Tilstandsrapport Vejle

Er du på udkig efter en byggesagkyndig, der kan hjælpe dig med at få lavet en tilstandsrapport i Vejle? Det er en sammenhæng, der giver dig en lang række muligheder. Du kan nemlig finde rigtig mange byggesagkyndige i Vejle. Her på siden kan du få hjælp til at finde en byggesagkyndig og læse information om tilstandsrapporten.

Det er en god idé at få lavet en tilstandsrapport, hvis du skal sælge din bolig. Det skaber tillid mellem køber og sælger, men er ligeledes også med til at sikre dig som sælger. Det er dertil også et krav i forbindelse med den ejerskifteforsikring, der altid bør tegnes i forbindelse med en bolighandel – for begge parters skyld.

Få 3 gratis tilbud på en tilstandsrapport

Få 3 tilbud hos 3byggetilbud.dk

Derfor er der også mange gode grunde til at få lavet en tilstandsrapport. Det er dog en relativt standardiseret opgave, hvorfor det kan være svært at skelne mellem, hvad de forskellige byggesagkyndige i Vejle tilbyder. Den primære forskel er den økonomiske del, hvorfor du naturligvis også bør sikre dig, at du får en god pris.

Få en billig tilstandsrapport i Vejle

Hvis du skal sikre at du får en god pris, så er du nødt til at sammenligne dine muligheder. Hvis det skal ske på manuel vis, så tager det dog lang tid. Derfor skal du selvfølgelig finde en anden løsning. Det betyder dog ikke at du blot skal vælge det første firma, du støder på. I stedet skal du indhente dine tilbud på mere effektiv vis.

Du kan sagtens indhente dine tilbud på manuel vis. Det er dog ikke noget, der kan anbefales. Det tager nemlig alt for lang tid. Du bør i stedet benytte dig af en tilbudstjeneste til formålet. Dem findes der flere af, men den mest populære er 3byggetilbud. Her kan du indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud på din tilstandsrapport.

De har allerede formidlet tilbud på mere end 300.000 opgaver. En del af disse har selvfølgelig været tilbud på tilstandsrapporter. Der er mange årsager til at folk benytter sig af 3byggetilbud til at indhente tilbud, men det skyldes dog særligt at opgaven sendes i udbud, hvilket garanterer en skarp pris fra de byggesagkyndige.

Sådan får du en god pris på din tilstandsrapport

Hvis du ønsker at sikre den bedst mulige pris på din tilstandsrapport, så bør du benytte 3byggetilbud.dk til at indhente dine tilbud. Det er nemt, hurtigt og helt gratis. Du skal blot indsende en beskrivelse af din opgave, hvorefter den sendes i udbud. Det tager ikke mere end et par minutter at sende din opgave i udbud.

Ønsker du at indhente tilbud på din tilstandsrapport fra byggesagkyndige fra Vejle via 3byggetilbud, så skal du blot følge disse trin:

  1. Klik dig ind på denne side på 3byggetilbud.dk
  2. Udfyld formularen og send din opgave til godkendelse
  3. Din opgave behandles og sendes i udbud
  4. Du modtager 3 gratis og uforpligtende tilbud inden for kort tid

Som det kan ses herover, så er det ikke just en vanskelig proces at indhente tilbud via 3byggetilbud. Faktisk kan det klares på få minutter, hvorefter du blot skal vente på at du modtager tilbuddene. Da din opgave bliver sendt i frit udbud, så byder aktørerne direkte mod hinanden – det sikrer dig naturligvis den bedste pris.

Hvad indeholder en tilstandsrapport?

Er du ikke klar over hvad en tilstandsrapport egentlig indeholder? I så fald er det en god idé, du læser lidt op på emnet, inden du får rapporten lavet. En sådan rapport koster dig nemlig flere tusinde kroner, hvorfor det er klogt at have et nogenlunde kendskab til, hvad du betaler for. Det er dog heldigvids relativt simpelt.

Det er en byggeteknisk gennemgang, der altid udføres med afsæt i Huseftersynsordningen. Det betyder blot, at der er tale om en rapport, der gennemgår boligens generelle tilstand. I forbindelse med gennemgangen, bliver der givet karakter ud fra en fast skala, der skal benyttes den byggesagkyndige til denne rapport.

Tilstandsrapport Vejle

Hvordan bedømmes skader og fejl i tilstandsrapporten?

Som angivet herover, så bruges der altid den samme skala til bedømmelse af både skader, fejl og mangler i din bolig. Derfor er det også relativt overskueligt at finde ud af, hvad karakteren reelt set betyder. Skalaen blev i sin tid udarbejdet af Erhvervs- og Byggestyrelsen, inden denne styrelse blev omdannet og opløst.

Karakterskalaen der bruges i forbindelse med udfærdigelse af tilstandsrapport, ser ud som følgende:

  • K0: Denne karakter tildeles i tilfælde af kosmetiske skader. Det kan være i form af ridsede skabslåger eller en væg, der blot trænger til lidt maling.
  • K1: Her er der en karakter, der bliver tildelt, hvis der er tale om mindre alvorlige skader. Det kan være i form af revner i loftet, løstsiddende tapet og andre fejl af samme kaliber.
  • K2: Hvis der er alvorlige skader eller mangler i boligen, så tildeles karakteren K2. Her kan der fx være tale om revner i gulvet, revner i ruder eller revner i soklen.
  • K3: Hvis der er tale om meget alvorlige skader, så er det K3, der tildeles som karakter. Det kan være et utæt tag eller lignende, som skal udbedres med det samme.
  • IB: Er blot en forkortelse for “Ingen bemærkning”. Det er en karakter, der bliver givet, hvis alt er i den skønneste orden. Derfor er det den bedste karakter, der kan gives.
  • UN: En forkortelse for ”Undersøges nærmere”. Karakterne gives, hvis den byggesagkyndige mener, at der er behov for at den bedømte bygningsdel bør undersøges af en fagperson.

Hvad bliver undersøgt til rapporten?

Når en tilstandsrapport skal udformes, så bliver hele boligen undersøgt. Der bliver blandt andet set nærmere på vådrum, vinduer, murværk og tagkonstruktion. Der bliver endvidere også set nærmere på sokkel, kældre, krybekældre og fundament. Du kan være helt sikker på, at hvert enkelt rum i boligen vil blive gennemgået.

Dertil vil den byggesagkyndige også tage et kig på både døre, ydervægge, indervægge, lofter samt gulve i alle rum i boligen. Du kan derfor være helt sikker på, at der ikke er noget, der springes over eller bliver overladt til tilfældighederne. Det hele bliver tjekket igennem og holdt op imod de fastlagte retningslinjer på området.

Når du først står med en tilstandsrapport i hånden, så har du også en beskikket fagpersons ord for, at det, der står skrevet i den respektive rapport er korrekt. Det er selvfølgelig også det, der er med til at sikre, at den kan skabe tillid til sælger. Med en sådan rapport viser du nemlig som sælger at du spiller med åbne kort.

Kun ganske få får ikke lavet en tilstandsrapport ved boligsalg

I dag er det kun ganske få, der ikke får lavet en tilstandsrapport, når de skal sælge deres bolig. Derfor er det heller ikke noget, du bør undlade, uanset om du skal sælge et hus, en lejlighed eller en landejendom. Der er op til flere årsager til, at du ikke bør undlade dette, men det handler hovedsageligt om ansvarsfraskrivelse.

Hvis du får lavet en tilstandsrapport ved salg af din bolig, så slipper du også for at skulle hæfte for diverse fejl og mangler i 10 år efter salget. Uden rapporten, så hæfter du faktisk for det. Derfor er det en god idé, at du både får lavet en tilstandsrapport, men også en elinstallationsrapport af en beskikket bygningssagkyndig.

Det er dog ikke kun for at sikre, at du ikke skal stå til ansvar for noget, at du bør få lavet disse rapporter. Det er i lige så høj grad, så du kan få lov til at tegne en ejerskifteforsikring, når du sælger din bolig. Derfor er der faktisk op til flere forskellige årsager til at du bør få en byggesagkyndig til at udarbejde en tilstandsrapport.

Få 3 tilbud hos 3byggetilbud.dk

Det er ikke lovpligtigt at få lavet en tilstandsrapport

Der er mange, der tror, det er lovpligtigt at få lavet en tilstandsrapport. Det er det faktisk ikke. Hverken når boligen sælges eller på andre tidspunkter. Det er ikke noget, der ændrer på, at det er en god idé, at få den lavet ved salg af boligen. På denne måde undgår du ansvaret for boligens fejl og mangler de følgende 10 år.

Hvis du ser på det i dét perspektiv, så kan prisen for en tilstandsrapport hurtigt vise sig at være billig. Hvis du ikke har fået den udarbejdet, så skal du stå stil ansvar for fejl og mangle i 10 år, og det kan nemt ende med at koste dig dyrt. På 10 år kan der opstå mange problemer med et hus – store som små, dyre som billige.

Det bør desuden gøres klart, at det ikke er tilladt at lave din egen tilstandsrapport. Hvis du alligevel vælger at gøre det, så er den ikke gyldig og kan derfor ikke bruges til noget. Den skal være lavet af en byggesagkyndig og i et skema, der er godkendt af Bygningsstyrelsen, hvorfor du skal lade en bygningssagkyndig om det.

Tag ikke imod tilbud fra ejendomsmæglere eller forsikringsselskaber

Hvis du skal sælge din bolig og i den forbindelse ønsker at få lavet en tilstandsrapport i Vejle, så bør du ikke tage imod tilbud fra hverken ejendomsmæglere eller forsikringsselskaber. Det kan selvfølgelig virke som en nem løsning, at du blot overlader det til dem, men du skal dog være opmærksom på, at det ikke er billigt.

Både ejendomsmæglere og forsikringsselskaber har faste samarbejdspartnere, de kan trække på i et sådant tilfælde, men gør det ikke billigere for dig. Faktisk vil det blot ende med at blive dyrere, da du ikke blot skal betale den byggesagkyndige, men ligeledes skal betale et honorar til forsikringsselskabet eller mægleren.

Få 3 tilbud hos 3byggetilbud.dk