Havearkitekt

Havearkitekt
Andreas Thomsen

Skrevet d. 1. maj 2020 af Andreas Thomsen

Stort set alle haveejere ønsker en have, hvor de føler sig hjemme. Derfor skal haven været indrettet således, at den harmonerer med såvel hus som ejerens behov og ønsker. Det skal selvfølgelig være en have, der gør, at du kan bruge den, som du ønsker at bruge den.

At indrette og etablere en have er dog ikke et lille projekt. Tværtimod er det et stort projekt at kaste sig ud i at indrette og lave din have. Det er især noget, der gør sig gældende, hvis det hele skal anlægges fra bunden.

Derfor kan du nyde stor gavn af en havearkitekt. Det er en professionel fagmand, der kan hjælpe dig med at bringe dine idéer til live. Havearkitekten kan hjælpe med at lave en haveplan over, hvordan din nye have skal se ud. Endvidere kan vedkommende hjælpe med at føre planen ud i livet.

Få 3 gratis tilbud fra havearkitekter

I samarbejde med 3byggetilbud kan du få hele 3 gratis og uforpligtende tilbud fra lokale havearkitekter. Alle tilbud afgives af professionelle firmaer.

Få 3 tilbud hos 3byggetilbud.dk

Havearkitekt pris: Hvad koster en havearkitekt?

Havearkitekt tegnerPrisen på en havearkitekt varierer en del. Den befinder sig dog mellem 600 kr. og 1.000 kr. i timen – dette er vel at mærke inkl. moms. Anse dog ikke dette som fastlagte priser, da prisen varierer i forhold til ydelse, firma m.m. Derfor afhænger den endegyldige pris af, hvad for en opgave, der skal løses

Endvidere afhænger prisen også af omfanget af selve opgaven. Her tages der blandt andet højde for din haves størrelse samt hvilken eller hvilke ydelser, der er brug for. Skal du have lavet en række kreative haveplaner? Eller ønsker du blot at få et havebesøg fra en billig havearkitekt?

Hvor stor en del af processen skal havearkitekten deltage i?

Prisen afhænger i sidste ende af, hvor stor en del af processen, det ønskes, at havearkitekten skal deltage i. Foruden dette, er der også en generel variation i prisniveauet hos de enkelte havearkitekter. Som angivet før, varierer timeprisen fra ca. 600 kr. og op til 1.000 kr. i timen inkl. moms.

De fleste aktører tager dog en fast pris for et havemøde, haveskitse eller haveplan. Fx kan du forvente en pris på mellem 2.000 kr. og 2.500 kr. for et havemøde med en varighed på to timer. Skal du hyre en havearkitekt til en sådan opgave, er det en fordel, at du får en fast pris på opgaven.

Få altid flere tilbud

Det bedste scenarie opnås dog altid ved at indhente mere end et tilbud fra havearkitekter. Da prisen varierer fra aktør til aktør, er det udelukkende en fordel at have tilbud fra flere firmaer. Der er ingen regler for, hvor mange tilbud du må indhente. Det er op til dig selv, men tre er dog et godt tal.

At have flere tilbud at vælge mellem, hjælper med at finde den rette havearkitekt til din opgave. Det medfører nemlig, at det bliver muligt at spørge ind til tilbuddene samt finde den arkitekt, der bedst kan føre dine idéer ud i livet til en fornuftig pris.

Vær desuden opmærksom på, at prisen også er geografisk betinget. I storbyerne er priserne generelt højere, hvorfor haveejere i bl.a. Aalborg, København og Århus, får dyrere regninger, end en haveejer i en lille landsby. Her er det irrelevant, hvorvidt der er tale om en mindre landsby i Jylland, på Fyn eller på Sjælland.

Få tre gratis tilbud fra dygtige havearkitekter

Som angivet herover, er det vigtigt, at du indhenter flere tilbud på din opgave – stor som lille. Mange tror, at det er en vanskelig og tidskrævende proces, der ligger forude. Sådan behøver det dog ikke at være, eftersom det ikke er noget du behøver at udføre på manuel vis.

I samarbejde med 3byggetilbud.dk kan vi tilbyde, at du kan få tre gratis og uforpligtende tilbud. Disse tilbud stammer fra professionelle havearkitekter fra dit lokalområde. Der er mange årsager til, at du bør benytte denne tilbudstjeneste, om end disse er de mest fremtrædende:

  • Det er gratis og uforpligtende
  • Du kan bestille tilbud på blot fem minutter
  • Du kan spare mange penge

Tilbyder en entreprisegaranti

Der er adskillelige fordele ved at indhente tilbud via 3byggetilbud. De tre førnævnte er blot et udpluk af dem. Accepterer du et af de modtagne tilbud, er du automatisk omfattet af deres entreprisegaranti. Med denne garanti er du sikret for op til 35.000 kr. i tilfælde af håndværksmæssige fejl eller mangler.

Havearkitekt og kunde

Hvad laver en havearkitekt?

Har du en have, som du ikke er tilfreds med? Eller har du blot længe haft et ønske om at prøve noget nyt? I så fald bør du alliere dig med en havearkitekt. Det er også gældende, på trods af, at du ikke ved, hvad der er muligt. Det er i sådanne sammenhænge, at du har brug for rådgivning fra en dygtig havearkitekt.

Du er garanteret, at en havearkitekt ser på din have med friske øjne. Han eller hun har også et overblik over, hvad den bedste løsning er. Har du en masse idéer, kan du ligeledes lade din havearkitekt stå for design og anlægning af haven på mest optimal vis. Selvfølgelig fortsat med udgangspunkt i dine idéer og ønsker.

Når en havearkitekt arbejder, arbejder han eller hun med afsæt i haven som helhed. Derfor bliver der taget hensyn til husets stil, jorden, området samt andre forhold. Det vil skabe rød tråd i haven, da det hele går op i en højere enhed. Det er netop her, at en havearkitekt adskiller sig fra en almene, glade haveejer.

Få 3 tilbud hos 3byggetilbud.dk

Hvordan vælger jeg en havearkitekt?

Leder du efter en havearkitekt, der kan hjælpe med at skabe din drømmehave? I så fald er det essentielt, at du vælger med omhu. At finde den rette aktør til at varetage din opgave kan derfor virke uoverskueligt. Det er dog vigtigt at finde den rette aftager til opgave, da en god start er krævet for at få et godt slutresultat.

Til trods for, at det er dig, der har både visioner og idéer, der skal udvikle sig til en færdig have, skal du alliere dig med en dygtig arkitekt, der kan levere sparring til selve anlægningen eller omlægningen af haven. Det er nemlig ham eller hende, der har den ekspertise og faglighed, der er krævet, for at opnå den have, du vil have.

Havearkitekten kan også være med på sidelinjen

Det kan også være en stor fordel, at du blot har en havearkitekt med på sidelinjen. Du kan få den vejledning og rådgivning, der er brug for, men får fortsat lov til at styre showet. I mange tilfælde har havearkitekten dog også kreative input og forslag, hvilket medfører, at du får yderligere inspiration til anlæg af dine nye have.

Er du på udkig efter en dygtig havearkitekt, som er den rette til dit projekt, anbefales det, at du får flere tilbud på din opgave. Derved er du sikret, at du får et overblik over, hvad du kan vælge mellem, men også, hvem af dem, der egner sig bedst til din opgave. Det forudsætter dog, at du tager dig tid til at vælge med omhu.

Det er ikke alle, der mener, at de har brug for at alliere sig med en havearkitekt. Det er en skam, at mange er af denne opfattelse. Du får ganske enkelt et bedre resultat, hvis du overlader design og anlæg af haven til en erfaren og professionel aktør. Derfor bør du heller ikke tøve med at gøre dette.

Få 3 tilbud hos 3byggetilbud.dk