Renovering af badeværelse pris

Renovering af badeværelse pris
Andreas Thomsen

Skrevet d. 1. maj 2020 af Andreas Thomsen

Et nyrenoveret badeværelse vil kunne gøre en verden til forskel for stort set alle hjem, hvorfor en sådan renovering er værd at overveje. I de fleste tilfælde øger det tilmed værdien af din bolig, hvorfor det i lige så høj grad er en investering, som det er et ønske om at forny dit hjem. Ofte tjener investeringen sig ikke blot hjem, men giver tilmed et afkast.

Prisen er selvfølgelig et parameter, der skal overvejes, før man beslutter sig for, om man ønsker at renovere sit badeværelse. Men hvad koster det, og hvilke faktorer har indflydelse på prisen? Dette – og mere til – kan du blive klogere på, hvis du læser med herunder.

Få 3 gratis tilbud på renovering af badeværelse

I samarbejde med 3byggetilbud kan du få hele 3 gratis og uforpligtende tilbud på renovering af badeværelse. Alle tilbud afgives af professionelle firmaer.

Få 3 tilbud hos 3byggetilbud.dk

Renovering af badeværelse pris: Hvilke faktorer afhænger den af?

Renovering af badeværelseSom bekendt afhænger prisen på et nyt badeværelse af mange parametre. Den mest betydningsfulde faktor er dog, hvorvidt der er tale om etablering af et nyt badeværelse eller blot en renovering af dit eksisterende badeværelse. Nyetablering er nemlig betydeligt mere omfattende, hvorfor det også er dyrere at få udført.

Der er dog også en række mindre faktorer, der har indflydelse på prisen. Det inkluderer blandt andet dit valg af armatur, bruser, ventilation mv. Dertil har størrelsen selvsagt også indflydelse. Et lille badeværelse vil stort set altid være billigere at få renoveret. Typisk stiger prisen i takt med antallet af m2, der renoveres.

Herunder præsenteres du for en række af de mest essentielle faktorer:

  • Renovering eller nyt badeværelse: Den mest afgørende faktor er, hvorvidt det er et nyt badeværelse, eller der er tale om renovering af et eksisterende. Er der tale om etablering af et nyt badeværelse, er det betydeligt dyrere, da der er kompliceret og omfattende VVS-arbejde involveret i det.
  • Arbejdstimer eller totalentreprise: Typisk er der en del at spare ved at købe materialer og stå for at styre projektet selv. Hvis du ikke skal betale én for at stå for totalentreprise, er det muligt at stå for det selv. Derved er det en stor del af projektet, som du kan spare væk.
  • Bopæl: Timeprisen for håndværkere varierer generelt en del. Den afhænger dog også af, hvor i landet du er bosiddende. Er du bosiddende i en storby såsom Århus eller København, er det som regel dyrere at hyre en håndværker. I denne forbindelse har det ingen betydning, om du bor i hus eller lejlighed. Det er i øvrigt altid uforpligtende at indhente håndværkertilbud.

Sådan får du en billig renovering af badeværelse

Der findes mange måder, hvorpå du kan spare penge, når du skal renovere dit badeværelse. Har du hænderne godt skruet på, er gør det selv-arbejde naturligvis en ideel måde at spare penge på. Det er dog ikke alle, der er så heldige, at de selv har kompetencerne til at kunne renovere et badeværelse.

Ønsker du at udlicitere opgaven, er det dog ikke ensbetydende med, at en besparelse er umulig at opnå. Her skal dit fokus dog være at indhente det bedste mulige tilbud på din opgave. Heldigvis er det ikke noget, der er videre besværligt. Det kræver blot, at du benytter en online tilbudstjeneste som 3byggetilbud.

Derfor skal du bruge 3byggetilbud

3byggetilbud er Danmarks største formidler af byggetilbud. De har samarbejdspartnere over hele landet, og derfor kan de byde ind med tre tilbud på enhver opgave. Det er både gratis og uforpligtende at benytte deres service, hvorfor du ingen risiko løber ved at indhente dine renoveringstilbud via 3byggetilbud.

Når du indsender en forespørgsel, sendes i udbud blandt deres samarbejdspartnere. Der er tre aktører, der får lov til at byde ind på din opgave. De byder i direkte konkurrence med hinanden, hvorfor de naturligvis byder ind med deres bedst mulige pris. Derfor er du garanteret store besparelser ved at bruge 3byggetilbud.

Der er ikke blot mange penge at spare, men også tid og besvær. Derfor er det en betydelig fordel at benytte 3byggetilbud, når du skal indhente tilbud.

Nyt badeværelse

Kvadratmeterprisen er lavere for store badeværelser

Generelt er der penge at spare pr. m2, hvis du får lavet et større badeværelse. Jo større et badeværelse, der er tale om, des lavere en kvadratmeterpris kan du forvente. Det er flere årsager til, men det skyldes især, at der skal laves VVS-arbejde under alle omstændigheder, hvis der er tale om en komplet renovering.

Derved er det udelukkende flere klinker, der øger prisen marginalt, i tilfælde af et større badeværelse. Det er en af de regler, man altid kan forholde sig til ved renovering eller etablering af et badeværelse. Men hvad er prisen pr. m2, så? Det afhænger selvfølgelig af, om det er nyetablering, renovering eller blot et ansigtsløft.

Du kan forvente en pris på 32.000 – 36.000 kr. pr. m2 for et nyt badeværelse, 10.000 – 15.000 kr. pr. m2 for en komplet renovering, mens du skal betale 5.000 – 10.000 kr. pr. m2 for et ansigtsløft. Du skal regne med, at din pris vil ligge i den høje ende af intervallet, hvis du har et lille badeværelse – og omvendt, ved et stort.

Få 3 tilbud hos 3byggetilbud.dk