Hvad koster håndværkere? Se eksempler på timepriser her

Hvad koster håndværkere? Se eksempler på timepriser her
Andreas Thomsen

Skrevet d. 15. januar 2021 af Andreas Thomsen

Det kan være svært at overskue, hvad en håndværker koster i timen. Nogle gange er priserne nemlig ikke så gennemskuelige. Vi skal se lidt nærmere på, hvordan du nemt finder et godt tilbud på en håndværker.

Hvis du står i en situation, hvor du gerne vil udleje din bolig, men inden da gerne vil renoveret dit hus eller din lejlighed – og gerne vil gøre brug af en håndværker til projektet, så skal du indhente forskellige tilbud på opgaven. Men er det ikke lidt besværligt, tænker du måske. Nej, egentlig ikke. Du kan nemlig nemt indhente tre forskellige tilbud på håndværkere via servicen 3byggetilbud. På den måde får du hurtigt et tilbud på din opgave fra tre forskellige håndværkere og kan altså hurtigt vælge det bedste og billigste tilbud. Det skal vi se lidt nærmere på.

Sådan får du det mest nøjagtige tilbud

En håndværker tager typisk mellem 400 – 500 kr. i timen, nogle gange mere afhængig af branche. Og ofte er der forskellige tillægspriser oveni, så som aften- eller weekendtillæg etc. Det kan derfor være svært at udregne den specifikke pris på opgaven ud fra timeprisen. Derfor er det vigtigt, at når du indhenter dine håndværkertilbud, at du beder om at få et fast tilbud. Så du ved, at prisen ikke ændrer sig. Du skal være opmærksom på, at mange håndværkere ofte giver det, der hedder et overslag. Men det er ikke en fast pris. Det er en cirkapris på opgaven. Det betyder, at der sagtens kan komme yderligere tillæg oven i prisen. Og så er du jo lige vidt. Du skal altså gå efter en decideret tilbud på opgaven, hvor opgaven er beskrevet præcist og hvad det koster. Lad os se på, hvad et håndværkertilbud bør indeholde:

  •       En samlet pris på både arbejdstimer og materialer
  •       En oversigt over, hvad der skal laves
  •       En oversigt over, hvad materialerne koster
  •       En samlet pris på opgaven

Afhængig af, hvilken type håndværker du indhenter tilbud hos, så kan tilbuddet være opstillet forskelligt. Derfor er det altid en god idé at spørge og få uddybet tilbuddet, hvis der er noget du er i tvivl om.

Hvorfor er det vigtigt at indhente flere tilbud?

Når du indhenter flere tilbud, så er du næsten sikker på at finde den rigtige pris. Hvis du indhenter to tilbud, kan du risikere, at du kommer til at hente de to dyreste – men ved at udvide tilbudsindhentningen til tre tilbud øger du spredningen og kan derfor bedre vurderer priserne ud fra de tilbud. Når du bruger en tilbudstjeneste, så kan du spare tid. Det er nemlig nemt. Du skal kun beskrive din arbejdsopgave en gang og du skal heller ikke selv finde håndværkerne. Når du har beskrevet din opgave, så vil du modtage tilbud fra håndværkere, som allarede ved, at de er i udbud med flere. Derfor er du ret sikker på, at de vil give dig den bedste pris.

Dette skal du være opmærksom på

Når du indhenter de forskellige tilbud, så er der flere ting, som du skal være opmærksom. Der kan nemlig være flere forskellige forbehold i forbindelse med tilbuddet. Derfor er det selvfølgelig altid en god idé at læse det med småt, så at sige.

Der kan være nogle standardforbehold inkluderet i tilbuddet. Det betyder, at der f.eks. kan være forbehold for arbejdets udførelse, så som prisreguleringer, at håndværkeren ikke hæfter for forsinkelser, rydning af rum etc. Nogle håndværkere kan også indskrive individuelle forbehold, som kan være svære at gennemskue. Der vil ofte være forbehold med et tilbud – og du kan derfor ikke altid sammenligne tilbuddene 1 til 1. Men det behøver ikke være ulempe for dig. Men det er selvfølgelig vigtigt at have forbeholdene in mente inden du vælger det endelige tilbud, da det kan spille ind på prisen i sidste ende.

Når opgaven er færdig og du er klar til at udleje

Når du har fået indhentet de rigtige tilbud og opgaven er klaret, så er du klar til at udleje din bolig.

Når du er klar så sæt dit hus til leje på Rentola.dk eller tjek boligmesteren.dk ud. Hos Rentola kan du nemt oprette en gratis udlejningsannonce og få adgang til mange tusinde brugere, som leder efter en bolig, som de kan leje. Du kan leje din bolig ud uanset om din bolig ligger i København eller Aalborg og du kan leje din bolig ud både umøbleret og møbleret. Du kan også tillade husdyr eller kun fremleje din bolig. Der er masser af muligheder, når du opretter en udlejningsannonce.

Det kan være en god ide at gøre sig tanker om, hvad det er for lejere du ønsker dig og om de må have husdyr eller ej. Du kan også overveje om du selv skal bruge boligen indenfor en overskuelig fremtid, og så nøjes med at fremleje den.