skal tage stilling til. I denne anledning er der bl.a. et væld af forskellige tilvalgsmuligheder, der skal overvejes. Dette kan være alt fra en bundramme til et rakværk. Dette understreger vigtigheden af at forberede dig nøje.

De mange tilvalgsmuligheder er selvfølgelig ikke gratis. Des flere tilvalg du vælger, desto højere vil prisen blive. Her er det en god idé at tænke på, hvorvidt de tilfører dig personlig glæde eller økonomisk værdi i form af en højere værdisætning af din bolig. Man kan let lade sig friste, hvorfor man skal være varsom.

Endvidere bør det nævnes, at prisen også er geografisk betinget. Sandsynligvis vil prisen være højere i større byer såsom København, Århus eller Aalborg. Derfor skal en pris altid vurderes ud fra det generelle prisniveau i området og ikke på landsplan.

Få 3 tilbud hos 3byggetilbud.dk

Der findes mange altantyper

Der findes mange forskellige altantyper. Som følge heraf kan det være svært at vælge den rette type altan. Den største forskel på altanerne er typisk beklædningen. Du kan bl.a. vælge mellem følgende altantyper:

  • Fransk altan
  • Spansk altan
  • Stålaltan
  • Tagaltan

Ovenstående er blot et mindre udpluk af de altantyper, der findes. Derfor kan du selvfølgelig også finde den helt rette altan til netop din bolig.

Fransk altan

En fransk altan er et populært valg, da den ikke fylder specielt meget. Dertil er de heller ikke synderligt dyre. Hvis du bor i en lejlighed og har et ønske om at kunne åbne noget, der er større end et vindue, så er dette et oplagt valg. Det er dog ikke en altan, du kan stille dig ud på.

Spansk altan

Denne altan minder om en fransk altan. På en spansk altan er der dog en mindre repos, du kan gå ud på. Du kan godt træde ud på den, men der er ikke meget plads.

Stålaltan

Stål er et populært materialevalg til en altan. De er både holdbare og nemme at vedligeholde. Dertil fås de i et hav af størrelser og former. Derfor kan du få en stålaltan, der harmonerer med alle dine ønsker.

Tagaltan

Med en tagaltan kræver, at din lejlighed er placeret øverst. Ofte er det også en overdækket altan. Derfor kan den bruges hele året rundt, såfremt dette ønskes.

Kilde: 3altantilbud.dk

Få 3 tilbud hos 3byggetilbud.dk