Skal du have lagt fliser, men er i tvivl om det forventede prisniveau? I så fald er du kommet til det rette sted. I den følgende artikel ser vi nærmere på, hvad det koster at få lagt fliser i indkørslen, terrassen e.l.

Få 3 gratis tilbud på brolægning

Få 3 tilbud hos 3byggetilbud.dk

Hvad koster det at få lagt fliser?

Prisen for lægning af fliser afhænger af mange parametre. Derfor kan der ikke gives et specifikt svar på, hvad det koster. Brolægning er et bredt fag, som bruges i mange henseender. Fliselægning kan være et behov, hvis du skal have anlagt ny indkørsel, fliseterrasse eller et minder stisystem – og det har indflydelse på prisen.

Typisk har nedenstående faktorer afgørende indflydelse på de forskellige priser:

  • Størrelsen af det område, der skal belægges
  • Dit valg af belægningssten eller fliser
  • Størrelse på hver belægningssten eller flise
  • Type og omfang af din opgave
  • Dit valg af firma

Opgaveomfanget er ét af de mest afgørende parameter på en flisebelægning pris. Dette er gældende, hvad enten dine fliser lægges i indkørslen eller på terrassen. Ofte kan omfanget inddeles i følgende:

  • Komplet belægning
  • Afretning
  • Bundopbygning
  • Lægning af fliser

Priseksempel: Det koster lægning af fliser i indkørsel

Det er typisk nemmere at danne sig et billede af det forventede prisniveau, hvis man ser et konkret eksempel. Herunder præsenteres du derfor for et tænkt eksempel, hvor der lægges fliser i en indkørsel med et areal på 50 m2. Eksempler tager udgangspunkt i førnævnte areal, og en flise, der måler 50 x 50 cm.

I et sådant tilfælde vil en forventet lægning af fliser pris estimeres til ca. 29.000 kr. inkl. moms. Det resulterer i en pris på 580 kr. pr. m2 inkl. moms. Denne pris er et fint udgangspunkt, men den kan variere meget. Her skal du tage højde for geografisk placering, opgaveomfang mv.

Brolægning

Guide: Sådan lægger man fliser

Lægning af fliser er relativt simpelt. Ikke desto mindre, er det dog en proces, der består af flere trin. Hvis du ikke har tidligere erfaring med lægning af fliser, får du herunder en kort introduktion til dette. Guiden tager udgangspunkt i fliser og belægningssten, der lægges i en indkørsel.

1. Opmåling og udgravning

Det første skridt er altid opmåling af din nye indkørsel. Efterfølgende skal du grave ud til den nye indkørsel. Det er selvfølgelig et afgørende aspekt af processen, da forkert opmåling og udgravning kan resultere i, at du ikke får det resultat, du håbede på.

2. Fundament

Som det er gældende med de fleste bygge- og anlægsopgaver, er det vigtigt, at fundamentet er på plads. Når du skal lægge fliser, består et fundament typisk af grus og sand. Skal du anlægge ny indkørsel, bliver der i de fleste tilfælde brugt stabilgrus som fundament, da det – som navnet antyder – er stabilt og fastliggende.

3. Stampning og afretning

Når du har fået styr på hhv. grus og sand i din indkørsel, skal det stampes. Det skal selvfølgelig ikke gøres med egne fødder, men derimod ved hjælp af en såkaldt pladevibrator. Efter endt stampning påbegyndes næste skridt, som er afretning. Det er desuden sidste skridt, før selve lægningen påbegyndes.

4. Lægning af fliserne

Når der er afrettet, er du færdig med det forberedende arbejde. Derved er du klar til at gå i gang med lægning af dine fliser. Derfor indgår der en del forberedelse, før det reelle flisearbejde kan påbegyndes. Det er ikke alle, der tænker over dette, hvorfor de bliver overraskede over omfanget af opgaven.

Undgå byggesjusk: Udlicitér til en brolægger

Der er ikke plads til byggesjusk og vilkårlige beslutninger i forbindelse med lægning af fliser. Dette er aktuelt, uanset i hvilket omfang det flisebelagte område skal bruges.

Eksempelvis er det uhyre vigtigt, at stenene placeres på en flade, der ligger i plan. Det er dog mindst lige så vigtigt, at de lægges med en korrekt hældning. Gør de ikke det, kan regnvand ikke ledes ordentligt væk. Det er derfor, at en professionel brolægger benytter sig af både nivelleringsapparat og vaterpas.

Når dine sten er lagt, skal de stødes på plads med et håndstempel. Hvis dette ikke gøres korrekt, kan der ikke blot opstå uregelmæssigheder i lægningen, men kan tilmed ødelægge fliserne. Der er mange årsager til, at du bør overlade arbejdet til en brolægger. Gør du det, er du i hvert fald garanteret et professionelt resultat.

Få 3 tilbud hos 3byggetilbud.dk