Byggesagkyndig pris

Hvis du skal have udarbejdet en tilstandsrapport, har brug for købsrådgivning i forbindelse med køb af en ny bolig, eller skal have lavet en energirapport med mulige forbedringer, så skal du have fat i byggesagkyndig. I denne forbindelse er du sandsynligvis også interesseret i at få en god byggesagkyndig pris.

I denne artikel kan du skabe et godt overblik over de mange opgaver, der kan udføres af en byggesagkyndig (kaldes også for en beskikket byggesagkyndig). Dertil hjælper vi dig også med at finde en god pris, hvilket kan være vanskeligt i et så overskueligt marked som dette.

Hvad er en normal byggesagkyndig pris?

Det er svært at give et specifikt svar på hvad en bygningssagkyndig koster. Prisen på en byggesagkyndig vil nemlig afhænge af den opgave, der skal udføres. En byggesagkyndig kan nemlig hjælpe dig med et stort antal forskellige opgaver. Det inkluderer alt fra en tilstandsrapport til købsrådgivning, som angivet tidligere.

Der er dog nogle priser, der er fastsat af staten, hvorfor prisen også vil være den samme hos enhver aktør på markedet. Det er dog ikke noget, der ændrer på, at det fortsat er vigtigt at sammenligne tilbud fra forskellige aktører, eftersom både kvalitet, service og hastighed kan variere fra firma til firma.

De fleste opgaver, du kan søge hjælp til hos en byggesagkyndig, koster dig et sted mellem 3.000 kr. og 10.000 kr. Hvis du skal have hjælp til mere end én opgave, så er der typisk mulighed for at få et samlet tilbud, hvilket vil være med til at gøre de individuelle priser en kende bedre.

Få 3 uforpligtende tilbud fra byggesagkyndige

Hos 3byggetilbud.dk kan du få 3 uforpligtende tilbud fra byggesagkyndige. Du kan spare mange penge, indhente tilbud på få minutter, og så er det helt gratis.

Få 3 tilbud hos 3byggetilbud.dk

Priseksempler

ByggesagkyndigDet er ikke kun boligmarkedet, der i et eller andet omfang er reguleret af staten. Det er også noget, der er aktuelt for de opgaver, du kan få udført af en byggesagkyndig. Ikke dermed sagt, at det er staten, der sætter prisen på alle opgaver, men en række af dem har staten dog indflydelse på i et vist omfang.

Det er dog ensbetydende med at markedspriserne på en række opgaver er fastsat ved lov. Andre opgaver er derimod til fri forhandling. De priser, der har et maksimalt prisloft kan dog sagtens forhandles ned. Derfor er det også vigtigt at pointere at prisen aldrig er 100% fast.

Derfor er det også meget vigtigt at du ikke vælger den første aktør, du søder på. Det kan nemlig sagtens tænkes at du kan finde en byggesagkyndig pris, der er bedre hos en anden udbyder. Er du interesseret i at se en række priseksempler, så finder du herunder priser på tilstandsrapport, energimærke og køberrådgivning.

Tilstandsrapport:

Pr. 1. juni 2015 er der ikke længere noget øvre loft for, hvad en byggesagkyndig må kræve for at udforme en tilstandsrapport. Derfor er det meget vigtigt at være opmærksom på prisen, når du indhenter tilbud på en tilstandsrapport. Du har nemlig ikke den samme sikkerhed som før i tiden.

På trods af dette, så udfører de fleste byggesagkyndige dog fortsat tilstandsrapporter i et prisleje, der lyder på mellem 3.000 kr. og 5.000 kr. Prisen afhænger dog meget af boligtype, areal osv. Herunder kan du se tre forskellige priseksempler:

  • Hus der er ældre end 5 år med areal på mellem 101 og 250 m2: 4.500 kr.
  • Ejerlejlighed: 3.900 kr.
  • Sommerhus med areal på mellem 0 og 130 m2: 3.900 kr.

Energimærke:

For alle bygninger, der har et areal på mindre end 299 m2, er der en fast øvre grænser for honoraret, som en byggesagkyndig kan opkræve for udarbejdelse af et energimærke. Vær dog opmærksom på, at det kun er den øvre grænse, hvorfor du sagtens kan finde billigere pris end dem, der følger herunder.

Den fastsatte øvrige grænse ser i skrivende stund således ud:

  • Bygning med et areal på mellem 0 og 100 m2: 5.928 kr.
  • Bygning med et areal på mellem 101 og 199 m2: 6.522 kr.
  • Bygning med et areal på mellem 200 og 299 m2: 7.113 kr.
  • Enfamilieshus uden bygningsgennemgang: 1.072 kr.

Køberrådgivning:

Med køberrådgivning af en byggesagkyndig, får du blandt andet en komplet gennemgang af din udsete bolig. Her er prisen på 3.150 kroner jævnfør Danske Bygningssagkyndige. For denne pris får du en komplet og fuldstændig købergennemgang af boligen.

Det bør dog nævnes at der også skal tages højde for udgifter i forbindelse med kørsel. Denne bliver beregnet med udgangspunkt i statens fastsatte takster såvel som øvrige udlæg. Igen bør det pointeres prisen ovenfor blot er en fastsat øvre grænse – det kan sagtens findes billigere.

Som det også kan ses herover, så er de angivne priser blot maksimale priser, som en byggesagkyndig må tage. Det er dog ikke noget, der ændrer på, at du ikke kun skal have fokus på pris, for du skal nemlig også have fokus på aspekter såsom kvalitet, deadline og renommé.

Sådan får du den bedste byggesagkyndig pris

Den bedste måde at få en god byggesagkyndig pris er at sætte din opgave i udbud. Det er nemlig med til at sikre, at du helt automatisk lader potentielle aftagere af opgaven konkurrerer direkte om din opgave. Det er noget, der vil give dig to overordnede fordele:

  1. Du kan være sikker på at kvaliteten bliver presset op, da de enkelte firmaer gerne vil overbevise dig om, at det er dem, der kan levere den bedste service og den ydelse, der passer bedst til dine behov.
  2. Du kan få prisset presset godt ned, fordi de enkelte firmaer gerne vil matche prisen eller gøre det bedre end deres konkurrenter. Derfor giver de selvfølgelig også deres skarpeste pris på din opgave.

Hvis det er noget, du gerne vil give dig i kast med, så er det ikke engang noget, du selv skal stå for at sende i udbud. I stedet kan du blot gøre brug af en tilbudstjeneste til dette formål. Det koster dig intet og er rigtig nemt. Den bedste service at bruge til dette formål er 3byggetilbud.dk.

Sådan bruges 3byggetilbud.dk

Det er nemt at gøre brug af 3byggetilbud.dk. Derfor skal du ikke frygte for, hvorvidt det er noget, du kan finde ud af. Det er nemt og hurtigt at modtage tre gratis og uforpligtende tilbud på den eller de opgaver, du ønsker udført af en byggesagkyndig.

Hvis du skal bruge 3byggetilbud.dk, så skal du blot følgende nedenstående trin:

  1. Klik dig ind på 3byggetilbud her
  2. Udfyld formularen med en beskrivelse af din opgave
  3. Send opgaven i udbud blandt de godkendte byggesagkyndige
  4. Vælg det bedste af de tre tilbud – de er dog uforpligtende, hvorfor du ikke er forpligtet til at vælge nogle af de modtagne tilbud, hvis du ikke synes, de er gode nok

Der er mere end 250.000 danskere, der allerede har gjort brug af 3byggetilbud.dk til at indhente priser på et væld af håndværksopgaver – og det inkluderer naturligvis også tilbud fra byggesagkyndige. Herunder kan du læse mere om en række af de opgaver, du kan få udført af en byggesagkyndig.

Eksperter i byggeri

Hvad laver en byggesagkyndig?

En byggesagkyndig kan hjælpe dig med diverse opgaver i forbindelse med både køb og salg af din bolig. Hvis du skal bygge en ny bolig, så er det også en god idé at involvere en sagkyndig fra starten, så du er sikret, at byggeriet er udført korrekt.

I alle tilfælde kan den sagkyndige hjælpe dig med at købe, sælge eller bygge et hus, der lever op til de krav, der stilles af den danske lovgivning. Du kan dog få hjælp til mange forskellige opgaver, hvilket du kan blive klogere på herunder, så du vælger den rette ydelse hos den byggesagkyndige.

Få 3 tilbud hos 3byggetilbud.dk

1. Udarbejdelse af tilstandsrapport

Du kan først og fremmest få hjælp til udarbejdelse af en tilstandsrapport til din bolig, hvis du skal sælge den. Det er én af de opgaver, der udføres oftest af en byggesagkyndig. Det er dog kun, når du flytter fra en villa, rækkehus, villalejlighed eller anden form for enfamiliebolig, at det er nødvendigt at få lavet en sådan rapport.

Når du skal flytte fra en ejerlejlighed, så er det ofte ikke muligt for dig at få lavet en komplet tilstandsrapport. Det ville nemlig kræve at den sagkyndige gennemgik installationer, der befandt sig uden for din bolig. Derfor kan de være svære at komme til og derfor er det ikke et krav.

Den byggesagkyndige har et skema, som bliver brugt til at gennemgå boligen ud fra. Det er dog kun boligens synlige dele, der bliver vurderet. Hver del af boligen gives en karakter fra IB (Ingen bemærkninger) til UN (Undersøges nærmere). Deriblandt finder du også følgende karakterer: K0, K1, K2 og K3.

Hvis der er noget, den byggesagkyndige ikke kan se med det blotte øje, så skal du som sælger give oplysninger om dette i et særligt skema. Det er ikke noget, den sagkyndige kan udfærdige for dig. Det er dog muligt at få rådgivning herom, men selve skemaet skal du dog selv stå for at udfylde.

Hvad indeholder en tilstandsrapport?

En tilstandsrapport indeholder ikke blot den byggesagkyndiges vurdering og din yderligere oplysninger, du har suppleret med. Den kommer desuden også med en række generelle oplysninger om boligen. Eksempelvis vedlægges der en generel vurdering af det nuværende tags levetid.

Det er dog ikke noget, der bliver vurderet ud fra det egentlige tag. Det er nemlig ikke altid, det er muligt at tilgå det. I stedet bliver der udført en vurdering med afsæt i tagets materiale, og hvor længe siden, det er blevet lagt. Det vurderes om taget kan holde sig i mindre end fem år, fem til ti år, eller mere end ti år.

Dertil vedlægges der også oplysninger om den generelle hustype. Faktisk findes der 34 forskellige hustyper. Den byggesagkyndige vurderer hvilken, der passer bedst til din bolig. Er der flere, der passer, så kan det også ske, at der vedlægges oplysninger om mere end én hustype – f.eks. i forbindelse med en tilbygning.

En tilstandsrapport er ikke et krav

Der er mange, der tror, det er et krav at få udarbejdet en tilstandsrapport i forbindelse med salg af bolig. Det er dog ikke tilfældet. Du må derfor gerne sælge din bolig uden en sådan rapport. Det er dog noget, de fleste købere lægger stor vægt på, hvorfor antallet af potentielle købere mindskes markant uden denne rapport.

Dertil er en tilstandsrapport også en forudsætning for at kunne tegne en ejerskifteforsikring, som dækker i forbindelse med salget. Det er en forsikring for både dig og køber af boligen. Den sikrer nemlig at du ikke skal betale for diverse udbedringer efter køber har overtaget boligen.

Ejerskifteforsikringen dækker typisk i ti år. Det er normalt at køber og sælger deler udgiften til den. Det er dog normalt at du som sælger står for at indhente tilbud på den. Hvis køber vælger en dyrere løsning, så skal du kun betale halvdelen af den forsikring, som du selv foreslog. Køber skal derfor selv tage merudgiften.

2. Køberrådgivning ved køb af hus

Står du over for at skulle købe en bolig, så er det en god idé at få en uvildig person til at gennemgå den. Du får typisk en tilstandsrapport, der kan fortælle dig noget om fejl og mangler, men hvis det ikke er noget, du arbejder med til dagligt, så kan det være svært at vurdere, om det er fejl eller mangler, der er alvorlige.

F.eks. er der mange, der ser K3’ere som de værste fejl. Det er de som udgangspunkt også, men i nogle tilfælde er de slet ikke så dyre at få rettet op på. Der kan for eksempel blot være tale om en løs flise på badeværelse. K1’ere er blot fejl, der er kosmetisk karakter, men de kan faktisk sagtens koste langt flere penge at få fikset.

Hvis du har en byggesagkyndig med på råd, så vil han eller hun kunne rådgive dig om de forskellige fejl, og fortælle om prisen for at udbedre dem. Dertil kan du også få et langt bedre indblik i, hvorvidt en given bolig er et godt køb eller ej. Det er selvfølgelig vigtigt, da det ikke blot handler om dine følelser for boligen.

Det er også vigtigt at få en fagkyndig vurdering af, hvor lang levetid taget har. Det er noget, der af købers byggesagkyndige er udfærdiget som en del af tilstandsrapporten. Det er dog kun vurderet ud fra materiale og hvornår det er lagt. Derfor er det også vigtigt at få din egen byggesagkyndiges vurdering på tagets levetid.

3. Køberrådgivning der går ud over tilstandsrapporten

Du kan ikke blot få rådgivning i forhold til det, der står i selve tilstandsrapporten. Du kan også få professionel rådgivning i forhold til et væld af øvrige punkter, der ikke er en del af denne rapport. Det er punkter, der er gode at have en vis viden om, selvom der ikke står nævnt noget om disse i tilstandsrapporten.

Det kan faktisk være en hel del ting. Det kan f.eks. være rådgivning om indeklimaet i den givne bolig. Når du køber en bolig, så er det selvfølgelig typisk for at bo i den, og derfor kommer du også til at tilbringe meget tid i den. Derfor er det vigtigt, at du får en bolig med et godt indeklima – både ift. varme og ventilation.

Ovenstående er særligt noget, der har stor relevans, hvis du skal flytte ind i et nyt hus med børn. Hvis du flytter ind i en bolig, hvor der hidtil har boet én person, men hvor I skal bo flere personer, så kan en byggesagkyndig også være behjælpelig med at vurdere, hvad det kommer til at få af betydninger for jer.

Hvis du har forelsket dig i en bolig, du ønsker at købe, men som du ønsker at bygge om eller bygge til, så kan den byggesagkyndige også komme med sit besyv på dette. Både i forhold til om det reelt set er muligt, hvad det nogenlunde vil koste dig, og om det kan være med til at hæve værdien af din bolig.

Få 3 tilbud hos 3byggetilbud.dk

4. Rådgivning i forbindelse med nybyggeri

Hvis du skal bygge et nyt hus, så har du sandsynlig allerede købt en grund og valgt hvilket hus, du ønsker at bygge. Der er dog også en god chance for at du allerede har fundet et eller flere firmaer, der skal bygge det for. I denne sammenhæng kan du dog fortsat bruge en byggesagkyndig til at sikre at alt forløber som det skal.

For at sikre at det hele forløber som det skal, så er det en god idé at involvere en sagkyndig fra start. Det er nemlig med til at sikre at han eller hun kan opdage fejl og mangler, der ikke er synlige, når I kommer længere ind i processen. Derfor skal det ikke først være til en gennemgang, når I er færdige med at bygge huset.

Det vil f.eks. ikke være muligt for den byggesagkyndige at se, om kloakken er blevet lavet ordentligt, om der er styr på elektronikken, der skal løbe i væggene, eller om varme i gulvet er lagt ordentligt. Hvis han eller hun er med fra start til slut, så kan du være helt sikker på, at det hele bliver som det skal være.

Det kan selvfølgelig lyde ganske utroligt, at det skulle ske, at kloakken ved et nybygget hus ikke bliver tilsluttet korrekt, eller at kablerne i væggene ikke er som de skal være. Desværre er det ikke alle firmaer, der har en helt ren moral på dette punkt, og derfor er det vigtigt at have en byggesagkyndig til at tjekke det hele.

Der kan sagtens forekomme fejl ved nybyggeri

Selvom der er tale om et helt nyt hus, så er det ikke nogen garanti for, at der ikke er nogle fejl. Derfor er det også en god idé at du får tjekket hele huset igennem af en byggesagkyndig, inden du flytter ind. Du skal sikre at det bliver erklæret egnet til at beboelse. Du bør dog ikke nøjes med dette, men tjekke under hele forløbet.

Hvis du har haft en byggesagkyndig med hele vejen, så er der en langt større sandsynlighed for at det hele bliver udført korrekt og som aftalt med de hyrede håndværkere. Derfor anbefales det også på kraftigste vis at du sørger for at have en byggesagkyndig involveret fra starten af byggeprocessen.

Ved at have en sagkyndig med fra start, så kan han eller hun sikre, at det er de rette materiale, der bliver brugt, at de er i den ønskede kvalitet, og at arbejdet bliver udført korrekt. Der er set flere eksempler på at firmaer har gjort brug af materialer i en ringere kvalitet end hvad du har betalt for, og det skal du undgå.

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at det kan være dyrt at få en byggesagkyndig til at følge op på dit byggeri. Det er dog ikke et stort beløb i forhold til den samlede pris for at bygge et hus. Derfor kan du også være sikker på, at det er penge, der er godt givet ud – særligt fordi den sagkyndige sikre at du får, hvad du har betalt for.

5. Energimærke

Hvis du skal have lavet et energimærke til din bolig i forbindelse med salg af din bolig, så er det også en byggesagkyndig, du skal have fat i. Det er lovpligtigt at få lavet et energimærke, når du skal sælge din bolig. Derfor er det altså ikke muligt at fravige den, som det eksempelvis er tilfældet med en tilstandsrapport.

Energimærket har til formål at beskrive boligens energimæssige tilstand. Dertil har den også til formål at komme med forslag, der set ud fra et energimæssigt synspunkt kan være med til at forbedre den respektive bolig. Mere specifikt, så omfatter den information om nedenstående punkter udfærdiget af en ekspert:

  • Der gives et indblik i hvordan den fremtidige ejers energiudgifter kommer til at se ud. Det er baseret på forbrug og selvfølgelig også den energimæssige tilstand, som boligen har ved udfærdigelse af den respektive rapport
  • Energimærket indeholder også en detaljeret oversigt over diverse forbedringer. Det er forbedringer som enten du eller den kommende ejer af boligen kan foretage med henblik på at reducere energiforbruget og dermed spare på energien fremadrettet.
  • Til sidst vil en sådan rapport fra en byggesagkyndig også byde ind med gode råd og forslag til hvordan du kan mindske vandforbruger ved hjælp af nye installationer, udskiftning af brusere og andet i den dur

Des højere et energimærke din bolig får, des mere vil den reelt set også kunne sættes til salg for. Derfor har du som sælger selvfølgelig også en interesse i at få et højt energimærke. Det er noget, du bedst kan opnå ved at følge de anvisninger og anbefalinger, du har fået fra den byggesagkyndige.

Din boligs energimærke er ikke noget du skal undervurdere. Faktisk er der flere undersøgelser, der har vist, at foruden det førstehåndsindtryk du får af boligen som køber, så er energimærket faktisk noget af det første, der bliver kigget på. Der er nemlig mange, der gerne vil sikre at deres nye bolig er så energivenlig som muligt.

Prisen på et energimærke er reguleret af Erhvervs- og Byggestyrelsen. Det er dog ikke noget, der ændrer på, at det er en god idé at sende din opgave i udbud, så du får flere tilbud. Det er i høj grad noget, der gør sig gældende, hvis du har intentioner om at skulle bruge den byggesagkyndige til at løse flere opgaver.

Indhent flere tilbud og få en bedre pris

Uanset om du skal bruge et samlet tilbud på både tilstandsrapport, energimærke og el-eftersyn, eller du fx blot ønsker at tilbud på en tilstandsrapport, så er det en rigtig god idé at du sørger for at få flere tilbud – du bør som minimum få tre tilbud. Det er nemlig med til at sikre dig at du får en bedre idé om prisniveauet.

Du kan indhente tre tilbud på din opgave eller dine opgaver på flere måder. Du kan sagtens gøre det på manuel vis ved at ringe rundt eller sende e-mails til en række lokale firmaer. Det er dog ikke nogen effektiv måde at gøre det på, da det tager lang tid og samtidig giver det dig heller ikke den bedst mulige pris.

Få tre uforpligtende tilbud på 3byggetilbud.dk

Den nemmeste og mest effektive måde at indhente tilbud på din opgave på, er at indhente dem ved hjælp af en tilbudstjeneste som 3byggetilbud.dk. De har stort netværk af byggesagkyndige, som din opgave bliver sat i udbud blandt, så de har mulighed for at byde ind på netop din opgave med deres skarpeste priser.

Få 3 tilbud hos 3byggetilbud.dk

De tre byggesagkyndige, der ender med at afgive et tilbud på din opgave, er alle klar over, at de byder i direkte konkurrence med to andre. Det er selvfølgelig med til at få dem til at afgive en pris, der er skarpere end hvad de normalvis byder ind med. Det er netop derfor du altid bør bruge disse tilbudstjenester.

Samtidig hæver de også niveauet af deres arbejde og service, når de er ude hos dig, da du kan anmelde dem direkte på 3byggetilbud.dk. Her vil de naturligvis gerne have gode anmeldelser, da de ellers ikke længere kan bruge tjeneste til at få kunder. Derfor er der op til flere fordele ved at gøre brug af 3byggetilbud.dk.

Dertil bør det også understreges at det er både gratis og uforpligtende. Derfor er du ikke nødt til at takke ja til ét af de modtagne tilbud. Hvis du ikke er tilfreds med de tilbud, du har modtaget, så står det dig også frit for at ringe rundt til nogle af de øvrige byggesagkyndige i lokalområdet, hvis du ønsker dette.

Kan jeg klage over en byggesagkyndig?

Hvis du ikke er tilfreds med det stykke arbejde, du har fået udført af en byggesagkyndig, så er det muligt at klage over ham eller hende. Til en start skal du blot kontakte vedkommende selv, så I kan forsøge at nå frem til en løsning på egen hånd. Det er naturligvis altid den bedste måde at gøre det på.

Er det ikke muligt at nå til enighed om en løsning, som begge parter kan være tilfredse med, så kan du i stedet vælge at sende din klage til Disciplinær- og klagenævnet for beskikkede byggesagkyndige. Vælger du at gøre dette, så vil de vurdere, hvorvidt de kan gå videre med din sang.

Du skal selvfølgelig være opmærksom på at det ikke er alle sager, de vælger at tage sig af hos Disciplinær- og klagenævnet for beskikkede byggesagkyndige. Den mest almindelig type sag, de ser på, er, hvis en sælger ikke er enig med en byggesagkyndig hans eller hendes vurdering af din bolig.

Det er desuden også Disciplinær- og klagenævnet for beskikkede byggesagkyndige, der løbende fører kontrol med de forskellige byggesagkyndige rundt omkring i det danske land.

Få 3 tilbud hos 3byggetilbud.dk

Hvad koster det at bygge et hus?

Der er mange, som har et ønske om at bygge sit drømmehus. I den forbindelse melder det helt store spørgsmål sig ”Hvad koster det at bygge et hus?”. Det er naturligvis en vigtig ting at få styr på, så du ved hvilket budget, der skal til for, at det bliver lige det hus, du altid har haft i tankerne.

For at finde ud af hvad det koster at bygge et nyt hus, er der mange faktorer, der skal tages i betragtning. De har nemlig alle en indvirkning på den endelige pris for huset.

Disse faktorer er blandt andet:

  • Hvor mange kvadratmeter skal huset være på?
  • Dit valg af materialer
  • Hvordan skal huset se ud?
  • Hvad koster grunden?
  • Prisen på tilslutningsafgiften på grunden
  • Dit valg af opvarmning i huset
  • Eventuelle specifikke krav fra kommunen i forbindelse med nybyggeri
  • Fundering
  • m.

Det er derfor ikke muligt at komme med en specifik pris på et nybygget hus, da hver af de ovennævnte faktorer har en indflydelse på prisen. Når først du har styr på dem, kan du finde ud af hvilken pris, du skal give for huset.

Hvad er en byggesagkyndig?

For at kunne kalde sig selv for byggesagkyndig skal vedkommende have en beskikkelse fra Sikkerhedsstyrelsen. For at opnå dette skal den byggesagkyndige have en uddannelse, erfaring og praktisk viden om både byggeri og skader.

En byggesagkyndig er derfor en person, der har en uddannelse som eksempelvis bygningskonstruktør, arkitekt eller ingeniør samt 5 års relevant erfaring. Sidst men ikke mindst skal den byggesagkyndige bestå et kursus, der handler om huseftersynsordning.

Hvad koster det at tilknytte en byggesagkyndig?

Det er vidt forskelligt, hvad det koster at tilknytte en byggesagkyndig til et byggeprojekt. Hvor nogle af den byggesagkyndiges priser for nybyggeri er fastlagt af Staten, er andre priser helt op til den byggesagkyndige. Når du skal vide, hvad den byggesagkyndiges pris er, vil det være en fordel at henvende sig til vedkommende.

Er du interesseret i byggesagkyndiges priser for køberrådgivning, skal du regne med at betale omkring 3.100 kr. samt for den byggesagkyndiges transport.

Er det en tilstandsrapport, du har behov for, ligger prisen typisk på mellem 4.000 kr. og 5.000 kr.

Hvordan kan en byggesagkyndig hjælpe mig?

En byggesagkyndig kan hjælpe dig med at få lavet en tilstandsrapport, en el-rapport og en energimærkning af din bolig. Nogle byggesagkyndige gør sig i alle tre ting, mens andre specialiserer sig inden for ét af felterne. Det er derfor ikke kun ved nybyggeri, at en byggesagkyndig kan være behjælpelig.

Du kan eksempelvis bruge en byggesagkyndig, når du skal tage stilling til, om du skal købe det hus, du har forelsket dig i eller ej. Den byggesagkyndige kan nemlig lave et eftersyn af boligen og efterfølgende fortælle dig, hvad der bør forbedres eller, om der er så store problemer, at det ikke er en god idé at købe boligen.

Skal du sælge din bolig, kan du ligeledes få hjælp fra en byggesagkyndig med henblik på at gennemgå boligen. Herefter kan du tage stilling til, om der er fejl eller mangler, du kan udbedre inden salget og derved tiltrække flere potentielle købere eller få en højere pris for boligen.

Hvordan undgår man fejl i nybyggeri?

Du kan undgå fejl i dit nybyggeri ved at have en byggesagkyndig med i processen fra start til slut. Den byggesagkyndige vil gennem hele forløbet sikre, at alle krav fra myndighederne bliver overholdt samt, at håndværkerne anvender de aftalte materialer i byggeprocessen.

Mens byggeriet står på, vil den byggesagkyndige også hele tiden kontrollere, om der er eventuelle fejl, der skal rettes op på, så du undgår at stå med nogle former for problemer, når din bolig er færdigbygget.

Hvordan indhenter man 3 tilbud på byggesagkyndig pris?

Den nemmeste og billigste måde at få tre tilbud, der indeholder prisen på en byggesagkyndig, er ved at anvende en online tilbudstjeneste. Herved slipper du for at ringe rundt til flere byggesagkyndige, da de helt automatisk henvender sig til dig.

Du skal blot indtaste, hvad du har brug for, så henvender de byggesagkyndige, der har tid til din opgave, sig til dig. Det er gratis og uforpligtende for dig at modtage de tre tilbud fra byggesagkyndige. Du er i din gode ret til at afvise dem alle.

At bruge en online tilbudstjeneste, når du skal have tilbud fra håndværkere eller en byggesagkyndig, er med til at skaffe dig den bedste pris for din opgave. Fagfolkene ved nemlig, at de konkurrerer med andre fra samme branche, hvorfor de finder deres allerbedste tilbud frem til dig.