Tagmaling Pris

Tagmaling Pris
Andreas Thomsen

Skrevet d. 26. juni 2019 af Andreas Thomsen

En af de dyreste renoverer du kan komme ud for ved at være boligejer er, hvis du skal have skiftet tag. Det kan meget nemt komme til at koste dig flere 100.000 kroner og det er de færreste dansker, som både har lyst og lige har pengene til at få foretaget denne slags renovering.

Der findes dog en måde hvorpå du kan give dit tag et nyt liv og forlænge leveliden på dit gamle tag. Med engang tagmaling kan du friske dit gamle tag op og udskyde et dyrt tagskifte i op til flere år. Med engang tagmaling kan du give din bolig et tiltrængt udseendemæssigt løft, men vigtigt er, at du sikrer dig en glat overflade, som sikrer, at regn og sne lettere kan glide af taget.

Engang tagmaling giver kun mening at benyttes, hvis dit tag ikke har alvorlige skader, ellers vil det være mere fordelagtigt for dig, at renoverer taget. Hvis først din tagkonstruktion er blevet skrøbeligt eller hvis dine tagplader er ødelagt, så er det ikke nok og bruge tagmaling.

Derfor anbefales det altid, at du får en fagmand til at gennemgå dit tag før du foretager dig noget. En fagmand kan ligeledes give dig råd hvad der betalt kan betale sig for dig. Altså hvorvidt en tagmaling vil være nok eller der skal lægges et helt nyt tag på huset.

Hvis dit tag nærmere sig de 40 år eller er mere end 40 år gammelt, så anbefales det ikke at du benytter dig af tagmaling, da det ikke vil have den store effekt for dit tag. I dette tilfælde vil det være mere fordelagtigt for dig at få skiftet hele taget ud.

Få 3 gratis tilbud på tagmaling

Få 3 tilbud hos 3byggetilbud.dk

Hvordan foregår en tagmaling?

Tagmaling prisInden du begynder på maling af dit tag, så skal det først renses. Det er vigtigt, at du renser det for alger, mos og andet skidt, som kunne have sat sig fast på overfalden af tagpladerne. Hvis du har alger, som først har sat sig fast på tagpladerne, så er der stor risiko for, at der bliver dannet grobund for ukrudt og større planter. Du kan desuden risikere, at rødderne trænger ned igennem tagsten og pladerne, som gør det muligt for fugt og at vand kan trænge igennem tagkonstruktionen.

Efter du har renset tagpladerne, kan du påbegynde malingen. Det næste skridt er, at du skal vælge hvilken type maling du vil male med. Du har nemlig mulighed for, at vælge en anden farve end hvad dine tagsten/plader er – Du har altså mulighed for at ændrer hele udseende. Det første folk ser, når de kommer til et hus, er taget og facaden på boligen. Du kan derfor give din bolig et helt nyt look ved at få male dit tag og ligeledes facaden.

Når du har malet dit hus og malingen er tørt, så har du mulighed for at påføre dit tag med et særligt middel, som gør dit tag mere vandtæt og sikrer mod, at der kan opstå fugt og ligeledes at vand, sne og lignede nemmere glider ned af taget og ikke ned igennem tagpladerne. Der er også med til at give alger, mos og andre vækster nær så gode betingelser, som de har på et ubehandlet tag. Der er altid mange gode grunde til at få malet sit hus.

Du kan nedenfor læse omkring hvordan hele processen foregår, når du skal have malet dit tag.

Det hele starter med en tagrensning inden du kan begynde tagmaling. Tagmaling processen foregår på følgende måde.

 1. En fagmand gennemgår taget for fejl. Er der fejl, så skal de udbredes inden tagmalingen kan påbegynde. Det kan være revne tagplader eller lignede.
 2. Loftet skal afdækkes med plastik for at beskytte mod vandindtrængning. Tagrenderne bliver renses for at undgå ophobning af forurenet vand.
 3. Taget bliver renset med et rensesystem.
 4. Taget bliver skyllet med vand og taget får en omgang algebehandling.
 5. Nu skal tagmaling begynde. De fleste vælger at male taget 2 gange for at opnå et tilfredsstillende slutresultat.

Tagmaling er for fagfolk

Det er ikke nogen hemmelig, at du sagtens selv kan male dit tag, men det kræver at du har erfaring enten at du gjort det før eller har prøvet noget lignede. Det kræver desuden også, at du har adgang til e række redskaber, som der skal anvendes til tagmaling.

Det anbefales dog, at du altid benytter dig af professionelle fagfolk til at udføre opgaven. Det er der flere grunde til, men mange ældre tage kan indeholde asbest, hvilket er direkte sundheds skadeligt. Når man sammenligner risikoen med den besparelse du kan opnå ved at gøre det selv, så bør der ikke være nogle tvivl om, at du skal hyre en fagmand til at udføre opgaven. Du er desuden også garanteret et godt slutresultat fremfor hvis du gjorde det selv.

Hvad koster en tagmaling?

Der findes ingen specifikt pris på, hvad det koster at få foretaget en tagmaling. Der er flere faktorer, som har indflydelse på prisen. Du kan nedenfor læse mere omkring de faktorer, som har betydning for prisen på en tagmaling.

 1. grundarealet på din bolig har betydning for, hvor meget det kommer til at koste og male din bolig.
 2. Det har også en betydning hvilken tagvinkel dit tag har. Prisen stiger, hvis dit tag har en vinkel, som er over 35 grader og modsat, hvis dit tag har en vinkel, som er lavere end 35 grader.
 3. Det har også en betydning for svært det er at komme til taget. Hvis det er meget svært og det kræver specielt udstyr, som stilladser eller lifte, så har det også en påvirkning på prisen, da det er mere tidkrævende.
 4. standen på dit tag har indflydelse på prisen. Det kan nemlig gå hen og blive dyrere, hvis dit tag er i meget dårlig stand og der skal udskiftes dele af taget, før det er ansvarligt at renses.

Det kan være en meget god ide at få en fagmand ud at kigge på dit tag, før du indhenter en række tilbud på maling af dit tag. Som du nok har fornemmet, så er der mange faktorer, som kan påvirke prisen og det vil være meget ærgerligt, hvis man først opdagede disse fejl under maling og prisen vil gå hen og blive dyrere end forventet.

Maling på et tag med en vinkel på mindre end 35 grader

Langt størstedelen af de danske boliger har en vinkel på mindre end 35 grader, hvilket er ensbetydende med at prisen er langt billigere end boliger med en taghældning på over 35.

Hvad koster det? Priserne på et tag med en vinkel på mindre end 35 grader starter fra 80 kr. pr. m2, men da der findes et stort antal af firmaer, som foretager tagmaling, så kan prisen varierer utrolig meget og nogle firmaer vil tage op til 80 kr. pr. m2.

Det er også forskellige fra firma til firma hvor mange lag maling der bliver foretaget. Det kan være alt fra et lag til 3 lag maling, hvilket naturligvis vil spejle sig i prisen. En almindelig dansk parcel på 150 m2, vil prisen være omkring 20.000, men kan igen variere fra firma til firma.

Når du indhenter tilbud fra forskellige tagmalingsfirma, må det aldrig være prisen, som har den afgørende betydning for, hvilket firma du vælger. Det anbefales, at du læser de forskellige tilbud grundig igennem, da det vil variere meget hvad de forskellige firmastilbud indeholder og det bør altid være indeholdte sammenlignet med prisen, som afgøre hvilket firma du vælger.

Maling på et tag med en vinkel på mere end 35 grader

Når vi kigger på prisen med et tag, som har en vinkel på mere 35 grader, så bliver prisen desværre også en anden og det er i den kedelig ende. Her starter prisen typisk fra 190 pr. m2. Det er altså mere end dobbelt så dyrt end hvis dit tag har en vinkel på mindre end 35 grader.

Det vil typisk koste omkring 30.000 kroner for en almindelig parcel at få foretaget en rensning, samt malet, hvis dit tag har en hældning på over 35 grader. Det er vigtigt at understrege, at maling ikke forlænger levetiden på dit tag, selvom mange tror det. En tagmaling frisker dit tag op og giver det et forfriskende udseende, som ofte vil holde mellem 10 til 15 år.

Tagmaling

Tagmaling kan skade mere end det kan gavne

Hvis du går med overvejelser om at male dit tag, så er der nogle ting, som du skal fortage dig inden du begynder at male, ellers kan tagmaling nemlig skade mere end det kan gavne. Det er vigtigt, at du hyre en professionelle fagmand til at undersøge dit tag. Hvis underlaget eksempelvis ikke er tæt, så nytter det ingenting at male dem.

Hvis dit tag er mere end 40 år gamle, så giver det inden mening at male sit tag. Det vil inden effekt have. I denne situation ville det have større effekt og skifte taget. En anden ting, som er vigtigt inden du maler er, at du får renset dit tag for asbest, mos og lignede ting, hvis du ønsker at få den ønskede effekt ud af, at male din bolig.

Kan alle typer tage males?

Det er ikke alle hustage, som du kan male. Der er visse typer tage, som direkte ikke kan males. Hvis dit tag er af natur skifer eller teglsten, har du desværre ikke mulighed for at male dit tag. Hvis du står i denne situation, skal du kigge nærmere på en renses af dit tag.

Du kan nedenfor læse om tage, som egner sig til maling.

 • Betontegl
 • Tagpap
 • Stålplade
 • Eternit

Hvis dit tag er mellem 20-25 år gamle, så kan du godt behandle dit tag med en god omgang tags rensning og tagmaling, men hvis dit tag derimod nærmere sig de 40 års eksisterende, så vil det i de færreste tilfælde give mening at male dit tag. Engang tagmaling forlænger levealder på dit tag med 10-15 år.

En tommelfinger regl siger, at en tag har en levealder på 35-50 år og hvis dit tag nærmere sig dens aldersmæssigt, så vil det ofte være bedre tjent med en udskiftning af tagpladerne.

Selvom et helt nyt tag koster fra 100.000 og op efter, så kan det være en nødvendig investering, selvom det måske ikke lige er det man ønsker at bruge sine penge på. Hvis dit tag nærmere sig sin levealder, så bør du absolut ikke kigge på den ”nemme” løsning, da det i værste tilfælde kan gå ud over resten af boligen, hvis taget er tæt og i værste tilfælde kan det medføre skimmelsvamp i huset, hvilket er en dyr fornøjelse at få fjernet igen.

Få 3 tilbud hos 3byggetilbud.dk

Hvordan vurder du, om dit tag trænger?

Hvordan vurder jeg om mit tag trænger? Det nemmeste er at kigge på taget. Er det grimt og fyldt med mos, men ellers i en fornuftig stand, så kan du sagtens nøjes med at give det en rensning og engang maling, men er tagpladerne derimod begyndt at revne, så anbefales det ikke, at du maler det, men bør derimod indhente en række tilbud på at udskiftet taget. Som nævnt tidligere har et tag en levealder på 35-50 år, hvilket også afgøre om dit tag trænger til en maling eller udskiftning.

Sidder tagstenene ordentlig fast? Oplever du revner eller andre utætheder i inddækninger og tagrender? Dette er nogle af disse ting, som du bør tjekke, når du skal vurdere om dit tag trænger. Du anbefales at du tjekker dit tag 2 gange årligt om dit trænger – Du skal selvfølgelig tage dine forhold til hvor nyt eller gammelt taget er.

Du kan med fordel tjekke taget i maj måned. Her er taget ofte tørt og tilgængeligt – Du kan dermed sikre dig mod sommeren ofte mange og til tider voldsomme byger. Dit andet tjek kan du med fordel foretag i efteråret, når bladene er faldet ned fra træerne, og tagrenderne ofte alligevel trænger til at blive renset.

Hvis dit tag er utæt, så anbefales det, at du tjekker dit tag oftere – Ligesom at du med fordel kan holde øje med taget under særlige forhold. Det gælder regnvejr, storme og snefald.

Du kan nedenfor læse omkring 4 punkter, som er væsentlige at tjekke i forhold til om dit tag trænger til en udskift eller om der blot er tale om engang tagmaling.

 • Tjek, om rygningen (toppen af taget) er intakt
 • Kig efter løse tagsten og tagplader
 • Tjek om tagstenene ligger som de skal og de leder vandet væk fra taget.
 • Kontrollere om der er tagsten som er revne eller defekte tagmateriale.

Hvis du ikke kan se det med det blotte øje og ikke har en stige til rådighed, så kan du benytte dig af en kikkeret eller bruge et kamera, hvor du zoom ind.

Den trygge vej til tagmaling til en god pris

Når du har besluttet dig for, at du skal have foretaget en tagmaling på dit tag, skal du ud og indhente en række tilbud. Dette kan være en meget tidskrævende opgave og det gør det ikke nemmere, at der findes mange firmaer der kan klare den opgaven.

Du kan vælge at indhente tilbud på den traditionelle måde, hvor du mailer og ringer med de forskellige firmaer, men vil du ikke ønsker at bruge flere timer på at ringe og maile frem og tilbage med forskellige firmaer, så har du måske hørt om 3byggetilbud i forbindelse med andre opgaver inden for bygge- og håndværkerbranchen.

Formålet med 3byggetilbud er, at det skal være nemt som privatperson at finde dygtige, pålidelige håndværker til at løse sine opgaver i hjemmet. Det kan være alt fra et byggeprojekt til en renoveringsopgave, så kan 3byggetilbud hjælpe.

Vi anbefales at du benytter dig af 3byggetilbud og det er der 4 gode grunde til.

Par tid og penge– Du slipper for at maile og ringe frem og tilbage med forskellige firmaer. Du trykker på formularen nedenfor og sender din opgave ind. Derefter finder 3byggetilbud 3 firmaer, som hver især kommer med et tilbud på din opgave. Du modtager derefter tre gratis og uforpligtende tilbud, hvorefter du vælger det der giver bedste mening for dig.

Personlig vejledning – Du kan altid kontakte deres personlige servervice afdeling, som altid står til rådighed og kan besvare dine spørgsmål. Det er samtidig også din sikkerhed for en professionel håndtering af opgaven.

Entreprisegaranti – Når du benytter dig af 3byggetilbud så har du en garanti, hvis der skulle opstå en fejl eller hvis der er mangler ved det udførte arbejde, så er du forsikret for op til 35.000 kroner.

Gratis service – 3byggetilbud er en gratis tjeneste, hvor du modtager uforpligtende service. Det er ensbetydende med, at du ikke er forpligtet til at vælge nogle af de tilbud, som du indhenter. Du skal heller ikke betale for at indsende en opgave.

Få 3 tilbud hos 3byggetilbud.dk

Glem ikke garantien på det udførte arbejde

Inden du vælger en håndværker, som begynder arbejdet, så tjek altid op på deres garanti i forbindelse med deres arbejde. Tagmaling kan blive en dyr fornøjelse for dig, hvis det ikke bliver udført korrekt.

En håndværker som tager kunden i første række, tilbyder ofte 5 – 10 års garanti på tagmaling og tagrensning. Ofte vil sådan en garanti gælde i forbindelse med selve udførslen eller mod krakelering af malingen.

Det er vigtigt, at det er ved de færreste håndværkere, at garantien er gældende i forbindelse med utætheder på taget, hvis det pludselig skulle opstå under udførslen af arbejdet.

Hvis du vælger at benytte dig af 3byggetilbud, så har du en entre prisgaranti på alle opgaver du får udført af en håndværker, som du har kontakte igennem dem. Hvis der skulle opstå en fejl eller være mangler efter udførslen af arbejdet, så er du forsikret op til 35.000 kroner.

Få 3 tilbud hos 3byggetilbud.dk