Byggematerialer på afbetaling – kan det lade sig gøre?

Byggematerialer på afbetaling - kan det lade sig gøre?
Andreas Thomsen

Skrevet d. 14. juli 2019 af Andreas Thomsen

Det er ikke billigt at købe byggematerialer. Specielt ikke, hvis du skal i gang med et større byggeprojekt. Derfor er der mange, der vil synes om, at kunne opdele betalingen i mindre rater. Det er dog ikke helt så nemt at finde forhandlere, der sælger byggematerialer på afbetaling. Det er dog ikke noget, der er helt umuligt.

Hvis du er tålmodig, så kan det derfor godt lade sig gøre, at du kan få stablet en sådan aftale på benene. Det er dog sjældent, at det er forhandleren selv, der yder dig denne kredit. Typisk har forhandleren et samarbejde med et kreditselskab, der står for denne del. Derfor er det også af dette selskab, du skal kreditgodkendes, hvis du ønsker en sådan aftale.

Mange fordele ved at købe byggematerialer på afbetaling

Der er mange fordele forbundet med at købe byggematerialer på afbetaling. Derfor er det også noget, der er værd at overveje – også selvom du faktisk har råd til kontantbeløbet. Er det ikke noget, du tidligere har undersøgt, så kan du herunder læse mere om, hvilke fordele der er tale om. Med afsæt i disse, kan du vurdere, om det er noget for dig.

  • Bedre økonomisk overskud: Hvis du skal betale for byggematerialerne kontant, så kan det blive en bekostelig affære. For mange er det derfor også med til at efterlade en fuldstændig tom bankkonto. Det kan du dog undgå, hvis du i stedet vælger at afbetale beløbet. Du får nemlig opdelt din betaling i mindre rater, hvorfor hele beløbet ikke skal betales på én gang.
  • Betal i dit eget tempo: Du får muligheden for at betale i dit eget tempo. Når du indgår en afbetalingsordning, så få du typisk lov til at specificere længden på kreditaftalen. Dermed kan du også selv specificere størrelse og antal af de månedlige afdrag. Med lidt budgetplanlægning, kan du dermed sammensætte en aftale, der passer til din økonomiske situation.
  • Undgå forbrugslån: Det er meget normalt at optage forbrugslån til et formål som dette. Det gør sig særligt gældende, hvis banken ikke har lyst til at yde et lån. Ved at indgå en afbetalingsordning, så kan du undgå dette. Derfor er det også en bedre idé. I sidste ende kan der være mange penge at spare ved at indgå en afbetalingsordning, frem for at optage et lån.

Hvordan foregår det?

Det er faktisk meget simpelt at få ydet en kredit i form af en afbetalingsordning. Når du bestiller dine materialer, så skal du blot give udtryk for, at du ønsker dette. Herefter sættes du typisk i forbindelse med finansieringsselskabet, så du kan få sat din aftale op. Det kunne eksempelvis være et selskab som Qliro, der både giver mulighed for afbetaling og fakturakøb.

Når du er blevet kreditgodkendt og har underskrevet en aftale, så gennemføres din ordre. Efterfølgende vil du blive opkrævet et fast beløb hver måned. Denne opkrævning kommer typisk den første hverdag i måneden. Disse rater skal du blot blive ved med at betale, indtil det fulde beløb samt kreditomkostninger er betalt. Det er derfor en ganske nem med at gøre det på.