Anmeld håndværker

Anmeld håndværker
Andreas Thomsen

Skrevet d. 2. juli 2020 af Andreas Thomsen

En af internettets helt store styrker er, at det er blevet muligt at dele informationer med alverdens mennesker, som man ikke nødvendigvis kender. Det betyder, at man som forbruger i dag kan tage beslutninger på et mere oplyst grundlag, end man kunne førhen. Det skyldes blandt andet, at man kan læse anmeldelser fra virksomheders tidligere kunder, man kan sammenligne priser og meget mere.

Derfor er det også vigtigt, at du som kunde hos en håndværker (eller en anden virksomhed), sørger for at bedømme din oplevelse som kunde. Del alt det, der var godt, og alt det, der var knap så godt. På den måde sikrer du, at andre kan vælge den pågældende håndværker til eller fra.

Det tager sjældent meget mere end 5 minutter at efterlade en håndværker anmeldelse på Trustpilot eller lignende, men det kan virkelig gøre en forskel; både for håndværkeren og for hans eller hendes potentielle fremtidige kunder.

Husk også at dele de positive oplevelser

Det er vigtigt, at du ikke kun anmelder din håndværker, når du har haft en dårlig oplevelse. Jovist, det er også vigtigt at disse kommer ud, da man på den måde er med til at sikre, at færre håndværkere (og øvrige virksomheder) tror, at de kan slippe afsted med at snyde deres kunder.

Men hvis en håndværker kun får anmeldelser, når han har lavet en fejl eller har glemt en af de ting, som der er blevet aftalt, så kommer det hurtigt til at fremstå som om håndværkeren er elendig til sit arbejde – også selvom det måske kun sker for 1 % af kunderne i håndværkerfirmaet.

Sørg derfor også for at dele dine positive oplevelser, når du skal bedømme din håndværker. På den måde bliver det nemmere for andre at vælge byens bedste håndværker, ligesom det også bliver nemmere for håndværkeren at drive virksomhed.

Anmeld håndværker: Sådan gør du

Er du i tvivl om, hvordan man bedømmer en håndværker på internettet? Så lad os komme med nogle gode forslag til, hvordan du kan give feedback til din håndværker og samtidig dele dine anmeldelser af det udførte arbejde med andre danskere.

Når du skal anmelde en håndværker på internettet, er der overordnet set tre forskellige platforme, som du kan bruge:

  • Bedøm håndværker på Trustpilot
  • Bedøm håndværker på Google
  • Bedøm håndværker på Facebook

Hvis håndværkeren har en hjemmeside, kan du som udgangspunkt altid anmelde vedkommende på Trustpilot. Har de ikke en hjemmeside, men er de alligevel registreret i Google, sådan at de kommer op, når du søger på virksomhedens adresse, så kan du også anmelde håndværkeren der. Alternativt kan du anmelde firmaet på Facebook, hvis de har en Facebook side.

Bruger du en tilbudstjeneste som 3byggetilbud.dk, vil du typisk også kunne anmelde din oplevelse med den håndværker, som du har accepteret tilbud fra. Det er en essentiel del af platforme som disse, da det er med til at sørge for, at de ”dårlige” håndværkere bliver sorteret fra løbende. Hvilket naturligvis også taler for, at man bruger en tilbudstjeneste, da man dermed har en ekstra sikkerhed for, at de håndværkere, som giver tilbud på opgaven, rent faktisk udfører et godt stykke arbejde.

Pris for bedste håndværker

Som sagt er anmeldelser virkelig vigtige, for at vi som forbrugere kan vælge håndværker på et oplyst grundlag. Men hvis man slet ikke ved, hvor man skal starte, er det ikke sikkert, at man overhovedet finder håndværker anmeldelser. Man skal trods alt vide, hvilken håndværker man gerne vil se anmeldelser af, inden man kan nå så langt at læse dem.

Derfor er der hvert år flere forskellige virksomheder, der kårer Årets Håndværker baseret på område, branche og lignende. Dertil kårer 3byggetilbud.dk også Månedens Håndværker hver eneste måned, så du altid kan følge med i, hvilke håndværkerfirmaer, der klarer det ekstra godt i den pågældende måned.

Sammen med alle de andre håndværkerpriser, er det uden tvivl et godt sted at starte, hvis man gerne vil ledes direkte hen til nogle af de absolut bedste håndværkere, der kan løse den problemstilling, som du står med.

Og husk nu: Anmeld din håndværker, når du har fået udført arbejde. Hvis det er gået godt, så støtter du en fantastisk håndværkervirksomhed med din gode anmeldelse, og hvis det er gået dårligt, så advarer du fremtidige potentielle kunder mod den risiko, der er ved at samarbejde med den pågældende håndværker.