Udestue pris

Udestue
Andreas Thomsen

Skrevet d. 11. februar 2020 af Andreas Thomsen

Udestuer kan tjene forskellige formål. For mange fungerer den som et ekstra rum i huset, mens det for andre er en overgangszone mellem bolig og have. De fleste har dog et ønske om, at deres udestue kan tjene formål som et rum, der kan forlænge sommeren. Den forøger nemlig den tid, du kan tilbringe ude i lyset.

En udestue gør det muligt at nyde forårets første solstrejf, men ligeledes de gyldne øjeblikke i sensommeren. Ydermere er det et hyggeligt sted at opholde sig, når skyerne åbner sig og lader regnen skylle ned. Derfor er en udestue et rum med mange anvendelsesmuligheder, som skaber stor glæde hos dem, der har én.

Få 3 gratis tilbud på en udestue

Få 3 tilbud hos 3byggetilbud.dk

Pris på udestue: Hvad koster en udestue?

Det er ikke nemt at give et specifikt bud på, hvad en udestue koster. Det er der flere gode grunde til. Det er dog især som følge af, at der er betydelige forskelle på både størrelse, materialer og arkitektoniske ønsker. Derfor er det vitalt at fokusere på egen ønsker, når du skal indhente tilbud på en ny udestue.

Har du blot et ønske om en basal udestue med vindueselementer og et tag af trapez- eller termotagplader? Er dette dit ønske, behøver din udestue ikke nødvendigvis at være dyr. Vil du gerne have en isoleret udestue, eller en udestue med et tag, der er ensartet med det, der er på dit hus, bliver prisen naturligvis forøget.

Udestue

Størrelsen er også en afgørende prisfaktor

Det er ikke blot ovenstående, der er afgørende for prisen. Størrelsen også et parameter, der har indvirkning på enhver udestue pris. Vælger du at købe en udestue med montering, er det dog især timelønnen, du betaler håndværkerne, der kan blive dyr. Derfor er det også et element, der er vigtig at holde et tæt øje med.

Du vil opleve, at der er stor variation i timepriserne hos de forskellige håndværkere. Derfor er det ikke blot materialer og størrelse, du skal tage højde for. En lavere timepris kan resultere i en markant billigere udestue. Derfor er det vigtigt at holde øje med timeprisen, eller eventuelt udbede dig et fast tilbud på etableringen.

Specialtegnet eller færdiglavet udestue: Hvad skal jeg vælge?

Når du skal opføre en udestue, har du to muligheder. I grove træk findes der nemlig kun to forskellige typer af udestuer. Du kan enten vælge en udestue, der er præfabrikeret på en fabrik, som skal samles og monteres hos dig. Har du meget specifikke ønsker, kan du også få specialtegnet en udestue efter dine egne ønsker.

Der er både fordele og ulemper ved begge dele. Derfor skal du selv vurdere, hvad du foretrækker af disse to muligheder. Begge mulige løsninger bliver beskrevet herunder. Derved er det nemmere at vurdere, hvorvidt du skal købe en færdigkøbt eller specialtegnet udestue.

Præfabrikeret udestue

Ønsker du at holde prisen på din nye udestue på et fornuftigt niveau, er det en god idé at købe en udestue, der er færdig, når den ankommer fra fabrikken. Du skal selvfølgelig fortsat samle og montere den, men dette bør du blot overlade til en fagperson. Til trods for, at det er nødvendigt, er det stadig den billigste løsning.

Du skal ikke bekymre dig for, at du er begrænset af, at det er en præfabrikeret løsning. Det betyder nemlig ikke, at du ikke kan finde en tiltalende løsning. I dag er udvalget af færdiglavede udestuer nærmest uendeligt. Du kan vælge alt lige fra en basal udestue til et større orangeri. Udvalget byder derfor på noget for alle.

Specialtegnet udestue

Skal din udestue vær unik, kan du få en arkitekt til at give et bud. Det er en god idé, hvis du ønsker en udestue, der ikke ses i andre haver. Har du ikke en konkret idé, så frygt ej. Din arkitekt har garanteret en række forslag til, hvordan den skal se ud. Derved får du også udvidet din horisont for potentielle løsninger.

Én af fordelene ved at vælge en arkitekt er, at vedkommende ikke er begrænset af bestemte produkter. Det er ofte tilfældet ved en præfabrikeret løsning. Får du tegnet en udestue af en arkitekt, er du sikret, at den er tegnet i harmoni med husets arkitektur og æstetik. Samtidig vil den blive placeret på mest optimal vis.

I mange tilfælde giver det derfor god mening at lade en arkitekt tegne en udestue til dig. Det vil resultere i en højere pris, men ofte er det den yderligere investering værd. Har du i sinde at etablere en ny udestue, er det vigtigste, at den designet eller udvælges med afsæt i dine egne behov og ønsker.

Regler ved opførsel af udestue

Begrebet udestue bruges relativt frit. Det er også gældende for både producenter og fagfolk. Det er dog ikke tilfældet i Bygningsreglement, hvor skillelinjen mellem en udestue og en tilbygning er mere specifik. Her er der især lagt vægt på, om den er opvarmet eller ej. Derfor er det også noget, du skal være opmærksom på.

Er den opvarmet, så karakteriseres den som en tilbygning. I en sådan anledning skal den opfylde en række krav ift. beboelse. Der stilles bl.a. krav til rumhøjde, tæthed og isolering. Ønsker du at undgå at leve op til kravene, må din udestue ikke være opvarmet. Endvidere er der også et krav om, at du skal søge om byggetilladelse.

Derfor er det ikke arealet i m2, om det er en udestue til helårsbrug e.l., der karakteriserer, hvorvidt der er tale om en udestue eller en tilbygning. Det er også muligt at bygge din udestue selv – se byg selv guide.

Få 3 tilbud hos 3byggetilbud.dk