Gulvafslibning pris

Gulvafslibning
Andreas Thomsen

Skrevet d. 11. februar 2020 af Andreas Thomsen

Trænger dit trægulv til en opfriskning? I de fleste tilfælde er en gulvafslibning den bedste løsning. Du kan ikke undgå, at dit gulv slides eller misfarves med tiden. Hvis dit gulv skal slibes, skal du alliere dig med et decideret gulvsliberfirma. Et sådant firma kan give dit trægulv en kærlig hånd, så det efterfølgende fremstår nyt.

Er du i tvivl om, hvorvidt afslibning af gulve er en nødvendighed i din bolig, kan du søge kvalificeret rådgivning hos gulvsliberfirma. Det er ikke altid, at gulvafslibning er den mest hensigtsmæssige løsning. Afhængigt af dit gulvs tilstand og det ønskede resultat, er en gulvafhøvling sommetider en mere optimal løsning.

Få 3 gratis tilbud på gulvafslibning

Få 3 tilbud hos 3byggetilbud.dk

Pris: Hvad koster gulvafslibning?

Det er ikke nemt at give en specifik pris på, hvad en gulvafslibning koster. Prisen afhænger af flere forskellige parametre. Den hovedsagelige bestanddel af den samlede pris udgøres dog af gulvsliberens timepris. Ønsker du en lav pris, er det derfor et godt sted at starte.

Der er selvfølgelig også udgifter forbundet med brug af gulvfirmaets maskiner m.m. Disse priser varierer dog ikke synderligt meget. Det skyldes, at de fleste gulvslibere bruger samme maskiner til at udføre opgaverne. Endvidere er der også andre faktorer, der påvirker prisen. Det inkluderer bl.a.:

  • Gulvets nuværende stand
  • Overfladearealet, der skal slibes
  • Beliggenhed (og derved også afstand til gulvfirmaet)
  • Typen af gulv
  • Er der behov for gulvafslibning eller gulvafhøvling?
  • Hvilken form for efterbehandling ønsker du?

Gulvafslibning

Altid billigere end at lægge nyt gulv

En professionel gulvsliber kan hjælpe med at opfriske dine gulve, så de fremstår som værende nye. Vær dog opmærksom på, at prisniveauet varierer en del. Det generelle prisniveau starter ved ca. 70 kr. pr. m2, men løber helt op til 200 – 300 kr. pr m2.

Ovenstående er naturligvis kun vejledende priser. Derfor er det ikke alle gulvfirmaer, der befinder sig inden for dette prisspænd. De typiske priser pr. m2, som er angivet herover, er der en god tommelfingerregel. Du vil dog støde på såvel lavere som højere priser.

I de fleste tilfælde får du en fast pris på arbejdet. Det er uafhængigt af, om det er afslibning eller afhøvling. I denne pris medregnes alle omkostninger. Det er selvfølgelig en fordel, da du derved får en fast gulvafslibning pris. Herved får du et overblik over de reelle omkostninger, før arbejdet påbegyndes.

Stor variation i prisniveauet

Timepriserne varierer afhængigt af det specifikke firma. Som følge af dette, bør du altid sørge for at få flere tilbud på opgaven. Det anbefales at have 3 tilbud at vælge imellem. Det gør det nemmere at vurdere, hvad en god pris er, hvad end behov lyder på afslibning eller afhøvling.

Det bør dog understreges, at prisen også er geografisk betinget. Bor du i en storby som Århus, Aalborg eller København, vil prisen være højere, end prisen for selvsamme opgave i Sønderjylland. Sidst men ikke mindst, skal du være opmærksom på, hvilket omkostninger, der er medregnet i den oplyste pris.

Få 3 tilbud hos 3byggetilbud.dk

Hvad er gulvafslibning?

Er dit gulv slidt, misfarvet, ridset e.l., er gulvafslibning og lakering en ideel løsning. Er gulvets tilstand meget ringe, kan det være nødvendigt med en gulvafhøvling. Et sådant indgreb benyttes dog kun i tilfælde af, at en afslibning ikke er tilstrækkelig, for at opnå det ønskede resultat.

Ved at slibe dine gulve, frem for at udskifte dem, kan du spare en større sum penge. Det er nemlig betydeligt billigere at slibe, end at udskifte gulvene. Endvidere kan det få dine gulve til at fremstå som nye, da det kan fjerne både ridser og misfarvninger samt ujævnheder og skrammer.

En gulvafslibning udføres med en maskine, der er udviklet specifikt til formålet. Denne maskine er udstyret mede en motor og en valse. På selve valsen er der monteret et stykke sandpapir, der sliber gulvet i takt med, at maskinen køres henover det.

Efterfølgende vil dit gulv ikke være til at kende igen. Alt det, der førhen generede øjet, er blevet fjernet. Det er en god idé at få udført en overflade- eller efterbehandling efter endt gulvafslibning. En sådan behandling gør nemlig gulvet mere holdbart og modstandsdygtigt.

Hvad er gulvafhøvling?

Hvis gulvets skader er af en karakter, der ikke kan reddes med en gulvafslibning, kan det være nødvendigt at udføre en gulvafhøvling. Til trods for at gulvets skader er store, kan det i mange tilfælde reddes, hvis blot du benytter nedenstående proces:

  1. Gulvafhøvling
  2. Gulvafslibning
  3. Efterbehandling

Først skridt er at afhøvle gulvet. Dernæst skal gulvets overflade slibes, da eventuelle ujævnheder skal fjernes efter afhøvlingen. Når gulvet er slebet og har en glat overflade, er det klar til en overfladebehandling. Denne bruges til at gøre gulvet modstandsdygtigt, men også at ændre dets udseende.

Gulvafsliber

Kan alle gulvtyper afslibes?

Det er ikke muligt at afslibe alle gulvtyper. Hvis dit gulv har brug for en afslibning, skal det helst være lavet af træ. Det kan nemlig ikke garanteres, at andre gulvtyper kan slibes. Eksempelvis kan laminatgulve ikke slibes, til trods for, at de også slides med tiden.

For at garanteret et flot resultat, kræver det, at det er et massivt trægulv eller plankegulv, der slibes. Dette er ikke ensbetydende med, at det er de eneste to gulvtyper, der kan slibes. Eksempelvis er det også muligt at foretage en slibning af et betongulv, såfremt dette skulle være nødvendigt.

Har du et ønske om at slibe et betongulv, er det vigtigt at være opmærksom på, at det ikke er alle gulvfirmaer, der varetager en opgave af denne karakter. Omvendt bør det dog nævnes, at det ikke kun er gulve, der kan slibes. En gulvsliber kan også hjælpe med at slibe bordplader, dørtrin eller trapper.

Kan jeg selv udføre min gulvafslibning?

I bund og grund er der ikke noget, der stopper dig i at foretage en afslibning af dine gulve. Det er muligt at leje den nødvendige gulvslibningsmaskine i de fleste byggemarkeder. Her er det tilmed også muligt at købe sandpapir og overfladebehandling, hvorefter du er klar til at gå i gang med afslibningen.

Til trods for dette, anbefales det dog altid at hyre en professionel gulvsliber, når du skal slibe dine gulve. Det er ganske vist billigere at gøre det selv, men pengene er godt givet ud ved at udlicitere arbejdet. Derved er det en kvalificeret og erfaren fagperson, der står for det.

Det er ikke lige så nemt, som det lyder

Mange overvejer at slibe gulve på egen hånd, fordi processen lyder nem og hurtig. Har du mange års erfaring og viden inden for området, ved du godt, at det ikke er tilfældet. Har du slået hul på processen, kan det være svært at rette op på resultat, hvorfor du kan risikere at ende med et resultat, som du ikke er tilfreds med.

Derfor er det ikke blot en fordel for dig, men også dit gulv, hvis du udliciterer opgaven fra starten. Det er en opgave, der bør overlades til et professionelt gulvafslibningsfirma. Derved slipper du ikke blot for at udføre det fysiske arbejde, men kan også rådføre dig med en kvalificeret og erfaren person.

Hos en erfaren gulvsliber kan du nemlig søge rådgivning om, hvordan dit gulv kommer til at fremstå flottest muligt. Endvidere kan du også tilegne dig viden om, hvordan de enkelte overfladebehandlinger påvirker både levetid og udseende af gulvet efter endt gulvafslibning. Derfor er pengene godt givet ud.

Få 3 tilbud hos 3byggetilbud.dk