A

B

E

G

H

K

M

T

V

Hvad laver de forskellige håndværkere?

Som ordregiver – hvad enten du er på udkig efter en håndværker på vegne af din private husstand eller virksomhed – skal du finde den rette håndværker. I den anledning skal du have et indblik i de forskellige erhverv. De fleste forbinder håndværkere med tømrere, malere og murere, men der findes faktisk også mange andre fagfolk inden for håndværkerbranchen. Skal du derfor have løst en håndværksrelateret opgave, så bør du bruge lidt tid på at undersøge, hvilken type håndværkerfirma du skal rette henvendelse til.

F.eks. er det nyttigt at vide, at en tømrer hovedsageligt arbejder med træ og derfor er det rette valg, når der skal udskiftes trægulv, opsættes ny havelåge, bygges cykelskur m.v. På samme måde er det rart at være bekendt med, at VVS’ere beskæftiger sig med vand- og afløbsteknik. Det er altså en sådan fagmand, du har brug for, når der er problemer med energianlægget, vandhanen eller noget helt tredje inden for samme boldgade.

En anbefaling herfra går på at lade folk (i dette tilfælde håndværkere) gøre det, de er bedst til. Det er f.eks. ikke hensigtsmæssigt at få en tømrer til at installere en ny bruser, hvis vedkommende ikke har erfaring inden for dette. Så ender du nemlig med al sandsynlighed med et mindre godt resultat. For at finde den rette fagmand bør du undersøge, hvilke specialer vedkommende har. Derudover betyder faktorer som erfaring og kundetilfredshed meget.

Hvilken håndværker skal jeg vælge?

Du bør nu være kommet til et sted, hvor du er bevidst omkring, hvilken type håndværker du skal hyre. Det kunne f.eks. være en gartner, maler, glarmester eller havearkitekt. Når dette er på plads, så kan du undersøge, hvilke fagfolk der kører ud i dit område. I stort set alle tilfælde vil det være muligt at indhente tilbud fra minimum 3 lokale håndværkere. Det er i øvrigt en fremgangsmåde, som vi varmt kan anbefale at benytte sig af. Der er nemlig stor forskel på håndværkernes timepriser m.v.